Doua zile pana la cel mai amplu concurs de angajari organizat de SJU Buzau in ultimii 15 ani
Astazi, managerul unitatii medicale si directorul medical au oferit detalii despre modul in care se vor desfasura examenele, pentru a inlatura orice suspiciuni de frauda.
La jumatatea acestei saptamani se va da startul concursurilor de angajare pentru asistenti medicali, infirmiere, ingrijitoare si brancardieri, organizate de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, in vederea completarii schemei de personal.
Dr. Stanciu Paraschiv, directorul medical al spitalului si presedinte al uneia dintre comisiile de examinare a precizat, in cursul zilei de astazi, ca este vorba despre cel mai mare numar de locuri pe care unitatea medicala le-a scos la concurs in ultimii 15 ani, anuntul fiind facut in cadrul unei conferinte de presa organizata pentru a fi aduse lamuriri suplimentare referitoare la organizarea exemenelor. Conducerea spitalului a tinut sa faca publice aceste detalii pe fondul zvonurilor care au inceput sa circule prin oras si pe platformele de socializare, in ultimele zile, conform carora unele dintrte posturi sunt „cu dedicatie”, generand un stres suplimentar pentru membrii comisiilor. Conform managerului spitalului, Claudiu Damian, unii dintre acestia au luat in calcul chiar varianta de a se retrage din comisii pentru a nu plana asupra lor suspiciuni neintemeiate, astfel ca s-a decis sa se dea dovada de transparenta totala in desfasurarea concursurilor.
Astfel, in cursul conferintei s-a facut o prezentare detaliata a modului in care se vor desfasura concursurile si cum vor fi alese subiectele, fiind invitat chiar si un reprezentant al presei sa participe la extragrea grilelor de subiecte si la comunicarea acestora catre candidati.
Medicul Stanciu Paraschiv, care va fi presedinte al comisiei de examen pentru posturile de asistenti medicali, a precizat ca pentru acest concurs au fost intocmite 5.000 de grile din care, miercuri dimineata, in ziua examenului, vor fi alese aleatoriu 300 de grile, care vor fi impartite in 3 serii de cate 100. Fiecare serie va fi introdusa intr-un plic, apoi se va alege, tot aleatoriu, unul dintre cele trei plicuri, iar grilele continute de acesta vor constitui subiectele de concurs. Extragerea grilelor se va face in prezenta membrilor comisiei, care este alcatuita din doi medici, doi asistenti medicali si un asistent de farmacie, precum si a reprezentantilor Sanitas si OAMGMAMR. Comisia se va intruni in dimineata respectiva, incepand cu ora 6.00, la sediul universitatii Bioterra, astfel ca pana la ora la care este programata inceperea concursului subiectele sa fie extrase.
Candidatii pentru un post de asistent medical vor avea de raspuns la 100 de intrebari tip grila, cu unul sau mai multe raspunsuri valabile, fiecare intrebare fiind notata cu un punct. Punctajul minim pe care trebuie il acumuleze un candidat este de 50, astfel ca este obligatoriu sa raspunda corect la cel putin jumatate dintre intrebari.
In cazul infirmierelor, ingrijitoarelor si brancardierilor, testul va contine 50 de intrebari, fiecare notata cu 2 puncte, punctajul minim impus fiind tot 50.
Referindu-se la numarul mare de candidati inscrisi pentru posturile de asistenti medicali, dr. Stanciu Paraschiv a precizat ca acest fapt se datoreaza numarului mare de scoli postliceale sanitare existente in judet, dar si faptului ca de un an si jumatate, absolventii acesator scoli au posibilitatea sa lucreze ca voluntari in spital. „Probabil au vazut ca in spital conditiile de lucru nu sunt tocmai rele, iar salariile, mai ales dupa ultima majorare, sunt si ele destul de bune. In plus, au realizat ca un astfel de post iti da siguranta locului de munca. Cei care au facut voluntariat la noi au un oarecare avantaj in fata celoralalti, prin faptul ca au avut ocazia sa vada cum se desfasoara activitatea intr-o sectie, cum se lucreaza cu pacientul, au acumulat ceva experienta, iar acest lucru ar putea sa ii avantajeze intr-un fel la proba orala, insa esential va fi tot examenul scris”, a mai precizat dr. Paraschiv.