A fost instalata noua conducere a Spitalului Judetean Buzau

4 august 2014 | 0 comentarii |

Economistul Claudiu Damian si medicul Ovidiu Ungureanu au fost numiti astazi, prin Ordinul presedintelui Consiliului Judetan, Cristi Bigiu. Transferul de „putere” intre dr. Cosmin Ursachescu si noul manager s-a facut in prezenta presedintelui Consiliului de Administratie, Laurentiu Gavrila.

 

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Sefi noi la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. Asa cum ati aflat din Sanatatea Buzoiana inca de la inceputul saptamanii trecute, noul manager al celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet este economistul Claudiu Damian, neimplicat politic si cu experienta in managementul privat.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, a semnat astazi Ordinul de numire a acestuia cu delegatie, pentru sase luni, in functia de manager, ca si pe cel pentru medicul Ovidiu Ungureanu in functia de director medical.

Claudiu Constantin Damian are 41 de ani si este economist, absolvent al Colegiului B.P.Hasdeu si al Academiei de Studii Economice (ASE).

Instalarea sa in noua functie a fost facuta in prezenta fostului manager, dr. Cosmin Ursachescu, si a presedintelui Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, jr. Laurentiu Gavrila, secretarul general al Judetului, care a mentionat ca in perioada urmatoare se vor face demersurile necesare pentru scoaterea posturilor la concurs, ideea managementului privat abandonandu-se deocamdata, din cauza procedurii greoaie de pe o parte si a lipsei de eficienta inregistrata in alte spitale care ai apelat la aceasta varianta, pe de alta parte.

 

Dr. Ovidiu Ungureanu-dir. medical

Dr. Ovidiu Ungureanu-dir. medical

Noua echipa va prelua, impreuna cu functiile, si problemele cu care se confrunta spitalul, intre care cele mai presante sunt cele ale subfinantarii si achitarii datoriilor catre furnizori, dar si lipsa medicilor si a dotarii cu aparatura medicala.

Noul director medical, dr. Ovidiu Cristian Ungureanu este medic primar chirurg in  cadrul Sectiei Chirurgie Generala a SJU Buzau, iar pana astazi a fost si secretar general al Colegiului Judetean al Medicilor, organizatie profesionala care va trebui sa-si aleaga un nou membru din conducere, pe aceasta functie.

Fostul manager interimar, dr. Cosmin Ursachescu, a preferat sa se intoarca „la bisturiu”, managementul nefiind una dintre prioritatile sale profesionale. El ureaza succes noii echipe si-si ofera disponibilitatea de a ajuta daca i se va cere sprijinul, sperand totodata ca noul manager va reusi sa-si impuna o viziune prin care sa se poata rezolva cel putin problemele economico-financiare ale spitalului, avand in vedere formatia profesoionala pe care o are.

 

Adrian Vintilescu

Adrian Vintilescu

Tot astazi, alesii judetului au aprobat, intr-o sedinta extraordinara, numirea economistului Adrian Vintilescu la sefia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), din subordinea Consiliului Judetean, postul vacantandu-se saptamana trecuta, in urma plecarii  Alinei Badulescu, care a preferat sa se intoarca la avocatura dupa doi ani de mandat la varful acestei institutii.

Adrian Vintilescu are o bogata experienta in managementul asistentei sociale si controlului financiar, el ocupand, de la 1 noimbrie 2012 pana la 1 august 2014, postul de sef al Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), una dintre cele mai dificile institutii din administratia publica locala.

Anterior, al a fost auditor in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Buzau, sef  Serviciu Resurse Umane in cadrul Ministerului Muncii si inainte de a reveni la Buzau, director al Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala.

 


Categorii: Actual, Eveniment, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*