Consiliul Judetean a renuntat la ideea managementului privat pentru SJU Buzau

29 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

In aceaasta dimineata, a fost votata in unanimitate o hotarare referitoare la anularea acestei decizii, luate de acelasi for in luna decembrie a anului 2013.

 

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Claudiu Damian-manager SJU Buzau

Spitalul Judetean de Urgenta Buzau va fi condus in continuare de un manager persoana fizica, ideea managementului privat pe care consilierii judeteni au aprobat-o la finele anului 2013 fiind abandonata, intrucat, pe parcurs s-a dovedit a fi mai putin eficienta decat se preconiza si destul de greu de pus in aplicare. Varianta managementului privat a fost luata in considerare pe vremea cand medicul Cosmin Ursachescu asigura interimatul la conducerea Spitalului Judetean Buzau, fiind apoi oficializata printr-o hotarare a Consiliului Judetean , adoptata in ultima sedinta din 2013. Intre timp, medicul Cosmin Ursachescu a demisionat de la conducerea spitalului, fiind inlocuit de economistul Claudiu Damian, care a primit un mandat pe o perioada de sase luni, mandat care va expira in curand. In paralel, autoritatile locale au cautat solutii pentru gasirea unei firme specializate care sa asigure managementul unitatii medicale, ocazie cu care s-a constatat aceasta variant nu era atat de eficienta pe cat fusese considerata la momentul adoptarii hotararii de consiliu.

 

spital buzauAlte cateva spitale din tara precum cele din Mehedinti, Gorj sau Calarasi, adoptasera deja aceasta solutie, constatandu-se insa ca managementul privat nu era o solutie atat de benefica precum se credea. Lucrurile nu meresesra tocmai bine la spitalele respective, fapt de care au luat act si autoritatile locale buzoiene aflate in cautarea unui manager persoana juridica, competent. S-a constatat si ca oferta era destul de limitata, in tara existand foarte putine firme specializate pe furnizarea unor astfel de servicii, firme ce isi dovedisera limitele in cazul spitalelor mentionate anterior. Avand in vedere toate acestea, consilierii judeteni s-au reorientat spre varianta clasica a managerului persoana fizica, mai ales ca actualul director al Spitalului Judetean isi dovedise competenta pentru acest post. Prin urmare, s-a luat decizia de a se renunta la ideea managementului privat si de a se reveni la varianta „clasica” a unui manager persoana fizica, desemnat prin concurs. A fost nevoie de o hotarare de consiliu care sa anuleze cealalta hotarare din decembrie 2013, referitoare la managementul privat si sa consfinteasca noua decizie referitoare la managerul desemnat prin concurs.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

Situatia nu a fost deloc complicata, avand in vedere ca nu se demarasera niciun fel de proceduri pentru desemnarea managementului privat, asa ca in sedinta de azi a fost adoptata in unanimitate aceasta hotarare care prevede revenirea la managementul asigurat de o persoana fizica. Din spusele vicepresedintelui Consiliului Judetean, Emanoil Neagu, cel care detine temporar atributiile de presedinte, se pare ca favorit este actualul manager al carui mandat de sase luni expira in perioada imediat urmatoare. „S-a dovedit in cursul anului trecut ca solutia managementului privat nu era una chiar foarte indicata, tinand cont de exemplul altor spitale din tara, unde acest management nu a functionat asa cum trebuia, dar si de faptul ca oferta de pe piata este foarte limitata in ceea ce priveste firmele specializate in acest gen de servicii. Intre timp, actualul manager al Spitalului Judetean si-a dovedit competenta, si am hotarat ca este bine sa mergem tot pe aceeasi varianta a managerului persoana fizica. Bineinteles, se va organiza un concurs pentru ocuparea postului, oricine se poate inscrie si apoi vom vedea pe cine vom desemna director” a precizat acesta la finalul sedintei de azi. Conform hotararii de consiliu, procedura de selectie se va initia in cel mult 10 zile, incepand de azi.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*