32 de candidati ravnesc la un post de asistent medical debutant la Spitalul Judetean Buzau

10 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Criza ramane acuta insa in cazul medicilor, la concursurile organizate in mod repetat de cea mai mare unitate sanitara din judet neprezentandu-se candidati, nici dupa ce li s-a oferit 1.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de cazare si intretinere din fiecare luna.

 

Imagini examenul din octombrie

Imagini examenul din octombrie

Concurenta fara precedent pe posturile de asistent medical la Spitalul Judetean de Urgenta (SJUBZ)Buzau. Unitatea medicala a scos la concurs posturile ramase neocupate in urma concursurlui organizat in luna octombrie a acestui an, pentru care examenul se va sustine in ianuarie 2015.

In urma incheierii fazei de selectie a dosarelor, pentru ocuparea a 6 posturi de asistent medical (Sectia Ortopedie – Traumatologie,  O.R.L, Bloc operator, Laborator radiologie si imgistica medicala,  Compartiment internari), a 7 posturi de personal auxiliar – infirmiere si ingrijitoare (Compartiment Nefrologie, Sectia Oncologie Medicala , Sectia Ortopedie – Traumatologie, Sectia ATI, Sectia Medicina Interna, Sterilizare) si a cate unui post de liftier si muncitor necalificat, nu mai putin de 82 de concurenti se vor bate la examemele din ianuarie.

 

asistente spitalCea mai mare concurenta s-a inregistrat pentru singurul post de asistent medical debutant, unde au fost admisi  32  de candidati, in timp ce pentru cele  5 posturi de asistent medical disponibile au fost admisi  20 de candidati.

La examenul din octombrie s-au inscris 93 de candidati pe 29 de posturi, dar numai 33 dintre ei au reusit sa treaca de testul grila. Potrivit conducerii spitalului, desi au fost date subiecte de dificultate medie, cel mai mare punctaj a fost 64 (echivalentul notei 6,40). Nici macar asistentele medicale cu pretentii, care lucrasera cu contract de munca temporar in spital, nu s-au inregistrat rezultate mai bune, chiar daca la proba interviului acestea s-au descurcat mai bine. Oricum, dupa afisarea rezultatelor finale, doar 23 de posturi au fost ocupate, astfel ca pentru cele 6 ramase vacante se va organiza un nou concurs, in data de 12 ianuarie 2015, ora 10:00.

 

examen asistenteIn data de 14 ianuarie 2015, SJUBZ organizeaza concursul pentru ocuparea celor 7 posturi de personal auxiliar sanitar.  Sunt  disponibile 5 posturi de infirmiera si 2 posturi pentru ingrijitoare in cadrul sectiilor si compartimentelor  Nefrologie, Oncologie Medicala , Ortopedie-Traumatologie, A.T.I, Medicina Interna si Sterilizare.

In urma selectarii dosarelor pentru cele 2 posturi vacante de infirmiera debutanta au fost admisi 12 candidati, iar pentru cele 3 posturi de infirmiera au fost admisi 3 candidati.

Mult mai ravnite au fost, asa cum s-a intamplat si la editia precedenta a concursului, posturile de femeie de serviciu. Pentru cele 2 posturi de ingrijitoare vacante au fost admisi 12 candidati.

In data de 15 ianuarie, unitatea medicala buzoiana organizeaza si concursul pentru ocuparea celor 2 posturi de lifier si muncitor calificat. In urma selectiei dosarelor pentru liftier au fost admisi 2 candidati si pentru muncitor calificat a fost admis 1 candidat.

Locatia unde care se va sustine concursul, de catre fiecare categorie de candidati in parte, va fi anuntata cu 3 zile inainte de data testarii scrise.

 

medici posturi spitaleCriza de personal calificat ramane insa una acuta in cazul medicilor, cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet nereusind sa atraga medici tineri, in ciuda faptului ca a organizat concursuri repetate pentru ocuparea unor poosturi vacante in sectiile Cardiologie, Urologie, UPU, Radiologie Pediatrie, Neonatologie, Oncologie sau SML (unde este nevoie de un medic psoihiatru si unul specializat in medicina legala). Nici macar facilitatile oferite la angajare, printr-o decizie a Consiliului Judetean, care a stabilit acordarea unei sume de 1000 de lei lunar pentru acoperirea cheltuielilor cu chiria si intretinerea nu i-a impresionat pe specialistii care ar fi putut opta pentru un post intr-una dintre sectiile aflate in criza de medici la Spitalul Judetean Buzau.

Un singur medic s-a prezentat pana acum, pentru Urologie, sectie care functioneaza doar cu doi medici si nu poate asigura garzi, dar nici acesta nu a ramas in cea mai mare unitate medicala din Buzau, intrucat la examenul pentru ocuparea postului vacant pentru care a concurat nu a reusit sa obtina decat 36 de puncte la testul grila, unde minimul pentru a fi admis la proba interviului era de 60 de puncte.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*