Mai multe posturi de medici scoase din nou la concurs de SJU Buzău

22 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Unitatea medicală a mai făcut câteva încercări pentru ocuparea acestor posturi, însă la examenele organizate anterior nu s-a înscris nici un candidat.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău își reactualizează demersul de completare a schemei de personal cu medici specialiști, această categorie de posturi având, se pare, mai puțină căutare în rândul celor vizați. Astfel, dacă posturile de personal medical auxiliar sau cele de personal nemedical scoase până acum la concurs s-au ocupat din prima sesiune, existând chiar și o concurență foarte mare, pentru posturile de medici, spitalul buzoian este nevoit să organizeze mai multe sesiuni de concurs, întrucât tentativele anterioare s-au soldat cu un eșec pentru anumite specialități, pentru posturile respective neînscriindu-se nici un candidat.

Întrucât nevoia de medici specialiști este mare, SJU Buzău a republicat o serie de posturi care au mai fost scoase la concurs anterior, în speranța că, de această dată, măcar câteva dintre ele se vor ocupa, având în vedere că, în această perioadă, tinerii doctori care și-au finalizat rezidențiatul își susțin examenele care le conferă statutul de specialist. Este vorba de 13 posturi de medic cu normă întreagă, scoase la concurs și anterior, cărora li se alte două posturi noi.

 

Astfel, pentru secțiile de Cardiologie, Boli Infecțioase și Neonatologie sunt scoase la concurs câte două posturi, în timp ce pentru alte secții din spital va fi organizat concurs pentru câte un singur post. Spitalul vrea să-și completeze echipa și cu un medic specialist ATI pentru compartimentul ATI Obstetriă-Ginecologie, cu un chirurg pediatru pentru secția de Chirurgie și Ortopedie Infantilă, un specialist în medicină fizică la Cabinetul de Recuperare din Ambulatoriu, precum și doi urgentiști, între care unul pediatru, pentru secția UPU.

Acestora li se adaugă un post de pediatru și un post de specialist ORL, în cadrul cabinetelor de specialitate din Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, inaugurat în luna martie a acestui an.

Pe lângă aceste posturi, SJU Buzău va mai organiza examen și pentru ocuparea unui post de medic primar internist la compartimentul de Gastroenterologie al secției de Medicină Internă și a unui post de specialist urolog, la secția de Urologie.

 

Detalii despre desfășurarea concursurilor vor fi anunțate în curând, conducerea unității medicale sperând că, de această dată, măcar o parte dintre posturile vacante vor fi ocupate.

În același timp, SJU Buzău a anunțat că a fost fixată data examenului pentru ocuparea unui post de medic rezident în ultimul an la secția de Oncologie, post ce fusese declarat vacant în luna august. La concurs s-a înscris doar un singur candidat, medicul rezident Raluca Alexandra Ene Stan, al cărei dosar a fost validat în urma fazei de selecție.

Mai rămăsese de anunțat data desfășurării examenului, care trebuie să aibă loc între 31 și 90 de zile de la data scoaterii postului la concurs, iar acest lucru s-a întâmplat la finele săptămânii trecute, când SJU Buzău a anunțat că examenul va avea loc în data de 29 octombrie, cu începere de la ora 8.30, la sediul Institutului Oncologic din București. Comisia va fi formată din specialiști ai institutului, iar dacă tânăra candidată va promova examenul, în cel mult două săptămâni își va începe activitatea la SJU Buzău.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*