Dr. Ștefania Manolescu, noul director medical al SJU Buzău

3 decembrie 2021 | 1 comentariu |

Mandatul său va începe de luni și este pe o perioadă determinată, de trei luni, cu posibilitate de prelungire, până la momentul organizării unui concurs.

 

La șase luni după ce dr. Andreea Meleru prelua prerogativele funcției de director medical la Spitalul Județean de Urgență Buzău, un alt medic din cadrul spitalului va ocupa acest post, începând de luni, 6 decembrie. Dr. Andreea Meleru, fusese numită după o perioadă de trei luni în care spitalul funcționase fără director medical. Întrucât unitatea medicală nu putea organiza concurs, aceasta a fost numită pe post cu delegație, însă după șase luni, când a expirat delegația, deși exista posibilitatea prelungirii cu aceeași perioadă, dr. Meleru a anunțat că nu mai dorește să-și asume responsabilitățile acestei funcții, din motive personale.

Prin urmare, era nevoie de un înlocuitor, desigur, tot cu statut de interimar, dar timp de șase luni s-a dovedit că nu-i ușor e găsit un doctor care, mai ales în condițiile de stres generat de pandemie, să-și asume responsabilități în plus. Dr. Ștefania Lavinia Manolescu a fost cea care și-a asumat preluarea funcției de director medical și responsabilitățile cu care aceasta vine „la pachet”, astfel că devine director medical la mai puțin de un an și jumătate de când a început să profeseze ca titular la SJU Buzău.

 

Dr Stefania Manolescu

Dr. Ștefania Manolescu este medic specialist Chirurgie Generală, doctor în științe medicale și profesează în cadrul Secției de Chirurgie Generală a spitalului buzoian de la 1 iulie 2020. Este din București și tot acolo a absolvit cursurile Facultății de Medicină a UMF Carol Davila, unde s-a implicat și în cercetare. A urmat apoi pregătirea în Rezidențiat în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, iar în urmă cu un an și jumătate a început și colaborarea cu SJU Buzău, unde a efectuat mai întâi gărzi, în cadrul Secției de Chirurgie Generală. După terminarea Rezidențiatului și promovarea examenului de specialitate, în momentul în care spitalul a organizat concurs pentru ocuparea posturilor de medici vacante, dr. Ștefania Manolescu a candidat pentru un post în cadrul secției în care efectua gărzi și a reușit să promoveze examenul, fără emoții.

Astfel, începând cu luna mai a acestuia an, tânăra doctoriță s-a alăturat definitiv echipei de medici chirurgi din SJU Buzău, iar de luni va prelua și atribuțiile de director medical al cel mai mare spital buzoian.

Numirea s-a făcut în baza unei decizii emise de Consiliul Județean, iar mandatul este pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire. La momentul respectiv, dr. Ștefania Manolescu va putea decide dacă va continua în această funcție sau dacă va lăsa locul altcuiva.

 

Claudiu Damian

Managerul SJU Buzău, Claudiu Damian a declarat că dr. Manolescu a fost promovată în această funcție, pe de o parte pentru seriozitatea, dedicarea și ambiția profesională de care a dat dovadă de când colaborează cu unitatea medicală, iar pe de altă parte, pentru că „în strategia de dezvoltare a SJU Buzău, un punct important este promovarea și susținerea medicilor tineri în dezvoltarea în carieră, așa cum am subliniat și cu alte ocazii și așa cum mi-am asumat și în proiectul de management. În plus, în contextul pandemiei, spitalul funcționa de șase luni fără director medical și nimeni nu voia să-și asume o responsabilitate, mai ales că grila de salarizare pentru Directorul medical este sub nivelul celei a unui șef de secție sau a unui medic primar cu vechime”.

Managerul Damian spune însă că principalul atuu al medicului care de luni va face parte din echipa de management este faptul că „și-a asumat responsabilitățile nolui rol și, pe lângă calitățile umane și profesionale de care a dat dovadă până acum pare să dețină și calitățile manageriale de care este nevoie. Eu sper să facem echipă bună și să depășim împreună greutățile pandemiei și, de  ce nu, să reuțim să ezvoltăm acest spital și activitatea medicală. Mai mult, am convingerea că tinerețea și viziunea de perspectivă pe care o are va ajuta întregul colectiv să evolueze și să rămână unit, astfel încât pacienții noștri să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri și să putem oferi, la Buzău, o paletă mai largă și mai complexă de servicii medicale”.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Istrate Stelian spune:

    Mult succes! Sigur vor fi probleme, dar sunt sigur ca le veți rezolva ca mulți alți medici bucureșteni. Doamne ajută!

Adaugati un comentariu


 

*