Donație importantă pentru Secția de Chirurgie Generală a SJU Buzău

O platformă electrochirurgicală complexă, a cărei valoare depășește 158 de mii de lei, a fost dăruită unității medicale de General Membrane și CERT Transilvania.

 

Încă de la începutul pandemiei de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a primit numeroase donații, constând în aparatură medicală, materiale sanitare și materiale de protecție pentru personalul medical, donații venite atât din partea unor societăți comerciale și asociaţii non-guvernamentale, dar și a unor persoane fizice.

Astăzi, unitatea medicală a primit o nouă donației importantă, constând într-o platformă electrochirurgicală, monopolar/bipolar și sigilare vasculară, în valoare de 158.732 de lei, care va intra în dotarea Secției de Chirurgie Generală. Donația vine din partea societății General Membrane S.A. și a asociației CERT Transilvania, în cadrul campaniei umanitare „Dăruieşte o şansă la viaţă”, pe care aceasta din urmă o desfășoară.

Nu este prima donație pe care spitalul buzoian o primește din partea societății General Membrane și a CERT Transilvania, care au mai oferit anul trecut un ventilator tip Crius V6 – non-invaziv/invaziv staționar, secției UPU.

 

Donația primită astăzi a fost posibilă datorită implicării medicului Răzvan Dedu, medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Generală. Cu această ocazie, medicul a declarat că „în primul rând doresc să mulţumesc echipei General Membrane SA și CERT Transilvania care au înţeles importanţa acestei platforme de electrochirurgie Valleylab FT10 Energy Platform în activitatea noastră. Aceasta vine să completeze echiparea Blocului Operator de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, deschizând, practic, noi oportunități în efectuarea unor intervenții chirurgicale complexe, în special laparoscopice, unde precizia actului chirurgical este deosebit de importantă. Aceasta platformă permite chirurgului să realizeze un act medical de calitate, cu siguranţă crescută, cu lezare minimală a ţesuturilor şi, consecutiv, cu o recuperare mai rapidă a pacientului”.

Reprezentanții General Membrane și CERT Transilvania au spus la rândul lor că îi bucură „nespus” faptul că pot oferi „speranță în comunitatea nostră, iar medicilor o șansă în plus în lupta lor zilnică. Prin precizie, prin scurtarea timpului operațiilor, prin complexitatea tipurilor de intervenții, aparatul va face cu adevărat o diferență în bine, atât pentru pacienți, cât și pentru medici”.

 

La rândul său, managerul spitalului, Claudiu Damian, a mulțumit pentru această donație, precizând că ea va contribui la eforturile făcute în ultima perioadă pentru modernizarea secțiilor SJU Buzău.

Doresc să mulţumesc General Membrane SA şi asociaţiei CERT Transilvania pentru această donație generoasă, care ne ajută să îmbunătăţim dotarea materială a Secţiei Chirurgie și completează eforturile pe care le facem pentru a asigura cele mai bune condiții în Spitalul Județean de Urgenţă Buzău. Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este un demers continuu şi mă bucur că echipa medicală din Secţia Chirurgie Generală se implică în găsirea unor soluţii de creștere a actului medical, chiar și prin obţinerea de aparatură medicală. Ne propunem ca împreună să creştem calitatea condiţiilor hoteliere şi de tratament, pentru că acestea sunt cele mai importante aspecte pentru pacienţi, iar gradul de satisfacţie al acestora măsoară nivelul de performanţă al spitalului”, a declarat acesta.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*