Două noi puncte de vaccinare în Buzău și Râmnicu Sărat

Deocamdată, acestea vor funcționa doar în week-end fiind deschise în zonele centrale din cele două localități.

 

După ce, în urmă cu o săptămână, a fost deschis primul centru de vaccinare drive-thru din județ, care s-a dovedit a fi o idee inspirată cel puțin până acum, buzoienii vor avea la dispoziție alte două noi puncte de vaccinare unde vor putea primi fără programare serul produs de Pfizer/BioNTech. Acestea se vor deschide în Buzău și Râmnicu Sărat, urmând a funcționa pentru început doar în zilele de sâmbătă și duminică, iar dacă se va constata un interes sporit din partea populației, acestea vor putea fi deschise permanent.

Primul din ele va fi deschis începând de mâine în parcarea din zona parcului Sfinții Îngeri din Buzău, cu concursul Direcției de Sănătate Publică, al Primăriei, Inspectoratului Județean de Jandarmi și filialei locale a Cruci Roșii, împreună cu cadrele medicale și voluntarii implicați.

Corturile deja au fost instalate, iar activitatea de vaccinare va începe mâine de la ora 10.00. Cum spuneam, pentru început, centrul va funcționa în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

 

Celălalt punct de vaccinare va fi deschis tot mâine de la aceeași oră, în Râmnicu Sărat. Acesta va funcționa în parcarea complexului Kaufland din oraș, datorită implicării DSP Buzău, ISU Buzău, Garnizoanei Buzău, filialei locale de Cruce Roșie și Primăriei Râmnicu Sărat. Și acest punct va funcționa deocamdată după același program.

Până azi, la nivelul județului, 44.495 de persoane erau vaccinate cu ambele doze și 66.628 cu prima doză, ieri fiind administrate 2.180 de doze de vaccin, dintre care 136 cu serul de la Johnson & Johnson.

De asemenea, incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul județului a ajuns la 0,51 la mie, doar trei localități aflându-se în zona galbenă, cu o incidență peste 1,5 la mie. Cea mai mare rată de infectare este la Poșta Câlnău, cu 2,31 de cazuri la mie, urmată de Robeasca, cu 1,89 de cazuri la mia de locuitori și Săhăteni, cu 1,54 la mie. La nivelul municipiului Buzău, incidența la ultima raportare este de 0,72 la mie.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*