Centrul de Sănătate Pârscov și-a primit primii pacienți

Activitatea personalului medical a constat, în prima săptămână de la inaugurarea centrului, mai mult în oferirea de informații cu privire la modalitatea de acordare a serviciilor medicale.

 

Prima săptămână de activitate a noului Centru de Sănătate Multifuncțional inaugurat la Pârscov, la 1 martie, nu a fost una foarte agitată pentru personalul medical de aici. Numărul pacienților care s-au adresat medicilor și asistenților de aici, în primele zile, a fost unul nesemnificativ. În plus, marea majoritate a celor care s-au prezentat la centrul medical, pe parcursul acestei săptămâni, nu îndeplineau condiția esențială pentru a beneficia de servicii medicale gratuite, aceea de a avea bilet de trimitere de la medicul de familie.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, spune că interesul manifestat până acum de pacienți pentru centrul de sănătate de la Pârscov a fost „unul firav, iar pacienții care s-au prezentat au facut-o mai mult pentru a se informa în privința activității noului centru și a modului în care trebuie să procedeze pentru a beneficia de servicii medicale oferite de medicii și asistenții de aici. Cei care au solicitat îngrijiri au fost îndrumați către medicii de familie, pentru a le emite bilet de trimitere”, a explicat Damian.

În aceste condiții, până la acest moment nu a fost efectuată nicio internare de zi, însă managerul SJU este încrezător că adresabilitatea va crește în perioada următoare, după ce localnicii din zonă vor afla care sunt pașii ce trebuie parcurși pentru a putea beneficia de îngrijiri în centrul de la Pârscov.

 

Trebuie reamintit faptul că Centrul se Sănătate Multifuncțional de la Pârscov nu este o unitate medicală dotată cu secție de urgențe și nu are asigurat serviciu de gardă permanent. Pentru a beneficia de serviciile medicale de care au nevoie, pacienții trebuie să se adreseze mai întâi medicului de familie, pentru a obține un bilet de trimitere către medicii din cadrul centrului, în funcție de problema de sănătate pe care o are fiecare. În baza acestui bilet de trimitere primit de la medicul de familie vor beneficia de servici medicale gratuite.

Pentru pacienții care vor să beneficieze de servicii medicale fără a trece pe la medicul de familie sau cei care nu sunt asigurați pot fi tratați doar după achitarea unei taxe, în conformitate cu tarifele stabilite de CNAS și Spitalul Județean. Cei mai multi dinte pacienții care s-au prezentat până acum nu au avut bilete de trimitere și nici nu au dorit servicii medicale contra-cost, așa că este de așteptat să revină în zilele următoare, după ce vor obține acest document de la medicul de familie.

 

Între timp, SJU Buzău a făcut publice și datele de contact ale centrului de sănătate, a cărui adresă este pe strada Principală, la numărul 33, din localitatea Pârscov. Numărul de telefon al unității medicale este 0372.777.799, personalul putând fi contactat și prin intermediul adresei de e-mail csmp@spitalulbuzau.ro.

La numărul de telefon menționat, fiecărui cabinet i-a fost alocat un număr de interior, după cum urmează: Pediatrie102, Chirugie Generală – 103, Medicină Internă104, ORL – 105, Obstertică- Ginecologie – 107 și cabinetul Internări de zi109.

Pentru secțiile de Medicină Internă și Pediatrie încă se caută medici specialiști, managerul SJU Buzău precizând că la acest moment se află în discuții avansate cu un medic internist și sunt șanse mari ca acesta să accepte să vină să lucreze pe postul vacant, conform specializării sale.

 


Adaugati un comentariu


 

*