Prefectura Buzău a anunțat viitoarele măsuri în perspectiva valului 5 al pandemiei

10 decembrie 2021 | 0 comentarii |

În curtea spitalului Gârlași s-ar putea înființa o secție modulară pentru tratarea cazurilor COVID, iar la Râmnicu Sărat se va suplimenta numărul de paturi prevăzute cu oxigen.

 

În cadrul unei conferințe de presă organizate în această dimineață, prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea, a făcut o trecere în revistă a măsurilor care vor fi luate în perioada următoare la nivel local, pentru a preîntâmpina efectele unui eventual val 5 al pandemiei.

Astfel, în zilele ce urmează, la centrul de vaccinare drive-thru din parcarea complexului Kaufland, din Bariera Ploiești, vor fi relocate două containere, în care va fi transferată activitatea centrului care acum se desfăzoară în corturi. Măsura se datorează faptului că vremea s-a răcit considerabil, iar temperaturile scăzute nu mai permit continuarea activității în corturile militare instalate în parcarea centrului comercial. O măsură similară urmează să fie luată și în cazul centrului drive-thru de la Râmnicu Sărat, astfel încât activitatea de vaccinare să poată fi continuată și în perioada sezonului rece, dat fiind că mulți dintre cei care decid să se imunizeze aleg aceste centre.

 

În același timp, prefectul a anunțat că, de anul viitor, centrul de vaccinare de pe bulevardul Nicolae Bălcescu va fi mutat, dar încă nu s-a decis unde. Motivul îl constituie faptul că Primăria Buzău, căreia îi aparține clădirea, a decis să mute aici o parte din birourile Servicului de Stare Civilă, al cărui sediu urmează să intre în reabilitare, pe fonduri europene.

În aceste condiții, activitatea centrului de vaccinare nu mai poate continua în imobilul de pe Nicolae Bălcescu și este luată în calcul varianta ca acesta să fie mutat în mall, sau în alt loc intens circulat. În schimb, s-a căzut de acord cu conducerea Consiliului Județean ca activitatea centrului de vaccinare de la Muzeul Județean să continue și în perioada următoare.

Prefectul a mai anunțat că, începând de luni, la Buzău urmează să sosească trei containere duble, dintre care unul va fi alocat centrului de vaccinare drive-thru din Buzău, un altul centrului similar din Râmnicu Sărat, iar altul va ajunge la spitalul din Smeeni.

 

Alte trei containere vor ajunge în curtea Secției de Boli Infecțioase a SJU Buzău, cunoscută buzoienilor caspitalul Gârlași”. Aici se intenționează înființarea unei secții modulare cu o suprafață de circa 120 de metri pătrați, destinată pacienților cu Covid-19. Modelul este inspirat din proiectul asociației Dăruiește Viață, care a înființat o astfel de secție la Piatra Neamț. Prefectul Daniel Marian Țiclea a anunțat că a purtat deja o discuție în acest sens cu reprezentanții organizației umanitare, iar în cursul săptămânii viitoare, acesta va face o vizită la Piatra Neamț, împreună cu managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, pentru a vizita secția modulară de aici și a afla mai multe despre acest proiect. Nu va fi chiar o secție ATI, însă pacienții internați aici vor beneficia de paturi cu oxigen de flux înalt, furnizat de stocatorul din curtea spitalului. Prefectul spune că acest proiect va constitui principala sa preocupare în perioada următoare, adăugând că locația aleasă oferă cele mai bune condiții pentru amenajarea unei astfel de secții.

De asemenea, se va studia posibilitatea cuplării pavilionului TBC la stocatorul de oxigen din curtea de la Gârlași, pentru a suplimenta astfel numărul de paturi cu oxigen. În același timp, la spitalul din Râmnicu Sărat  vor mai fi montate 30 de prize pentru oxigen, crescând astfel numărul de paturi cu instalații de acest gen, iar la spitalul din Nehoiu se igienizează o anexă în care ar urma să fie instalat un stocator de oxigen care ar permite astfel înființarea a 10-13 paturi ATI.

 

Viorel Holban

În cadrul aceleiași conferințe de presă, subprefectul Viorel Holban a anunțat că a demisiont din funcția publică pe care o deține la ora actuală, pentru a se putea ocupa de afacerile în care este implicat și pe care le-a cam neglijat în ultima vreme, așa că noul an va găsi la Prefectură și o echipă înnoită.

De altfel, acesta și-a anunțat această intenție de luna trecută, dar după formarea noii coaliții de guvernare, era de așeptat să se producă, oricum, schimbări la nivelul Prefecturii, unde cu siguranță PSD va dori să-și  instaleze cel puțin un om, dacă nu chiar doi, având în vedere ponderea pe care o are în Guvern și în Parlament.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*