12 comune buzoiene s-au înfrățit cu localități moldovene din raionul Soroca

6 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Semnarea acordurilor de înfrățire a avut loc astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean la care au participat, alături de oficialii buzoieni, cateva zeci de primari și sefi ai instituțiilor raionale de peste Prut.

 

În cursul zilei de azi a avut loc sedința de Consiliul Județean cu cea mai numeroasă participare din acest an, aproximativ 100 de persoane participand la sedința extraordinară programată pentru ora 15.00. A fost vorba de un eveniment special, la care au participat câteva zeci de invitați din raionul Soroca, din Republica Moldova, cu care județul Buzău are deja o strânsă relație de colaborare. Delegația din Moldova a fost condusă de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, și a fost alcătuita din primarii mai multor localități din raionul Soroca și sefii unor instituții raionale de peste Prut. Scopul vizitei a fost semnarea mai multor acorduri de înfrățire între comune buzoiene și localitați din raionul Soroca, în acest scop, consilierii judeteni buzoieni fiind convocați azi în sedința extraordinară.

Sala în care se desfășoară de obicei ședințele Consiliului Județean a fost astăzi neîncăpătoare, alături de oaspeții din raionul Soroca si consilierii județeni, participând si reprezentanții catorva instituții locale. Printre cei prezenți s-au numarat astfel și managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian, Loredana Dorobanțu, directorul DGASPC Buzau, impreună cu Mirela Ioniță, director adjunct în cadrul aceleiași instituții, și, nu în ultimul rând, preotul Mihai Milea.

 

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a evidențiat meritele și eforturile făcute de preotul Milea pentru înfrățirea județului Buzău cu raionul Soroca, precum și contribuția managerului SJU Buzău în demersurile autoritaților buzoiene pentru reabilitarea spitalului raional din Soroca. Totodată, președintele Consiliului Județean a dat asigurari că autoritațile buzoiene vor continua să sprijine unitatea medicala din raionul Soroca, așa cum s-a întâmplat și luna trecută, când spitalul de peste Prut a primit aparatură medicală pentru îngrijirea noilor-născuți.

Acordul încheiat între autoritățile județene și cele raionale din Soroca, a fost întărit azi prin 12 noi acorduri încheiate între tot atâtea comune buzoiene si unități administrativ-teritoriale din raionul Soroca.

În acest scop, la ședința de azi au fost prezenți și primarii celor 12 comune buzoiene, care au fost așezați în sală alaturi de omologii lor de peste Prut, momentul culminant al ședinței fiind acela în care au fost parafate acordurile de înfrățire.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*