Claudiu Damian, manager cu acte în regulă al Spitalului Județean Buzău

11 decembrie 2017 | 6 comentarii |

Cu media 9.83, el și-a adjudecat postul pe care-l deținea cu delegație, de peste trei ani, proiectul său de management fiind apreciat de comisia de examinare ca unul „curajos, bine structurat și argumentat”.  

 

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Spitalul Județean de Urgență Buzău a ieșit, începând de astăzi, de sub interimatul managerial. Claudiu Damian, cel care a condus unitatea medicală și în ultimii aproape trei ani și jumătate, cu delegație, a obținut, la examenul pe post la care a candidat, media 9.83, chiar dacă, potrivit regulamentului de organizare a concursului, pentru a fi declarat admis ar fi fost suficient să obțină media 7.00, ținând cont că nu a avut contracandidat.

Experiența acumulată în cei peste trei ani de când se află la conducerea unității medicale s-a văzut, însă, cu ocazia susținerii examenului în urma căruia a obținut 9.67 la proba scrisă și 10.00 la interviu. Potrivit președintelui Comisiei de examen, Claudiu Damian a avut „un proiect de management foarte bine structurat, bine argumentat și chiar curajos, prin care a demonstrat că stăpânește foarte bine managementul medical și știe cum să-l aplice pentru eficientizarea activității și creșterea calității actului medical. Propunerile formulate în proiectul de management și felul în care le-a prezentat și susținut în cadrul interviului au fost bine argumentate, iar faptul că este economist și stăpânește bine acest segment de activitate, la care se adaugă capacitatea de a lucra foarte bine în echipă și de a colabora atât cu personalul medical cât și cu personalul tehnic, punând în centrul activității spitalului nevoile pacientului, a determinat comisia să-i acorde punctaj maxim la interviu”, a precizat Laurențiu Gavrilă, președintele Comisiei de examen și președinte al Consiliului de Administrație al SJU Buzău, pentru Sănătatea Buzoiană.

 

SJU Buzau – Cariere in Alb

Chiar dacă perioada de contestații se încheie mâine, 12 decembrie, la ora 14.00, Claudiu Damian nu mai are emoții și se poate considera titular pe post, concursul asigurându-i un mandat de trei ani. Confirmarea oficială va avea loc odată cu ședința ordinară a Consiliului Județean din această lună, când va avea loc votul în plen. Odată cu confirmarea pe post a managerului, unitatea medicală va putea organiza, în perioada următoare, concursul pentru ocuparea celorlalte funcții de conducere (director medical și director financiar-contabil), astfel că în primul trimestru al  anului viitor este de așteptat ca echipa managerală să fie în totalitate fixată prin concurs, iar unitatea medicală va ieși din „zodia interimatului”.

Imediat după aflarea rezultatelor, Claudiu Damian a declarat pentru Sănătatea Buzoiană că poate răsufla, în sfârșit, ușurat. „A fost un examen destul de complex, dar în același timp trebuie să recunosc, ar fi fost jenant să nu mă prezint cu un proiect sustenabil și bine structurat, după cei peste trei ani în care tocmai de managementul spitalului m-am ocupat. Așa cum am promis în momentul în care am preluat conducerea unității medicale, principala mea preocupare este de a oferi pacienților și personalului medical, condiții de tratament și de lucru la nivelul anilor în care trăim și de a depăși dificultățile cu care se confruntă sistemul medical, în general. Sunt de principiul că deciziile bune se pot lua doar în echipă, că toată lumea trebuie să contribuie, în funcție de competențele pe care le are, la îmbunătățirea climatului și la creșterea calității actului medical. Iar pentru asta este necesar să creștem și să rentabilizăm investițiile, să creștem competențele personalului medical și să îmbunătăți reelația cu pacientul”, a spus managerul unității medicale buzoiene.

 

Claudiu Damian – medici tineri

Mai sunt multe de făcut, susține Claudiu Damian, dar consideră că așa cum a menționat și în proiectul de management, prioritare sunt menținerea independenței financiare, spitalul buzoian fiind unul dintre puținele din țară fără arietate și cu plățile către furnizori și utilități la zi. La fel importante sunt considerate „finalizarea proiectelor deja începute și implementarea unor noi proiecte, care să facă Spitalul Județean de Urgență Buzău unul atractiv pentru medicii tineri și sigur pentru bolnavii care ni se adresează. Printre prioritățile pe care le am în vedere se numără realizarea proiectelor de extindere și modernizare a Unității de Primire Urgențe și a Blocului Operator, dar și construirea unei Secții de îngrijiri paliative, în curtea Spitalului Gârlași, unde există suficient spațiu. Accesarea fondurilor europene, cât și a celor pe care le putem primi de la Ministerul Sănătății, la care se adaugă sprijinul Consiliului Județean, care se dovedește un susținător de nădejde al sistemului medical în general și al SJU Buzău pe care-l are în subordine, în special, mă determină să cred că cel puțin aceste proiecte se vor finaliza în mandatul pe care l-am obținut acum, prin concurs”, a mai spus Damian.

Realizarea unei secții de îngrijiri paliative este o dorință mai veche a medicilor Spitalului Județean Buzău și a populației județului, pe de o parte pentru a se putea degreva secțiile în care, la ora actuală, sunt tratate atât urgențele cât și problemele cronice, iar pe de altă parte, pentru ca pacienții cu probleme grave/incurabile să poată beneficia de îngrijiri specializate pentru o perioadă mai lungă, astfel încât să-și poată trăi cu demnitate ultima perioadă a vieții.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Comentarii (6)

 1. Jeny Belu spune:

  Mult succes!

 2. Jeny Belu spune:

  Mult succes!

 3. Petre Mihail spune:

  Ii dorim succes! Nu are un job simplu! Speram ca va fi mai bine sprijinit cand va face investitii decat colegul de la Moinesti!

 4. Dascalu Marian spune:

  Felicitari!!! Cel mai bun manager din toate timpurile si un om deosebit!

 5. Ioana Codin spune:

  Felicitari! Ma bucur tare mult pentru succesul dlui manager, care in final, este succesul cadrelor medicale si a pacientor! A demonstrat pe parcursul celor trei ani, ca este un foarte bun manager si speram ca si de aici inainte ne va demonstra acelasi lucru!

Adaugati un comentariu


 

*