Primul bebelus nascut in noua maternitate buzoiana este o fetita

In aceasta dimineata s-a realizat transferul celor aproximativ 30 de paciente si copii din vechiul sediu, fiind programate si primele nasteri. Primul nou-nascut este o fetita de nota 10, adusa pe lume prin cezariana, de dr. Mircea Suteu. 

 

maternitate bebelusi transfer (13)2016-05-19Noua maternitate din Buzau a devenit astazi o certitudine pentru oricine se mai indoia, oarecum pe buna dreptate, ca acest obiectiv va deveni vreodata functional, dupa cei patru ani de asteptare si nenumarate promisiuni ale autoritatilor.

Incepand cu ora 8.00, astazi, 19 mai 2016, noua maternitate a devenit functionala, la aceasta ora cateva  zeci de paciente si nou nascuti ocupand saloanele din sediul de pe strada Victoriei, care s-a animat brusc, dupa atata vreme in care parera lasat in parasire.  Inca de dimineata s-au acordat primele consultati si s-au facut primele internari, iar incepand cu ora 10.00 a fost demarata cea mai ampla actiune de transfer al pacientilor desfasurata vreodata in Buzau.

Este vorba de transferul pacientelor si copiilor care se mai aflau internati in vechiul sediu de pe Bulevardul Garii, scop in care au fost mobilizate atat echipaje de la Ambulanta si SMURD cat si politisti si jandarmi care au asigurat buna desfasurare a actiunii.

 

Claudiu Damian (15)2016-05-19In acest scop, la sediul vechii maternitati au fost trimise patru ambulante de la SAJ Buzau si  ambulanta pentru transportul victimelor multiple de la SMURD, iar incepand cu ora 10.00, echipajele de la Politia Rutiera au oprit circulatia pe traseul pe care urma sa fie efectuat transportul pacientelor, autovehiculele fiind deviate pe rute ocolitoare. Totodata, echipaje de jandarmi au supravegheat ambele sedii pentru a preveni aparitia unor incidente care ar fi putut periclita bunul mers al actiunii.

Conform declaratiilor managerului Spitalului Judetean, Claudiu Damian, aseara erau internate in vechiul sediu 39 de paciente,iar 16 dintre acestea au fost externate in aceasta dimineata, impreuna cu copiii nou-nascuti. Astfel, in cursul actiunii de astazi au fost transportate la noua maternitate 23 de paciente, care deja nascusera sau care urmeaza sa nasca in zilele urmatoare, impreuna cu acestea fiind transferati si bebelusii, dintre care unii au nevoie de ingrijiri speciale, fiind in incubator.

 

maternitate (36)2016-05-19 10.58.24Participarea celor 4 ambulante de la SAJ Buzau la aceasta operatiune nu a perturbat cu nimic functionarea serviciului, echipajele care au efectuat transferul pacientelor fiind in timpul liber, dupa cum a precizat asistenta sef Rodica Corneci. Pe parcursul catorva ore, ambulantele au efectuat mai multe curse intre fostul si actualul sediu al maternitatii, pacientele si copiii fiind preluati sub supraveghere medicala si adusi la sediul de pe Victoriei unde au fost preluati rand pe rand la sectia UPU. Operatiunea a fost supravegheata de managerul Spitalului Judetean, dar si de presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, care s-au aflat la fata locului pentru a se asigura ca totul decurge fara probleme.

In timp ce pacientele erau preluate la sectia UPU, in sala de asteptare a noii maternitati sosisera deja alte paciente pentru consultatii sau internare, iar personalul medical se pregatea deja pentru primele nasteri programate chiar astazi.

 

neagu maternitate - 22016-05-19Pacientele transferate din vechiul sediu au simtit cel mai bine schimbarea, transmitandu-le telefonic rudelor venite la maternitate ca diferenta intre vechile conditii si cele din noua maternitate sunt ca de la cer la pamant si ca se bucura de tot confortul. Comunicarea intre paciente si rude s-a facut telefonic dupa momentul transferului, intrucat personalul medical a impus conditii mult mai stricte in noul sediu. Astfel, timp de o saptamana, accesul pe holurile unde se afla saloanele va fi restrictionat, fiind permis doar tatilor, care isi vor putea vedea copiii timp de 20 de minute. Cert este faptul ca regimul de vizite se va schimba radical fata de cel din vechiul sediu, nemaifiind permis accesul oricui, la orice ora si in orice zona a unitatii medicale.

Schimbarea a fost resimtita si de personalul medical, ultimele asistente si infirmiere care mai lucrau in vechiul sediu mutandu-se azi pe strada Victoriei, impreuna cu ultimele paciente transferate. Desi au recunoscut ca resimt o unda de nostalgie pentru ca lasa in urma un spital in care au profesat ani in sir, acestea au declarat ca se bucura de aceasta schimbare si de faptul ca in sfarsit vor putea sa isi exercite profesia in conditiile oferite de un spital modern.

 

primul nou-nascut in noua maternitate

Primul nou-nascut in noua maternitate

Cea mai fericita se poate considera o mamica a carei fetita s-a nascut astazi la ora 12.50. Micuta este primul bebelus nascut in noua maternitate, a venit pe lume prin cezariana, iar medicul care a efectuat interventia a fost dr. Mircea Suteau. Mica vedeta are o greutate de 3 kilograme, un scor Apgar 10.00, atat ea cat si mamica sunt bine dupa nastere, iar medicii spera ca si de acum inainte sa se nasca aici cat mai multi copii snatosi si frumosi. Noua maternitate dispune, insa, si de aparatura si echipamente pentru cazuri mai dificile, asa ca medicii buzoieni sunt convinsi ca vor putea face atat pentru mamici cat mai ales pentru bebelusi mult mai mult decat pana acum.

Este vorba despre o nastere la termen, dar a fost nevoie de cezariana pentru ca mamica are probleme oftalmologice. Am avut gravida in evidenta si am urmarit sarcina, iar astazi, spre norocul ei, a nascut in noile conditii, care sunt, de fapt, cele normale pentru o unitate medicala. Important este ca totul a decurs bine, avem o fetita de 3 kilograme, cu Apgar 10, amandoua sunt bine si in cateva zile cor putea pleca acasa“, a declarat, in exclusivitate pentru SanatateaBuzoiana.ro, dr. Mircea Suteu.

 

 GALERIE FOTO:Comentarii (1)

  1. Dr. Ioan Dragusin spune:

    SA TRAIASCA SI SA CREASCA MARE, SANATOASA, ROMANCUTA NOASTRA BUZOIANA !

Adaugati un comentariu


 

*