Un urolog și un chirurg pediatru se alătură echipei de specialiști a SJU Buzău

21 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Există șanse ca, în curând, acestora să li se adauge și un medic specialist ATI, care va susține concursul de angajare în primele zile ale anului viitor.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău intră în noul an cu forțe proaspete în rândul echipei medicale, căreia i se vor adăuga zilele acestea doi noi specialiști care au promovat examenele pentru posturile pe care unitatea medicală le-a scos la concurs spre sfârșitul lunii octombrie. Este vorba de posturi pentru care spitalul buzoian căuta de mai multă vreme titulari, acestea fiind scoase și anterior la concurs, însă fără a stârni, la acel moment, interesul unui candidat. De altfel, nici de această dată nu a fost foarte mare „bătaie” pe posturi, oferta spitalului fiind una mult mai generoasă, incluzând 13 posturi de medici vacante. S-au înscris doar cinci candidați, dintre care doi pentru un singur post, iar seria examenelor a început cu o surpriză neplăcută. Medicul infecționist Laszlo Iulian Zonda, care a candidat pentru a doua oară pentru postul scos la concurs în cadrul secției de Boli Infecțioase, nu a reușit nici de această dată să obțină un punctaj de promovare, fiind declarat „respins” în urma examenului susținut pe 10 decembrie la Spitalul „Sfânta Parascheva” din Iași, centrul universitar în care și-a făcut studiile. Surpriza a fost cu atât mai neplăcută cu cât medicul s-a aflat la al doilea eșec de acest gen, după ce la începutul anului primise același verdict, în urma concursului susțonut pe același post, la Institutul „Matei Balș”.

 

O săptămână mai târziu, pe 17 decembrie, au susținut examenele candidații pentru posturile de specialist în chirurgie pediatrică și urologie, ambele concursuri având loc în clinici din Capitală. Astfel, pentru postul de medic specialist chirurgie pediatrică în cadrul secției Chirurgie și ortopedie infantilă a SJU Buzău, a candidat dr. Roxana Iuliana Boloagă, care a obținut un punctaj final de 267,17 de puncte la examenul susținut la Clinica de Chirurgie a Spitalului de copii „Marie Curie”, fiind declarată astfel admisă.

În aceeași zi, la Spitalul Clinic „Prof. dr. Theodor Burghele” din București au susținut concursul pentru postul de urolog în cadrul secției de Urologie a SJU Buzău, medicii Marian-Victoraș Botea și Valeriu Constantin Botea. Postul a revenit primului, care a obținut un punctaj final de 247,09 de puncte.

Ambii medici declarați „câștigători” au la dispoziție 15 zile pentru a se prezenta la post, așa că anul 2019 debutează „cu dreptul” pentru SJU Buzău, care astfel reușește să ofere bolnavilor mai mulți specialiști care să aibă grijă de sănătatea lor.

 

Celor doi doctori care vor completa zilele acestea echipa de specialiști a SJU Buzău ar putea să li se alăture și medicul rezident în ultimul an Cătălin Gabriel Chiriacu, care candidează pentru postul de medic specialist ATI în cadrul compartimentului ATI Obstetrică – Ginecologie. Acesta va susține examenul la începutul anului viitor, pe data de 8 ianuarie, la Clinica ATI a Spitalului Universitar de Urgență din București.

Odată cu afișarea rezultatelor celor două concursuri pentru posturile de medici, SJU Buzău a anunțat că va mai angaja un consilier juridic grad I A în cadrul Compartimentului juridic și doi pompieri, la Serviciul administrativ.

Înscrierile pentru concurs se fac la Serviciul Resurse Umane al spitalului, dosarele putând fi depuse până la data de 9 ianuarie 2019 ora 12.00. Pe 14 ianuaie se vor afișa rezultatele etapei de selecție a dosarelor, urmând ca proba scrisă să aibă loc pe 17 ianuarie, iar cea de interviu pe 23 ianuarie.

Rezultatele finale ale concursurilor se vor afișa pe data de 30 ianuarie, iar cei interesați să afle mai multe detalii despre documentele necesare dosarului de candidat și desfășurarea examenului, pot consulta anunțul oficial postat pe site-ul spitalului.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*