Se cauta manager pentru Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

24 octombrie 2017 | 2 comentarii |

Postul va fi ocupat prin concurs, in conditiile in care Caludiu Damian, actualul manager, ocupa aceasta functie cu delegatie inca din 2014.

 

Consiliul Judetean a dat startul in cursa pentru ocuparea postului de manager al SJU Buzau, anuntand zilele acestea ca pana la sfarsitul anului, unitatea medicala va avea un director cu drepturi depline, numit prin concurs. Si la momentul actual, spitalul are un manager, in persoana economistului Claudiu Damian, insa acesta ocupa functia cu delegatie, fiind numit in luna august a anului 2014, de catre presedintele Consiliului Judetean. Numirea a fost facuta la acel moment in conditile in care medicul Cosmin Ursachescu isi prezentase demisia din functia de manager, iar mandatul lui Claudiu Damian a fost, initial, pentru o perioada de sase luni. Mandatul acestuia s-a prelungi insa pana in prezent, nefiind gasita nicio conjunctura favorabila pentru desfasurarea unui concurs in vederea ocuparii postului respectiv. Pana la sfarsitul acestui an, insa, SJU Buzau va avea un manager numit prin concurs, urmand ca dupa aceea sa fie organizate si concursurile pentru ocuparea posturilor de director adjunct medical, director adjunct economic si director de ingrijiri, detinute la ora actuala tot cu delegatie, de medicul Dragos Porumb, ec. Cristina Rusen si as. med. Luminita Turcu.

 

Odata cu publicarea anuntului pe site-ul spitalului a fost deschisa si perioada de inscriere in care candidatii isi pot depune dosarele la secretariatul unitatii medicale. Data limita pentru depunerea dosarelor este 24 noiembrie, urmand ca pe 28 noiembrie sa aiba loc etapa eliminatorie, in cadrul careia vor fi verificate dosarele si vor fi aprobate cele ale candidatilor care indeplinesc conditile impuse de legislatia in vigoare. Candidatii nemultumiti in urma acestei etape vor putea depune contestatii pana pe 29 noiembrie, iar acestea vor fi solutionate cel tarziu pana pe data de 4 decembrie.

Candidatii trecuti de etapa de selectie vor vizita sediul spitalului in zilele de 4 si 5 decembrie, dupa care, pe 5 decembrie, isi vor prezenta proiectele de management, care vor fi publicate si pe site-ul unitatii medicale. Bibliografia si temele – cadru pentru proiectul de management sunt afisate la sediul unitatii medicale si pe site-ul oficial al SJU Buzau.

Sustinerea proiectelor va avea loc in data de 8 decembrie, la sediul SJU Buzau, iar rezultatele vor fi afisate pe 11 decembrie. Pana pe 12 decembrie se vor putea depune contestatiile iar pe 14 decembrie va fi anuntat rezultatul final, cand va fi cunoscut numele viitorului manager.

Candidatii trebuie sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior cu profil medical, economico-financiar sau juridic si sa aiba minim doi ani vechime in posturi prevazute cu studii universitare de lunga durata, precum si minim doi ani vechime intr-o functie de conducere.

 

Claudiu Damian

De asemenea, candidatii trebuie sa faca dovada ca sunt absolventi ai unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin Ordin al Ministerului Sanatatii, ori sunt absolventi ai unui masterat sau doctorat in management sanitar, economic sau administrativ, organizat intr-o institutie de invatamant superior acreditata.

Varsta candidatilor trebuie sa fie sub cea de pensionare, iar o alta conditie se refera la starea de sanatate a acestora, la doasar trebuind anexate adeverinte medicale care sa ateste faptul ca sunt apti din punct de vedere medical, atat fizic cat si psihic. Nu in ultimul rand, candidatii trebuie sa aiba cazierul „curat”, sa nu fi fost condamnati pentru o infractiune comisa cu intentie.

Actualul manager, aflat in functie de mai bine de trei ani, a declarat pentru Sanatateabuzoiana.ro ca „in principiu” se gandeste sa candideze la concurs, urmand ca in perioada urmatoare sa isi depuna dosarul. Claudiu Damian a mentionat ca organizarea acestui concurs este un demers care se impunea de mai multa vreme, dat fiind faptul ca, in ultimii ani, conducerea spitalului a fost asigurata cu delegatie.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Comentarii (2)

  1. Celestina Codreanu spune:

    Multa bafta actualului manager Claudiu Damian si sa aiba mult succes si sanatate in continuare!cu respect Cicina

  2. Ioana Codin spune:

    Nu il cunosc pe actualul manager, dar am auzit numai lucruri frumoase despre el! Este foarte apropiat de absolut toate cadrele medicale, dar in acelasi timp, a stiut sa se impuna de asa maniera, incat si-a capatat si mult respect! Felicitari dle manager si eu zic ca ar fi bine sa participati la concurs si sa duceti mai departe proiectele propuse! Mult succes!

Adaugati un comentariu


 

*