Rezultatele examenului pentru asistenti medicali la Spitalul Judetean Buzau au fost afisate

15 octombrie 2014 | 0 comentarii |

23 dintre candidati au fost decalarati admisi pe unul dintre cele 29 de posturi disponibile. La proba interviului s-au obtinut rezultate mult mai bune decat la cea teoretica.

 

asistente spitalS-au finalizat examenele pentru asisteni medicali si asistenti medicali debutanti organizate de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, iar rezultatele dupa proba interviului sunt mult mai bune decat cele de la proba teoretica. Rezultatele au fost afisate la avizierul unitatii medicale sip e site-ul official al spitalului, dar… surpriza, desi au fost inscrisi in cursa 98 de candidati, cele 29 de posturi scoase la concurs nu s-au ocupat in totalitate.

Potrivit rezultatelor obtinute in urma sustinerii celor doua probe de concurs, doar 23 de posturi au fost ocupate, desi exista multi candidati care au obtinut medii finale  ce  i-ar fi putut califica drept admisi, in cazul in care nu ar fi optat prea multi pentru o specialitate si niciunul sau doar cativa (care nu au obtinut punctaj de promovare) pentru alte sectii care au locuri disponibile.

 

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Conducerea unitatii medicale se arata multumita de felul in care s-au prezentat, la proba interviului, candidatii ramasi in curtsa, dar dezamagita ca au ramas locuri neocupate, in timp ce concurenti cu medii destul de mari au pierdut cursa din cauza ca au optat pentru un post in sectiile cu concurenta mare. „Am avut surpriza placuta ca la proba interviului, candidatii ramasi in cursa sa dovedeasca abilitati practice potrivite postului pentru care au optat, dar din pacate, au ramas posturi neocupate pentru ca nu au fost optiuni pentru ele, cum este cazul cate unui post vacant la Ortopedie sau la Laboratorul de Radiologie nu a optat niciun candidat, sau in cazul Compartimentului Internari unde s-a inscris un singur candidat dar nu a reusit sa promoveze dupa proba scrisa, in timp ce pentru Chirurgie, Neonatologie sau Boli infectioase a fost concurenta foarte mare. Dupa centralizarea celor doua probe de concurs au ramas neocupate sase posturi, in timp ce mai multi dintre concurentii care au optat pentru una dintre sectiile unde a fost concurenta au ramas pe dinafara, desi au avut rezultate finale chiar mai bune decat unii dintre cei admisi”, a precizat pentru SanatateaBuzoiana. ro managerul SJU Buzau, ec. Claudiu Damian.

 

examen asistentiIn urma interviului de marti, pentru asistenti medicali debutanti, la sectia Neonatologie au fost 4 concurenti pe 2 posturi, iar unul dintre respinsi a avut media generala 6,44, asa ca ar fi putut ocupa lejer unul dintre posturile ramase neocupate.  La Chirurgie, singurul candidat calificat pentru interviu a obtinut 6,47, asa ca urmeaza sa se prezinte pentru angajare. La fel s-a intamplat si in cazul celor 2 candidati pe cele 2 posturi de la Medicina interna, unde ambii concurenti au obtinut punctaje de promovare.  La Boli Infectioase, unde au sustinut interviul 4 candidati pentru 2 posturi, doi dintre ei au obtinut punctajele in urma carora vor obtine un loc de munca, iar un al treilea, desi a avut punctaj de promovare, a ramas „pe dinafara”.  La Oncologie, Urologie, Chirurgie infantila si Blocul operator, pe cite 1 post a concurat cate un singur candidat si toti au fost declarati admisi,  iar la ORL, unde a fost scos la concurs  1 post pentru care s-au „batut” la interviu 2 candidati, unul a fost admis, in timp ce celalalt a pierdut, desi avea medie de promovare.

Cel mai mare punctaj final la asistenti medicali debutanti a fost obrinut de Elena Chircu, care a obtinut un post la Boli Infectioase, pentru care a obtinut media finala 7,62.

 

examen asistenteRezultate mult mai bune au fost la proba interviului, in cazul candidatilor pentru un post de asistent medical care avea deja o experienta. Punctaj maxim a fost obtinut de unul dintre concurentii pentru unul dintre cele 2 posturi vacante la sectia Cardiologie, unde Gabriela Elena Popescu a obtinut 100 de puncte, precum si de unul dintre candidatii pe unul dintre cele doua posturi de la Pediatrie, in caest caz 100 de puncte obtinand Rodica Elena Statescu.

Rezultate frumoase au obtinut si concurentii pentru cele 3 posturi de la ATI, toti avand media finala peste 7,00 (iar cel de-al patrulea a avut, si el, medie de promovare). La Medicina interna, pe 2 posturi au concurat tot atatia candidati care au si promovat examenul, la Neurologie au fost scoase la concurs 2 posturi, au concurat 3 candidati, iar cel unul a ramas „pe dinafara” desi avea punctaj care l-ar fi calificat pentru angajare daca ar fi optat pentru unul dintre posturile ramase neocupate. La Pediatrie, pe 2 posturi au concurat tot atatia candidati si ambii au fost declarati admisi, la Boli Infectioase, candidatul promovat dupa proba scrisa a obtinut postul pentru care a candidat, iar la sectia OG II, unde pe 1 post au concurat 2 asistenti medicali, cel care a avut media mai mare a fost admis, in timp ce al doilea a pierdut cursa, desi a obtinut peste media 8,00.

Avand in vedere aceste rezultate, presedintele Consiliului de Administratie,  jr. Laurentiu Gavrila spune ca „se va analiza posibilitatea legala de a se redistribui, prin alunecare, candidatii care au obtinut mediii de promovare, pe locurile ramse neocupate”. Daca nu se va gasi aceasta posibilitate, se va organiza un nou concurs.

 

La Spitalul Judetean Buzau, astazi are loc concursul pentru ocuparea  posturilor de personal auxiliar, respectiv, infirmiere,  spalatorese si ingrijitoare unde se anunta o concurenta la fel de acerba. 

 

Rezultatele concursului pentru aistente medicale, AICI:

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*