Dezastru la concursul de asistenti medicali pentru Spitalul Judetean Buzau

13 octombrie 2014 | 8 comentarii |

Doar 33 dintre cei 98 de candidati care doreau sa ocupe un post de asistent medical au reusit sa obtina peste 50 de puncte, cea mai mare medie obtinuta la proba scrisa fiind 6,40.

 

examen spitalS-au afisat rezultatele concursului pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau. Concurenta a fost mare, chiar daca un astfel de job este platit cu cel mult 900 de lei pe luna. Nevoia unui loc de munca stabil a determinat insa aproape o suta de buzoieni sa concureze pentru cele 29 de posturi de asistent medical oferite de cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet.

Conducerea spitalului a sperat ca va avea de unde alege personal medical bine pregatit, tinand cont de numarul mare de aspiranti. S-a dovedit insa ca Scolile Sanitare sunt in continuare „fabrici” de absolventi incapabili sa demonstreze ca stapanesc macar notiunile de baza care sunt necesare profesiei de asistent medical, care ar trebui sa fie pregatiti pentru a salva si mai ales pentru a nu pune in pericol vietile celor care ajung pe mainile lor.

Chiar daca subiectele au fost, potrivit conducerii unitatii medicale, unele de nivel mediu, niciunul dintre cei 98 de candidati inscrisi nu a reusit sa obtina mai mult de 6,40 la testul grila prin care s-au verificat cunostintele teoretice.

 

Cea mai ravnita a fost Sectia Chirurgie

Cea mai ravnita a fost Sectia Chirurgie

Potrivit rezultatelor afisate pe site-ul oficial al SJU Buzau, la examenul pentru asistenti medicali si asistenti medicali debutanti s-au prezentat 84 dintre cei 98 de candidati inscrisi, iar 48 dintre cei prezenti au fost respinsi, nereusind sa obtina minim nota 5,00 care era necesara pentru a promova aceasta faza a examenului si a avea acces la proba interviului, care se va sustine  maine, 14 octombrie, astazi fiind ultima zi in care s-au mai putut depune contestatii, pana la ora 10:00, la Serviciul Resurse umane.

Cea mai vanata sectie a unitatii spitalicesti a fost Chirurgia, unde pentru un singur loc au candidat 11 persoane. Doar un candidat a reusit sa obtina insa punctaj de promovare, cu nota 5,70. Asa se face ca la proba interviului nu va avea concurenta, dar avand in vedere nota foarte mica obtinuta la examenul teoretic, este posibil ca la interviu sa aiba si acesta dificultati.

Cel mai mare punctaj a fost obtinut de unul dintre candidatii care au concurat pentru un post de asistent medical la Sectia Obstetrica Ginecologie II, unde au fost 3 candidat pe un singur post, iar pentru interviu s-au calificat 2, unul cui 6,40 si celalalt cu 6,20 (trebuie avut in vedere insa ca aceste candidate nu erau debutante, asadar ar fi trebuit sa obtina cel putin peste 9,00 ca sa faca dovada ca-si merita statutul de asistent medical profesionist.

 

asistente spitalConcurenta mare a fost si pentru ocuparea unuia dintre cele 2 locuri de asistent medical debutant la sectia Neonatologie, unde au candidat 14 absolventi.  Patru dintre ei s-au calificat pentru proba interviului, asa ca desi s-a diminuat, concurenta se pastreaza pentru aceasta specialitate.

La Neurologie au fost, de asemenea, candidati mai binje pregatiti decat pentru alte specialitati, dintre cei 5 candidati pe cele 2 posturi, 3 obtinand peste nota 5,00 si calificandu-se pentru interviu.

La Cardiologie s-a inregistrat o situatie poarecum inedita, respectiv, toti cei 4 aspiranti la unul dintre cele 2 posturi calificandu-se pentru interviu (ce-i drept, cu note intre 5,00 si 5,80).

La Sectia ATI, 4 dintre cei 6 candidati care s-au batut pe cele 3 posturi scoase la concurs au promovat examenul scris, cu note intre 5,00 si 6,10.  Pentru Boli infectioase au ramas in cursa 4 dintre cei 15 candidati care au ravnit la unul dintre cele doua posturi, iar la ORL, din 9 candidati s-au calificat 2, care se vor bate pe un singur post disponibil.

 

Cel mai mic punctaj, la BMF/ORL

Cel mai mic punctaj, la BMF/ORL

Cel mai mic punctaj obtinut de unul dintre cei 98 de concurenti a fost obtinut la postul vacant pentru Compartimentul BMF/ORL, unde au fost 2 candidati, unul obtinand nota 2,80 iar cel de-al doilea 4,00.  Tot fara candidati la proba interviului a rams si postul de la Blocul opertaor, unde cele doua  candidate pentru postul existent au obtinut 3,50 respectiv 4,20.

Pentru postul de asistent medical Radiologie si pentru cel de la Ortopedie nu a fost niciun candidat, dar dupa „decimarea” care a avut loc in urma probei teoretice nu este exclus ca dintre cei calificati pentru interviu care vor reusi sa obtina si la aceasta proba punctaj de promovare sa opteze pentru unul dintre posturile vacante ramase fara candidati, daca nu se vor califica pentru postul pentru care au concurat.

La examenul pentru asistenti medicali care a avuut loc in ziua de 9 octombrie au fost inscrisi 98 de candidati, din care 14 nu s-au mai prezentat la concurs, iar admisi pentru proba interviului au rams doar 33, in timp ce 48 au fost respinsi nereusind sa obtina minim nota 5,00 pentru a foi declarati admisi.

 

examen asistenteSelectia de personal pentru cea mai mare unitate spitaliceasca din judetul Buzau a inceput in primavara, insa a fost suspendata in baza ordonantei de Guvern numarul 77. In urma unei Hotarari a Consiliului Judetean, concursul a fost reluat in baza unei alte ordoinante a Executivului, astfel ca Spitalul Judetean de Urgenta Buzau organizeaza, in aceasta perioada, cel mai amplu concurs din ultimii 25 de ani, peste 70 de locuri vacante fiind scoase la concurs, atat pentru personal medical cat si nemedical.

La proba teoretica, cei 98 de concurenti au avut de raspuns  la o suta de intrebari dintr-un test grila. Pentru promovarea in cea de-a doua etapa a concursului, cea a interviului era necesar sa obtina minimum 50 de puncte.

Interviul se va sustine in data de 14.10.2014 ora 9,00 in locatia Spital Judetean de Urgenta Buzau – Sala de sedinte de la etajul 6 al unitatii medicale.

Pentru infirmiere, ingrijitoare, spalatorese dar si personal de specialitate nemedical, concursul va incepe pe 15 octombrie.

Rezultatele la proba scrisa la examenul de asistenti medicali, AICI

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Comentarii (8)

 1. Oana spune:

  Bine spus, am lucrat 4 ani voluntara, cot la cot cu angajatele si intr-o sectie destul de grea. La examen colega mea a zis “stii eu am vb cu unchiu si am sa ocup locul”. Si asa a fost, a luat minimul la scris dar vai… surpriza la oral, unde doar comisia stie ce a raspuns. A luat nota mare si a compensat. Noi astia amarati care am pierdut luni, nopti si zile in sectie, am picat chipurile la oral…ca de…nu am avut…euro. Acum va-ntreb unde sunt cei de la DNA? De aceea nu au avut acces cei de la TV ptr. ca examenul a fost tinut in locatie privata. RUSINE.

 2. Alina Coman spune:

  Si totusi trebuie sa ne gandim ca vom ajunge pe mana acelor asistenti care nu stiu sa tina nici macar seringa in mana, ca sa nu mai vorbim de partea teoretica. Si bine a spus cine a spus ca scolile postliceale din ziua de astazi sunt fabrici de facut asistenti medicali pe banda rulanta. De aici se poate observa cat de mult au invatat acei elevi in cei 3 ani de scoala.

  • Georgiana spune:

   Incercati si dvs sa cititi si sa invatati mii de pagini, mii de boli, mii dr tratamente si simptomatologii si apoi mai discutam. Incercati doar sa retineti cateva aspecte din ce cititi, aici ma refer la debutanti care nu au habar cu ce se manaca…si apropo de tinutul seringii in mana asta se invata in practica ca nu s-a nascut nineni invatat! Inainte de a comenta puneti-va in locul acelora care invata si se chinuie. Daca aveti alt job este usor sa criticati!!!

 3. Cornel spune:

  Acest tip de rezultate denota ca formarea cadrelor medicale este mai mult decat lacunara. Daca am inteles corect, o buna parte din aceste scoli postliceale sunt in zona invatamantului privat, nu stiu de scoli apartinand Min. Invatamantului si/sau Sanatatii. In opinia mea, problema este a Min. Invatamantului si a Min. Sanatatii, care autorizeaza functionarea acestora, periodic actualizeaza acreditarea, etc.
  Cu siguranta ca din aceste comisii au facut parte si medici din Spitalul Judetean, Insp. Judetean pentru Invatamant. Iata cum formalismul, superficialitatea si posibil si mita, (probabil indirect, prin “alocarea” de ore la catedra, pentru membrii comisiilor) au condus la acest dezastru.

 4. Buzoianul spune:

  Acest fenomen se repeta de peste 8-9 ani si este generalizat pe toata tara si in toate domeniile.
  Absolvenții de liceu chiar daca au luat bacul, peste 50% sunt de fapt extrem de slab pregatiți. Tot invatamantul romanesc este de fapt la pamant, iar cele cava sute de excepții care aduc medalii de la olimpiade nu sunt decat exceptiile care confirma regula.
  Parintii, la randul lor, se îmbata cu iluzii si dau in continuare banii pe scoli facute parca sa fie doar sursa de venituri si nu sursa de oameni capabili.
  In cativa ani, Romania, cand cei de generatii mai vechi incep sa iasa la pensie, va fi tot mai ocolita de investitori, si abia atunci va incepe calvarul acestei tari care este condusa de peste 20 de ani de o clasa politica la fel de inculta.
  Deja aceasta tara incepe sa piarada si ultimile surse de FORMATORI (profesori adevarati), care deja au inceput a fi inlocuiti de “profesionisti” de doi bani, crescuti in timpurile noi si tembele de acum.
  In continuare, cei cativa copii buni, care au muncit, vor parasi aceasta tara pentru ca nu vor avea sansa de a trai decent printre atatia ratati, care se vor vota intre ei si vor da ajutoare sociale din sudoarea celor care au transpirat.
  In maxim 10 ani, dezastrul va fi atat de vizibil ca nu va mai putea fi acoperit si vom ajunge un fel de colonie a Europei sau a lumii, o tara de categoria “Z”.

 5. A. D. spune:

  Cunosc persoane care lucreaza in acest sistem jalnic, locurile astea sunt dupa cum bate partidul politic…pardon, dupa cum bate vantul… Ca sa iti pastrezi locul de munca trebuie sa dai bani? Foarte ciudat… credeam ca examenul trebuie sa conteze. Si de unde sa dai 3000 de lei sa iti pastrezi un post unde tu iei maxim 700 de lei pe luna.
  Sunt de acord ca scolile din ziua de azi scot asistenti pe banda rulanta…dar sunt si asistenti vechi, care se lupta sa supravietuiasca si sa isi pastreze locul de munca. Eu stiu ca legea spune ca ai voie la 3 contracte de munca pe perioada determinata, dupa care ori incetezi contractul ori il faci pe perioada nedeterminata. Se pare ca la Buzau nu se poarta. La noi trebuie sa ramana unele locuri vacante pentru pilele noilor alesi… si cel mai mult avem de suferit noi, pacientii… Pentru pilele unora, nu suntem tratati corespunzator… asa ca despre ce vorbim? Rusine sa le fie celor care fac astfel de jocuri murdare.

 6. Elena Manea spune:

  Sperati altceva? Nu ati avut ocazia sa vedeti LA TREABA, cursantii Sc. Sanitare?
  Fereasca Dumnezeu sa pici pe mana multora dintre ei!
  Ahahaah! Nici garoul nu au stiut sa-l aplice, dar sa faca injectii? Noi, cateva paciente, le-am explicat cum trebuie impartita fesa, ca sa afle punctul in care trebuie sa infiga acul! Este de plans,nu alta!

 7. M. Ionita spune:

  Daaaaa. In sfarsit mai striga cineva acest adevar. Am trecut adesea prin aceasta experienta atunci cand a trebuit sa angajez o asistenta medicala. Am avut surpriza sa aflu ca dupa atatia ani de studiu nu stiau nici macar ce este glicemia, nici vorba de semne clinice si atitudine de urgenta in afectiunile curente.

Adaugati un comentariu


 

*