Ana Maria Colgiu, farmacist șef titular la SJU Buzău

23 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

La începutul anului viitor, unitatea medicală organizează examen pentru ocuparea unui post de medic infecționist, iar datele concursurilor pe care le vor susține alți trei medici în perioada următoare vor fi anunțate în curând.

 

Farm. Ana-Maria Colgiu

Începând din această săptămână, Spitalul Județean de Urgență Buzău are farmacist șef cu acte în regulă. Farmacistul primar Ana Maria Colgiu, care a ocupat acest post cu delegație, în ultimul an, a reușit să promoveze cu brio concursul susținut pe data de 20 noiembrie, la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Carol Davila. Aceasta a obținut un punctaj final de 250,34 de puncte, în condițiile în care punctajul minim necesar promovării examenului era de 132 de puncte, așa că a obținut postul fără mari emoții, demonstrând că este foarte bine pregătită, chiar dacă a fost singurul candidat înscris la concurs.

Anunțul privind organizarea examenului pentru acest post a fost făcut de unitatea medicală încă de la jumătatea lunii septembrie, iar la finalul perioadei de înscrieri, farmacistul Ana Maria Colgiu era singurul candidat care își depusese dosarul. Ulterior a fost fixată data concursului, pentru 20 noiembrie, ieri încheindu-se și perioada pentru depunerea  contestațiior, după anunțarea rezultatelor.

Avand o experiență de peste 20 de ani în mediul privat, unde a ocupat funcția de farmacist șef în famacii individuale sau lanțuri farmaceutice, ori de șef de depozit farmaceutic, Ana Maria Colgiu a optat pentru sistemul public în octombrie anul trecut, când a candidat pentru un post de farmacist primar în Spitalul Județean de Urgență Buzău. Ulterior a fost desemnată, de conducerea unității medicale, farmacist șef cu delegație, iar începând de astăzi ocupă această funcție prin concurs.

 

Urmează ca în viitorul apropiat să aibă loc și examenele pentru ocuparea unor posturi de medici pe care SJU Buzău le-a scos la concurs la jumătatea lunii trecute. Oferta unității medicale a fost una generoasă și de această dată, ținând cont de deficitul de medici cu care spitalul se confruntă, însă pentru cele 17 posturi scoase la concurs nu s-au arătat interesați decât patru medici.

Dintre aceștia, trei au optat pentru posturile disponibile în cadrul SJU Buzău, al patrulea candidat depunându-și dosarul pentru un post de specialist în obstetrică-ginecologie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, care nu poate fi încă deschis tocmai din cauza lipsei de medici specialiști.

Cei patru medici ale căror dosare au fost deja aprobate urmează să susțină consursul pentru ocuparea posturilor pentru care au optat, data acestora depinzând și de disponibilitatea comisiilor le București, în fața cărora vor fi date examenele.

 

SJU Buzău a anunțat ieri data primului concurs din cele patru, concurs care urmează să aibă loc anul viitor, pe 8 ianuarie, la ora 9.00. Este vorba de concursul pentru ocuparea postului vacant de medic infecționist în cadrul secției de Boli Infecțioase a spitalului, post pentru care s-a înscris medicul Zonda Laszlo-Iulian. Acesta va susține examenul la Institutul Național de Boli infecțioase Matei Balș, din Capitală, concurând, de asemenea, fără mari emoții, în condțiile în care este singurul candidat pe loc.

Ceilalți trei colegi ai săi, dr. Ahmed-Sheh-Mhmod Muhamad-Zep – medic specialist cardiolog, dr. Irina Daniela Dita – rezident anul V în specialitatea medicină internă și dr. dr. Eugenia Mazâlu, specialist în obstetrică-ginecologie, care a optat pentru unul din locurile scoase la concurs la Pârscov, așteaptă încă să li se comunica care vor fi datele la care vor susține examenele, și în cazul lor, concursul fiind mai mult o simplă formalitate, întrucât nu există dubii că nu ar avea pregătirea necesară pentru a reuși să obțină un punctaj peste baremul minim.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*