Patru medici se alătură specialiștilor Spitalului Județean Buzău

1 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Trei dintre ei au optat pentru câte unul dintre cele 12 posturi scoase la concurs pentru secțiile unității medicale, iar unul pentru cabinetul de Ginecologie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov.

 

Încet, încet, Spitalul Județean de Urgentă Buzău își completează echipa de specialiști și reușește să își diminueze deficitul de medici cu care se confruntă, de ani buni, în anumite secții. Patru noi medici vor fi angajaţi, după ce vor susține concursul pentru câte unul din cee 17 posturi scoase la concurs de unitatea medicală, la jumătatea lunii octombrie. Un cardiolog, un internist, un infecționist și un ginecolog și-au depus dosarele pentru a ocupa unul din posturile vacante, iar începînd de săptămâna viitoare, în funcție de disponibilitatea profesorilor universitari care vor coordona comisiile de examen, vor putea face dovada că sunt pregătiți să profeseze în cea mai mare unitate cu paturi din județ.

Dr. Ahmed-Sheh-Mhmod Muhamad-Zep – medic specialist cardiolog, dr. Irina- Daniela Dita – rezident anul V în specialitatea medicină internă și dr. Laszlo-Iulian Zonda – specialist infecționist se vor alătura echipelor sectiilor  Spitalului Județean de Urgență Buzău. Cel de-al patrulea medic înscris la concurs, dr. Eugenia Mazâlu, specialist în obstetrică-ginecologie, candidează pentru unul dintre cele cinci posturi scoase la concurs pentru cabinetele medicale care vor funcționa în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional Pârscov.

 

Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ continuă să aibă, însă, dificultăți în asigurarea necesarului de specialiști urgentiști, nefrologi, oncologi, fizioterapeuți și neonatologi, dar așa cum a precizat managerul Claudiu Damian, în toate specialitățile se încearcă atragerea doctorilor, pentru a preîntâmpina problemele care ar aprea în momentul pensionării unora dintre medici.

De ani buni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău funcţionează la cota de avarie în anumite secții, iar cel mai greu s-a dovedit gasirea unor specialiști în medicină de urgență și în oncologie dispuși să se alăture echipei buzoiene.

Pentru a atrage specialiștii, Consiliul Judeţean, în subordinea căruia unitatea medicală funcționează din punct de vedere administrativ, le oferă bonificații și facilități. Astfel, celor care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean li se decontează cheltuielile cu chiria şi întreţinerea, în limita a 1.000 de lei, iar medicilor tineri care vor fi încadraţi în unitatea medicală li se acordă un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.

Data de sustinere a examenului se va afișa pe site-ul spitalului.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*