SJU Buzău scoate la concurs 17 posturi de medic

10 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Dr. Ștefania Manolescu, directorul medical, speră că exemplul său, care deși tânără și angajată de nici doi ani în spital, a fost cooptată în echipa managerială, va fi convingător pentru medicii tineri care mai au rezerve privind bonificațiile, condițiile de lucru și de avansare în carieră care li se oferă.

 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău a anunțat, astăzi, organizarea unei noi sesiuni de concurs pentru ocuparea posturilor de medic de care are nevoie de câțiva ani buni, în contextul în care mai bine de un an nu s-au putut face angajări din cauza pandemiei, iar pe de altă parte, o parte dintre cei care au ajuns la vârsta pensionării nu au mai dorit să-și continue activitatea, tot din această cauză.

Pe listă se regăsesc 17 posturi cu normă întreagă, care nu sunt scoase pentru prima dată la concurs, unitatea medicală făcând încercări periodice de a atrage medici în secțiile cu deficit de personal. Astfel, de această dată, unitatea medicală încearcă să atragă 4 medici cardiologi, două dintre posturi fiind pentru Secția de Cardiologie și două la Compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni. Alte 2 posturi sunt pentru specialiști în neurologie, de care este nevoie în cadrul Secției de Neurologie și încă 2 posturi de specialist neonatolog pentru Secția de Neonatologie a Maternității. Acestora li se mai adaugă câte 1 post de medic infecționist, specialist ATI, pediatru, radiolog, oncolog, diabetolog și specialist în medicină generală cu competențe sau atestat în medicina de urgență.

La concurs se pot prezenta medici specialiști sau primari confirmați în specialitatea respectivă, precum și rezidenți aflați în ultimul an de pregătire în specialitatea pentru care vor să susțină examenul.

 

Candidații interesați își pot depune dosarele în 15 zile calendaristice începând de astăzi, mai exact până la Crăciun, iar examenele vor avea loc în primul trimestru al anului viitor, în funcție de numărul de candidați înscriși și de disponibilitatea președinților Comisiilor de examen.

Dosarul se depune la Serviciul de Resurse Umane și Salarizare al SJU Buzău, iar taxa de participare la concurs este de 150 de lei, care se achită la casieria unității medicale.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină o cerere în care se menţionează postul pentru care candidatul dorește să concureze, copia xerox de pe diploma de medic având specialitatea pentru care concurează şi adeverința sau certificatul de confirmare în gradul profesional, copia certificatului de membru al organizaţiei profesionale cu viza pe anul în curs, dovada că nu a fost sancționat de Colegiul Medicilor din Romania, acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordin, cazierul judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi neuropsihic pentru exercitarea activităţii aferente postului pentru care candidează, chitanța de plată a taxei de concurs și copia actului de identitate în termen de valabilitate.

Echipa SJU Buzău este majoritar tânără, dar avem și medici cu experiență și cu renume în specialitatea lor, în țară dar și în străinătate, de la care cei tineri au ce învăța. În plus, medicii care vor dori să se alăture echipei noastre mai trebuie să știe că vor beneficia, în afară de condiții moderne de lucru și de prima de instalare, de bonificații care le acoperă cheltuielile cu chiria și întreținerea, dar și de sprijin în carieră, unitatea medicală achitându-le taxele cursurilor pentru obținerea de competențe sau supraspecializare”, a menționat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

 

Dr Stefania Manolescu

Recent numită în funcția de director medical al SJU Buzău, dr. Ștefania Manolescu speră că vor exista medici dornici să se alăture echipei unității medicale, mizând pe faptul că ea însăși poate fi cel mai convingător exemplu pentru cei care ar putea să aibă încă rezerve să vină într-un spital de provincie, pentru că deși bucureșteancă, a preferat să lucreze în SJU Buzău, iar în mai puțin de doi ani a fost cooptată în echipa managerială.

De departe, cea mai grea sarcină a unui spital de stat, așa cum este Spitalul Județean de Urgență Buzău, este să recruteze medici, mai cu seamă în condițiile unei pandemii ce nu ne dă pace de aproape 2 ani. Este o misiune grea, dar suntem încrezători că apelul nostru va fi auzit de medici din toată țara. Știm că fiecare specialitate medicală are particularitățile ei și ne asumăm să facem față oricăror provocări, să găsim în continuare medici dedicați, dornici de afirmare, plini de entuziasm, cu o continuă dorință de a cunoaște noutățile specialității fiecăruia, motivați să învețe de la/pe alții. Fie că ești medic rezident în ultimii ani de pregătire, specialist, sau medic primar te așteptăm alături de noi, continuând astfel construcția unei echipe de medici care deja au acceptat provocarea de a lucra pentru pacienții din județul Buzău. Aici am creat o echipă puternică, unită și vrem să devenim mai buni și mai puternici în lupta cu tot ce înseamnă inamicul sănătății semenilor noștri. Toate acestea reprezintă un efort atât al echipei medicale, cat si a conducerii spitalului, coroborate cu sprijinul continuu acordat de Consiliul Județean Buzău și care au dus la dezvoltarea și renumele pe care astăzi, cu mândrie, îl reprezintă Spitalul de Urgență Buzău” a scris dr. Ștefania Manolescu într-o postare publicată pe Facebook.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*