Claudiu Damian și-a adjudecat un nou mandat la șefia Spitalului Județean Buzău

23 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Proiectul său de management fost apreciat de comisia de examinare ca fiind „bine structurat și argumentat” și a fost notat cu media 9.38, astfel că în următorii patru ani, acesta va continua să conducă cel mai mare spital din județ de pe aceeași poziție pe care o deține din 2014.  

 

Economistul Claudiu Damian va conduce Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău încă un mandat. În urma examenului susținut săptămâna aceasta, comisia de examinare a apreciat că acesta are calitățile și abilitățile necesare pentru coordona echipa și a administra activitatea celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ în următorii patru ani. Proiectul său de management și modul în care l-a prezentat și argumentat în fața examinatorilor a fost notat cu media 9.38, astfel că experiența acumulată în cei peste șapte ani de când se află la conducerea unității medicale s-a văzut atât la proba scrisă cât mai ales la interviu.

Claudiu Damian a prezentat un proiect de management foarte bine structurat și argumentat, prin care a demonstrat că are abilitățile necesare pentru a gestiona foarte bine managementul medical și mai ales că știe cum să-l aplice, pentru creșterea performanțelor clinice și financiare ale unității medicale, în condițiile asigurării unui climat de stabilitate și de creștere a calității actului medical. Propunerile formulate în proiectul de management și felul în care le-a prezentat și susținut în cadrul interviului au fost bine argumentate, demonstrând că are viziune și știe să-și proiecteze și să realizeze indicatorii stabiliți, iar faptul că este economist și stăpânește bine acest segment de activitate, la care se adaugă capacitatea de a lucra foarte bine în echipă și de a colabora atât cu personalul medical cât și cu personalul tehnic, punând în centrul activității spitalului nevoile pacientului, a determinat comisia să-i acorde un punctaj foarte bun”, a precizat Laurențiu Gavrilă, președintele Comisiei de examen și președinte al Consiliului de Administrație al SJU Buzău, pentru Sănătatea Buzoiană.

 

Claudiu Damian

Rezultatul final al concursului pentru postul de manager a fost afișat pe site-ul oficial al unității medicale și, deși a fost unicul candidat și are deja o experiență de peste șapte ani în acest domeniu, Claudiu Damian spune că a avut emoții mai mari decât la concursul pentru mandatul precedent, dar s-ar fi simțit jenat să nu se prezinte cu un poiect sustenabil și bine structurat, după cei peste șapte ani în care a asigurat managementul unității medicale.

Referitor la proiecțiile noului mandat, vechiul și de acum noul manager al SJU Buzău spune că „în această perioadă, pe lângă activitatea curentă, trebuie să gestionăm valul 4 al pandemiei care, pe zi ce trece ne obligă să ne confruntăm cu dificultăți din ce în ce mai mari și imprevizibile, să asigurăm tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și în același timp să avem grijă și de pacienții non-Covid. În primul mandat am avut ca prioritate zero achitarea arieratelor, la momentul respectiv SJU Buzău fiind unele dintre spitalele cu mai mari datorii către furnizori. În al doilea mandat am reușit, împreună cu echipele cu care am colaborat, să realizăm investiții importante în infrastructură și dotări, să creștem indicatorii de performanță și să obținem acreditare ANMCS faza I, reușind totodată să gestionăm perioada pandemică, în ciuda difcultăților. În următorii trei ani, pe lângă gestionarea situației pandemice, de care sperăm cu toții să scăpăm cu bine și cât mai curând, principala mea preocupare este de a continua investițiile, atât în infrastuctură și dotări, cât și în oameni. Este foarte important să atragem noi specialiști la Buzău și să dezvoltăm paleta de servicii medicale oferite pacienților. Îmi doresc să putem oferi bolnavilor și personalului medical condiții de tratament și de lucru la nivelul anilor în care trăim, să creștem indicii de complexitate a cazurilor și să dezvoltăm noi specialități și proceduri medicale. Desigur, avem de depășit și dificultățile cu care se confruntă sistemul medical în această perioadă pandemică, dar cred că muncind în echipă, accesând proiecte europene și cu sprijinul Consiliului Județean și al Ministerului Sănătății vom reuși să creștem și să rentabilizăm investițiile, să creștem competențele personalului medical și să îmbunătățim relația cu pacientul, în condiții de eficiență calitativă și cantitativă”, a spus managerul unității medicale buzoiene pentru Sănătatea Buzoiană.

 

Mai sunt multe de făcut, recunoaște Claudiu Damian, dar consideră că așa cum a menționat și în proiectul de management, prioritare sunt menținerea independenței financiare și continuarea investițiilor, astfel încât calitatea actului medical să poată crește permanent, iar pacienții să beneficieze nu numai de servicii hoteliere și confort, ci și de tratamente de actualitate, iar personalul medical să aibă toate condițiile pentru a se dezvolta profesional și a performa.

Finalizarea proiectelor deja începute și implementarea unor noi proiecte, care să facă Spitalul Județean de Urgență Buzău mai atractiv pentru medicii tineri și sigur pentru bolnavii care ni se adresează sunt extrem de importante. Printre prioritățile pe care le am în vedere se numără creșterea performanței clinice și financiare la nivelul SJU Buzău, prin aatragerea personalului medical necesar, adaptarea structurii de paturi și înființarea de secții și compartimente noi, ce pot acoperi necesitățile medicale ale populației, deservite în condiții de înaltă performanță. Realizarea proiectelor de extindere și modernizare a Unității de Primire Urgențe și construirea unei Secții de îngrijiri paliative cu 40 de paturi, în curtea Spitalului Gârlași, unde există suficient spațiu. Putem realiza aceste deziderate prin accesarea fondurilor europene și cu sprijin de la Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean care se dovedește un susținător de nădejde al sistemului medical în general și al SJU Buzău pe care-l are în subordine, în special. Aceste proiecte sunt prioroitățile pe care mi le-am propus și am convingerea că se vor finaliza în acest mandat”, a precizat Claudiu Damian pentru SănătateaBuzoiană.ro.

Realizarea unei secții de îngrijiri paliative ar putea degreva secțiile în care, la ora actuală, sunt tratate atât urgențele cât și problemele cronice, iar pe de altă parte, pacienții cu probleme grave/incurabile ar beneficia de îngrijiri specializate pentru o perioadă mai lungă, astfel încât să-și poată trăi cu demnitate ultima perioadă a vieții.

 

Un alt obiectiv avut în vedere este reorganizarea activității Ambulatorului de specialitate integrat, prin optimizarea timpilor de așteptare, facilități de programarea online și telefonică, facilități de acces și orientare a pacienților printr-o identitate vizuală corespunzătoare, gestionarea în echipă a pacienților cu patologie complexă și implementarea managementului de caz, precum și efectuarea unor servicii medicale specifice în cadrul consultațiilor

Îmi doresc să putem acoperi o plajă cât mai largă de servicii medicale și în Ambulatorul integrat, să existe un acces facil și ridicat al pacienților la aceste servicii, să se îmbunătățească relația și comunicarea dintre medici și dintre personalul medical și pacienți, iar toate acestea vor conduce și la o creștere a veniturilor din serviciile contractate cu CJAS, care vor contribui la creșterea calității actului medical”, mai spune Claudiu Damian.

Activitatea echipei manageriale se va concentra, în perioada imediat următoare, pe asigurarea medicamentelor, echipamentelor și materialelor sanitare pentru gestionarea cât mai eficientă a situației pandemice, dar și pe identificarea și valorificarea unor noi tehnici și metode de atragere a medicilor, mai ales în specialitățile deficitare. „De când sunt eu la concucerea spitalului au fost angajați 52 de medici, de diferite specialități, dar în același timp unii dintre specialiștii unității medicale s-au pensionat, au fost și câțiva care s-au reorientat către clinici universitare și au plecat, astfel că la ora actuală avem nevoie de cel puțin 20 de medici noi și facem eforturi pentru a-i găsi și a le oferi condiții bune de a profesa și de a avansa în carieră, pe lângă anumite bonificații și facilități pe care nu le-ar avea în alte unități medicale, dar chiar și așa, este foarte greu, există specialități deficitare la nivelul întregii țări și trebuie să le oferim ceva în plus, pentru a-i atrage la Buzău”, subliniază managerul Damian, convins că până la urmă se va rezva și acestă problemă.

 

Nu în ultimul rând, managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău mulțumește pacienților și personalului medical și nemedical al spitalului pentru modul în care au înțeles să că trebuie gestionate eforturile în perioada pandemiei și i-a asigurat că în continuare vor avea în el un partener de dialog și de sprijin. „Vreau să le mulțumesc încă o dată tuturor medicilor, asistenților medicali și întregului personal medical și nemedical, pentru felul în care au înțeles să lupte cu pandemia, în condiții greu de imaginat pentru cei care nu au ajuns la spital sau care nu au avut în familie pe cineva infectat și sper să traversăm cu bine și acest val 4 care se arată mai dificil decât ne-am imaginat. Nu în ultimul rând le mulțumesc pacienților și aparținătorilor care au respectat noile norme sanitare și au înțeles că trecem cu toții printr-o perioadă dificilă și mult mai greu de gestionat decât într-o perioadă obișnuită”, a conchis Claudiu Damian, rugând în continuare populația să se vaccineze, să respecte cu strictețe măsurile de prevenție și protecție și să înțeleagă că deși există anumite restricții privind accesul în spital, acestea sunt necesare pentru protejarea pacienților și a personalului medical.

 

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*