Medicul Dragos Porumb, noul director medical al Spitalului Judetean Buzau

6 aprilie 2017 | 0 comentarii |

El a acceptat propunerea managerului Claudiu Damian, de a face impreuna o echipa, dupa ce medicul Stanciu Paraschiv si-a incheiat mandatul, ajungand la varsta de pensionare.

 

Dr. Dragos Porumb

Dr. Dragos Porumb

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau are un nou director medical. Dr. Stanciu Paraschiv, care a ocupat aceasta functie din februarie 2015, si-a incheiat mandatul, ajungand la varsta de pensionare, fapt care nu-i mai permite, conform legislatiei in vigoare, sa mai exercite o functie de conducere.

Propunerea managerului unitatii medicale, Claudiu Damian, catre Consiliul de Administratie al SJU si catre Consiliul Judetean, in subordinea caruia functioneaza cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet, a fost dr. Dragos Porumb, medic primar chirurg ortopedie-traumatologie, ca si predecesorul sau.

Au fost mai multe variante luate in calcul, dar in final ne-am oprit la dr. Dragos Porumb, un medic tanar, apreciat ca un foarte bun chirurg ortoped si care a demonstrat ca are o buna capacitate de intelegere, analiza, sinteza si evaluare a actului medical, in calitatea de presedinte al Consiliului de Etica. Propunerea a fost inaintata presedintelui Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, si presedintelui CA al spitalului, Laurentiu Gavrila, urmand ca dupa acordul tuturor partilor, noul director medical sa isi intre in atributii. Am convingerea ca dr. Porumb se va implica activ in zona de management medical si sper sa facem o echipa buna, mai ales ca toti medicii cu experienta si-au oferit disponibilitatea de a-l sprijini, astfel incat Spitalul Judetean de Urgenta Buzau sa poata oferi personalului medical un climat profesional corespunzator, iar calitatea serviciilor medicale oferite pacientilor sa creasca, permanent, a precizat managerul SJU Buzau, Claudiu Damian.

 

Porumb-Ortopedie(0)Dupa ce a analizat atat oportunitatea ce i-a fost oferita cat si responsabilitatile pe care trebuie sa si le asume in noua functie, medicul Dragos Porumb a decis sa accepte provocarea, asa ca incepand de saptamana viitoare isi va intra in atributii. In decizia sa a avut o importanta deosebita faptul caatat colegii tineri cat mai ales medicii cu experienta din spital s-au oferit sa-mi acorde tot sprijinul pentru a-mi putea duce la indeplinire sarcina ce mi-am asumat-o. Este o provocare, dar mai ales este o oportunitate de a realiza, cu ajutorul tuturor, o echipa in care sa contribuim cu totii la cresterea prestigiului Spitalului Judetean Buzau. Imi doresc si sper sa si reusesc, impreuna cu colegii mei, sa facem astfel incat intre toti medicii, din toate specialitatile, sa existe in primul rand o buna comunicare, sa fim o familie, in care orgoliile sa fie constructive, nu distructive. Ca si intr-o familie, problemele care apar trebuie rezolvate prin dialog si cu sprijinul tuturor, iar succesul unuia dintre noi sa fie un motiv de mandrie si un stimulent pentru toti, pentru ca numai astfel cred ca se va ajunge la o crestere a calitatii actului medical si la satisfactia pacientilor care ni se adreseaza. Putem demonstra astfel ca la Buzau se pot rezolva patologii complexe, iar pacientii nostri nu mai trebuie sa ajunga in spitale din Capitala. Stiu ca se poate, prin implicare si responsabilitate. In felul acesta vom reusi sa fim multumiti si noi, si pacientii nostri si cred ca vom reusi sa atragem noi medici catre Buzau, sa ne completam echipa, a declarat, pentru SanatateaBuzoiana.ro, noul director medical al SJU Buzau.

 

Dragos PorumbDr. Dragos Porumb este medic primar ortopedie-traumatologie si profeseaza in cadrul Spitalului Judetean Buzau din 2012. Este absolvent al UMF „Carol Davila” Bucuresti, promotia 2.000. Pana in 2007 s-a format profesional alaturi de medicii Spitalului de Urgenta Bucuresti, unde si-a facut rezidentiatul si a invatat ce inseamnaprecizia, interventia la secunda si la milimetru, rigoarea si responsabilitatea, dar mai ales ce inseamna munca in echipa”.

A debutat profesional in Spitalul Judetean Alexandria, unde a lucrat ca medic specialist ortopedie-traumatologie pana acum cinci ani, cand a profitat de faptul ca la SJU Buzau a fost scos la concurs un post in specialitatea sa si a decis sa vina mai aproape de casa, fiind originar din Ramnicu-Sarat.

In 2015 si-a luat examenul de medic primar, iar in 2016 a absolvit si cursul de management sanitar. Acum isi va lua in primire atributiile de director medical, intre care se numara coordonarea activitatilor medicale desfasurate la nivelul sectiilor, implementarea programelor de sanatate si a protocoalelor terapeutice, monitorizarea calitatii serviciilor medicale acordate la nivelul spitalului.

Considera ca un medic si mai ales un chirurg trebuie sa fie corect, precis si dedicat, dar in acelasi timp sa fie permanentconectat la noutatile in domeniu si, pe cat posibil, sa le aplice in beneficiul pacientului, de aceea considera foarte important studiul permanent si participarea la conferinte si congrese de specialitate, atat nationale cat si internationale.

Dr. Dragos Porumb are 40 de ani, este casatorit, sotia sa este bucuresteanca si este de profesie psiholog, iar impreuna au o fetita de un an.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*