EXCLUSIV: Se schimba directorul de ingrijiri medicale la Spitalul Judetean Buzau

29 septembrie 2014 | 2 comentarii |

Dupa 40 de ani de activitate in aceasta unitate medicala, Rodica Vlad se pensioneaza, iar in locul sau va fi numita, cu delegatie, Simona Bolchi.

 

Rodica VladManagementul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau inregistreaza din nou schimbari. Dupa ce, la inceputul lunii august, in postul de manager a fost instalat ec. Claudiu Damian – cu experienta manageriala in zona privata, in echipa cu dr. Ovidiu Ungureanu – medic chirurg in unitatea medicala, de luna viitoare se mareste numarul membrilor noi care vor manageria cea mai mare unitate medicala judeteana din judet.

Actuala directoare de ingrijiri medicale, as. principal Rodica Vlad, va parasi postul pe care l-a ocupat prin concurs timp de doua mandate, din anul 2008 si pana acum. In contextul in care actualul manager a dorit sa-si alcatuiasca propria echipa, in care Rodica Vlad nu se mai regaseste, aceasta a optat pentru pensionare, dupa 40 de ani de serviciu in cadrul unuitatii medicale. Decizia ei a fost luata pe de o parte pentru ca indeplineste conditiile de pensionare la cerere, iar pe de alta parte pentru ca nu a dorit sa revina pe un post de simplu asistent medical, in ultimele sase luni, ea ocupand functia de director de ingrijiri medicale, cu delegatie.

 

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Postul de director de ingrijiri medicale va reveni, astfel, asistentei medicale Sandica (Simona) Bolchi, fosta asistenta sefa pe Sectia Urologie a Spitalului Judetean, care la ora actuala lucreaza insa in cadrul Compartimentului de Medicina Muncii a unitatii medicale.

Managerul SJU, ec. Claudiu Damian, a confirmat  pentru SanatateaBuzoiana.ro decizia inlocuirii directorului de ingrijiri medicale.

I s-a oferit doamnei Rodica Vlad posibilitatea de a opta pentru alt post, dar aceasta a preferat sa se pensioneze, iar pentru ca indeplineste criteriile de pensionare, am aprobat decizia pe care a luat-o. Nu am ce sa-i reprosez, ii multumesc pentru colaborarea de pana acum, dar am decis ca postul de director de ingrijiri medicale sa fie ocupat, deocamdata tot cu delegatie, de  Simona Bolchi”, a afirmat Claudiu Damian, care a mentionat ca atat presedintele Consiliului Judetean, in subordinea caruia functioneaza SJU Buzau, precum si Consiliul de Administratie al spitalului agreeaza aceasta schimbare.

Surse neoficiale sustin ca Rodica Vlad are deja oferte din partea unor firme medicale private si a unei scoli postliceale acreditate.

 

ATI@sanatateabuzoiana.roIn noul context, concursul de angajare a celor 70 de asistente medicale care va avea loc luna viitoare va fi supravegheat de noua directoare de ingrijiri, care insa, dupa cum a precizat managerul Claudiu Damian, va fi supervizata de dr. Ovidiu Ungureanu, directorul medical.

Rodica Vlad este asistent medical principal, iar in Spitalul Judetean Buzau lucreaza de la 1 august 1974, cand a fost repartizata pe Sectia Chirurgie Generala, unde in perioada 1983-2008 a ocupat functia de sef-sectie, dupa care a fost promovata in functia de director de ingrijiri medicale, functie din care se si pensioneaza.

Sandica (Simona) Bolchi este asistent medical principal, pana in urma cu trei ani a ocupat functia de sef Sectie Urologie in cadrul SJU Buzau, dupa care s-a aflat in concediu de maternitate si ingrijire copil, iar la ora actuala lucreaza in cadrul Compartimentului Medicina Muncii.

Este casatorita cu Eduard Lucian Bolchi, auditor public intern in cadrul Directiei de Sanatate Publica Buzau, iar impreuna au doi copii minori.

 


Categorii: Actual, Eveniment, Spitale

Comentarii (2)

  1. Elena Manea spune:

    Multumiri d-nei Vlad, cu urarea de a beneficia la fel, sau de mai multi ani de pensionare si succes noii numite in functie!

  2. Mariana Faur spune:

    Dumnezeu s-o ajute sa-si indeplineasca planurile pe care le are!

Adaugati un comentariu


 

*