Spitalul Judetean Buzau angajeaza un medic cu competente limitate la UPU

5 februarie 2016 | 0 comentarii |

Unitatea medicala a mai scos la concurs trei posturi de medic specialist in cadrul aceleiasi sectii, insa niciun candidat nu si-a depus dosarul.

 

Ambulanta Urgente spital _2298Spitalul Judetean Buzau face inca o incercare in demersul de a completa necesarul de medici, dupa ce a scos la concurs 20 de locuri pe care s-au inscris doar 4 medici specialisti. Doi dintre acestia au sustinut deja concursul si au fost declarati admisi, intrandu-si in paine, iar ceilalti doi urmeaza sa dea concurs pana cel tarziu la inceputul lui martie si sunt sanse mari sa completeze schema de personal, avand in vedere ca vor concura singuri pe loc.

Cel mai acut, criza de medici se resimte la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului, aici fiind si cele mai multe locuri scoase la concurs la inceputul lunii decembrie a anului trecut. Este vorba de trei locuri pentru medici specialisti, insa pana la finalul perioadei de inscriere, niciun candidat nu s-a aratat interesat sa vina la Buzau pentru a lucra in aceasta sectie.

Singurul care si-a manifestat disponibilitatea sa lucreze la UPU Buzau este um medic tanar, absolvent al unei facultati de medicina generala, dar neconfirmat in rezidentiat, asa ca nu a indeplinit conditiile pentru a participa la concursul pentru un post de medic specialist.

 

UPU-hol-spital_3635Pentru a suplini insa cat de cat lipsa medicilor specialisti din aceasta sectie foarte importanta a spitalului, conducerea unitatii medicale va organiza un nou concurs, de aceasta data pentru un post de medic cu competente limitate, in cadrul UPU.

Inscrierile se fac pana in data de 14 februarie inclusiv, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, iar taxa de concurs pe care trebuie sa o achite candidatii este de 100 de lei.

Conform anuntului postat pe site-ul unitatii madicale, la concurs se pot inscrie absolventi licentiati ai facultatilor de medicina generala, neconfirmati in rezidentiat, iar dosarul de inscriere trebuie sa contina cerere de inscriere adresata conducatorului institutiei, copia de pe diploma de medic, o copie a actului de identitate, certificatul de cazier judiciar, un certificat medical din care sa rezulte ca este apt din punct de vedere fizic si neuropsihic pentru exercitarea activitatii pentru postul pentru care candideaza si  chitanta de plata a taxei de concurs.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPana in prezent, singurul candidat interesat pentru acest post este medicul Minhea Dulhac, cel care si-a exprimat dorinta de la lucra in cadrul UPU si caruia i se datoreaza, practic, organizarea acestui concurs, fiind singura modalitate legala prin care poate fi incadrat. Angajarea acestuia va fi pe o perioada determinata, cel mai probabil pana la momentul in care va sustine si promova examenul de rezidentiat.

Concursul pentru ocuparea postului va avea loc in cel mult 30 de zile de la publicarea anuntului, ceea ce inseamna prima saptamana din luna martie.

In prezent, singurii medici specialisti in medicina de urgenta de la UPU sunt dr. Adrian Zoican, seful sectiei si dr. Marian Mocanu. Din totalul de 157 de posturi, personalul medical incadrat in aceasta sectie numara 71 de angajati, mai putin de jumatate din numarul necesar.


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*