Saptamana viitoare, concurs pentru sef sectie la Maternitatea Buzau

6 mai 2015 | 2 comentarii |

Consiliul Judetean s-a asumat organizarea acestuia, care va avea loc in perioada 11-13 Mai. Postul va fi disputat de medicii Catalin Paun si Claudiu Serbanoiu, ale caror dosare au fost admise.

 

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Consiliul Judetean Buzau a anuntat reprogramarea si organizarea  concursului pentru ocuparea postului de sef  Sectie Obstetrica Ginecologie (OG) I de la Maternitatea Buzau, care trebuia sa aiba loc pe 23 martie, in perioada 11-13 Mai.

Potrivit managerului unitatii medicale, ec. Claudiu Damian, era „necesara inlaturarea starii de incertitudine care exista la ora actuala in Sectia OG I a Maternitatii, postul fiind ocupat cu delegatie de dr. Mircea Suteu  inca de la decesul dr. Musat Dobos. Cu acordul Ministerului Sanatatii, impreuna cu conducerea Consiliului Judetean, in subordinea caruia functioneaza din punct de vedere administrativ spitalul, ne-am asumat organizarea acestui concurs, care va avea loc saptamana viitoare. Un motiv in plus pentru luarea acestei decizii este si faptul ca in aceasta vara avem convingerea ca Maternitatea se va muta in noua locatie si, in acest context, este bine sa se stie dinainte cine va avea responsabilitatea fiecarui compartiment”.

 

chirurgieAnuntul privind reprogramarea concursului si etapele care trebuie parcurse de candidati a fost afisat ieri, pe site-ul oficial al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. Potrivit acestuia, luni, 11 mai, ora 9:00, cei doi candidati ale caror dosare au fost admise pentru concurs, respectiv, dr. Catalin Paun si dr. Claudiu Serbanoiu, isi vor sustine proiectul de management in cadrul unei probe tip interviu. Pentru a putea promova aceasta etapa, fiecare candidat trebuie sa obtina minim 50 de puncte din 100 posibile.

 In aceeasi zi, la ora 13:00, candidatul/candidatii declarat/declarati promovat/promovati vor sustine proba scrisa, care consta in alegerea, prin tragere la sorti, a 10 titluri din tematica anuntata, din care Comisia de examinare va formula 10 subiecte din legislatia sanitara, fiecare putand fi notat intr-o marja de 0-10 puncte. La aceasta proba este necesar, potrivit baremului anuntat, ca fiecare candidat sa obtina minim 70 de puncte din 100 posibile, pentru a fi declarat promovat.

Afisarea rezultatelor la proba scrisa va avea loc in aceeasi zi, la ora 18:00.

 

bebeUltima etapa a concursului a fost programata pentru data de 12 Mai, cu incepere de la ora 9:00. Fiind vorba despre concursul pentru coordonarea unei sectii cu profil chirurgical, aceasta va consta in sustinerea unei probe clinica-operatorie pe bolnav, in fata Comisiei de examinare, potrivit metodologiei stabilite pentru obtinerea titlului de medic specialist. Si in aceasta etapa este necesara obtinerea a minim 70 de puncte din 100 posibile, pentru promovare.

Punctajul final va fi constituit din totalizarea punctelor obtinute la cele trei probe, la care se adauga un punctaj rezultat, pe baza metodologiei de concurs, din analiza activitatii profesionale si stiintifice a candidatilor, pe baza documentelor depuse la dosar.

Pentru a fi declarati promovati, candidatii trebuie sa totalizeze minim 200 de puncte, iar castigator va fi declarat candidatul care va obtine cel mai mare punctaj final.

Eventualele contestatii se pot depune in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor finale, care va avea loc in ziua de 13 Mai.

 

maternitateConcursul pentru ocuparea postului de sef sectie a fost amanat pentru luna Mai, intrucat potrivit legislatiei, ar fi trebuit sa aiba loc mai intai concursul pentru postul de manager, programat in Aprilie. Acesta a fost insa suspendat pana la o data neprecizata, din cauza lipsei de experti la nivelul Ministerului Sanatatii, fara de care nu este indeplinita procedura de concurs.

In contextul amintit, Consiliul Judetean si conducerea interimara a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, cu acordul Ministerului, care nu stie cand va avea disponibila o comisie de experti, avand in vedere ca 200 dintre cei pe care i-a avut au demisionat, si-au asumat organizarea concursului pentru sefia Sectiei OG I Maternitate.

In ceea ce priveste mutarea in noua locatie din Strada Victoriei, Laurentiu Garvrila, presedintele Consiliului de Administratie al unitatii medicale, care este si secretar general al judetului, spune ca cel mai probabil noua Maternitate va fi functionala la inceputul lunii august, la ora actuala fiind in derulare procedurile de achizitie a dotarilor necesare.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (2)

  1. Mihai Tache spune:

    Necesitatea acestui concurs este consecinta unor ”mizerii” colegiale adresate Dr. Suteu Mircea.
    Faptul ca dansul nu participa la concurs este consecinta oboselii de a se lupta cu un sistem sanitar bolnav, dar este o pierdere pentru ca experienta capatata nu poate fi inlocuita.

  2. Mirela Mircescu spune:

    Personal nu am nimic cu cei doi medici care candideaza, ii cunosc, nu am nimic sa le reprosez, dar nu pot sa nu ma intreb ce minte “creata” l-a putut impiedica pe doctorul Suteu sa candideze, cata vreme, fara suparare, este cel mai competent dintre ei!? Sunt anumite interese la mijloc, sau se doreste sa scada calitatea actului medical?

Adaugati un comentariu


 

*