Luna viitoare se fac angajari pentru Centrul de Sanatate Multifunctional de la Parscov

27 ianuarie 2017 | 2 comentarii |

In prezent se lucreaza la realizarea caietelor de sarcini, in vederea demararii licitatiilor pentru achizitia de aparatura si mobilier. 6 medici, 17 asistente medicale si 5 infirmiere vor forma echipa care va acorda servicii medicale in noul Centru. 

 

spital parscovPrimii pasi in directia inaugurarii Centrului de Sanatate Multifunctional de la Parscov au fost deja finalizati, cladirea vechiului spital din localitate, inchis in 2011, fiind in intregime reabilitata si modernizata pentru a putea gazdui noua unitate medicala care urmeaza a fi deschisa in lunile urmatoare.

Ajunsa intr-o stare avansata de degradare pe parcursul celor cativa ani in care s-a aflat „in conservare”, cladirea fostului spital a necesitat lucrari mult mai ample decat se estimase initial, astfel ca prioectul Consiliului Judetean de infiintare a noului Centru Medical a fost intarziat cu cativa ani.

Lucrarie de reabilitare au fost, in cele din urma, finalizate, iar la sfarsitul anului trecut, autoritatile judetene au facut receptia cladirii, complet reabilitate si modernizate, pentru a corespunde noii sale destinatii si cerintelor actuale de functionare.

 

Claudiu Damian

Claudiu Damian

Pasii urmatori ar fi dotarea cu dispozitivele medicale si mobilierul necesare, precum si angajarea de personal, care sa deserveasca noul Centru, care va fi subordonat Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. In acest sens, Claudiu Damian, managerul SJU Buzau, a declarat ca la momentul actual „se lucreaza la realizarea caietelor de sarcini pentru organizarea licitatiilor in vederea achizitiei de aparatura si mobilier, iar imediat dupa finalizarea caietelor de sarcini vor fi demarate licitatiile. In paralel vom demera si procedurile de angajare a personalului medical necesar pentru a asigura functionarea cabinetelor medicale care vor functiona in Centrul Medical de la Parscov”.

In luna septembrie a anului trecut, Consiliul Judetean alocase deja 490.000 de lei pentru efectuarea achizitiilor necesare, insa suma nu a putut fi cheltuita pana la sfarsitul anului, intrucat nu fusesera finalizate licitatiile, astfel ca banii au fost returnati. Suma resepectiva a fost realocata in noul exercitiu bugetar, astfel ca Spitalul Judetean are la dispozitie bani suficienti pentru efectuarea achizitiilor pentru Centrul Medical.

 

concurs asistenti-119Managerul SJU Buzau a mai declarat ca se asteapta aprobarea bugetului, dupa care, in cursul lunii februarie va fi facut anuntul scoarerii la concurs a 6 posturi de medici, 17 posturi de asistente medicale si 5 posturi de ingrijitoare, care vor deservi Centrul Medical Multifunctional de la Parscov.

Ramane de vazut cat de interesati vor fi eventualii candidati pentru aceste posturi, avand in vedere faptul ca medicii de specialitate nu se inghesuie nici pentru posturile scoase la concurs in cadrul Spitalului Judetean. Managerul Damian spune insa ca in cazul in care posturile de medici nu vor fi ocupate in urma primei sesiuni de concurs, este posibil ca servicile medicale sa fie acordate, pentru inceput, de medici din cadrul Spitalului JudeteanClaudiu Damian spera insa ca „fostii angajati ai spitalului de la Parscov, care au fost transferati la SJU Buzau dupa inchiderea unitatii medicale, sa isi doreasca sa revina la vechiul loc de munca, avand in vedere ca multi locuiesc in zona si astfel le va fi mai usor, nemai fiind nevoiti sa faca naveta la Buzau.

 Comentarii (2)

  1. Salagean Elena spune:

    Buna ziua, m-ar interesa si pe mine un post de asistent medical, ce trebuie sa fac? Multumesc.

    • Redactie SB spune:

      Urmăriți anunțurile unităților medicale, cu posturi scoase la concurs, precum si articolele si anunturile din publicatia noastra.

Adaugati un comentariu


 

*