Aparatură nouă pentru cabinetul de Oftalmologie de la SJU Buzău

Valoarea totală a celor trei aparate medicale care le înlocuiesc pe cele vechi este de aproape 180.000 de lei, iar banii au fost alocați din bugetul Consiliului Județean.

 

Trei aparate medicale noi, de ultimă generație, au intrat în dotarea cabinetului de Oftalmologie de la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Un ecograf ocular, un biometru necesar pentru operațiile de cataractă şi un autorefractometru, cu ajutorul căruia se măsoară dioptriile și se fac investigațiile specifice pentru pacienții cu cataractă, sunt acum la dispoziția echipei medicale.

Investiția era mai mult decât necesară, în condițiile în care dispozitivele care s-au aflat până acum în dotarea cabinetului de Oftalmologie erau uzate atât din punct de vedere fizic, cât și moral, fiind cu mult depășite de tehnologia actuală, recunoaște conducerea unității medicale.

Având în vedere faptul că la cabinetul respectiv se prezintă zilnic un număr mare de pacienți, cadrele medicale au semnalat nevoia achiziției unor aparate noi și mai performante, întrucât le era tot mai dificil să facă față cu cele utilizate până acum. În condițiile în care unitatea medicală nu avea la dispoziție suma necesară pentru o astfel de investiție, managerul Claudiu Damian a cerut sprijin Consiliului Județean, care a înțeles urgența și a găsit resursele necesare pentru a veni în sprijinul personalului medical de la Oftlmologie și al pacienților

 

Medicul Valentin Cotea, șeful secției Oftalmologie a SJU Buzău a explicat că ecograful și biometrul sunt încorporate într-un singur aparat, care este astfel extrem de fiabil, putând diagnostica cu precizie bolile oculare şi urgenţele în special, având totodată capacitatea de a calcula măsurile dioptrice ale cristalinelor implantate în operațiile de cataractă. Refractometrul primit în același timp este, de asemenea, de ultimă generație, iar medicii consideră că astfel vor putea asigura servicii medicale de calitate superioară.

Ne-au sosit trei aparate ultraperformante, care vin în sprijinul pacienţilor din judeţul Buzău, ce se confruntă cu probleme oftalmologice. Le aşteptam de foarte mult timp şi iată că, în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, conducerea spitalului, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău, au găsit resursele necesare pentru a ne ajuta, implicit fiind ajutați şi pacienţii din judeţul Buzău, care au probleme oftalmogice”, a declarat șeful secției Oftalmologie a SJU Buzău.

 

Valoarea totală a celor treia aparate a fost de aproape 180.000 de lei, iar banii ai fost alocați de Consiliul Județean, din bugetul propriu. Cu ocazia recepției aparatelor, președintele instituției, Petre Emanoil Neagu, a declarat că „deși traversăm o perioadă dificilă, cu o presiune uriaşă asupra sistemului medical, continuăm investițiile în infrastructura de sănătate din județul nostru. Pacienții au nevoie, mai mult ca niciodată, să poată fi diagnosticați şi tratați în Buzău. Medicii luptă pentru a vindeca oamenii, încercând în acelaşi timp să diminueze riscul de infectare cu noul coronavirus. Susținem toate aceste eforturi şi încercăm, prin continuarea investițiilor, să le uşurăm munca şi să oferim buzoienilor o nouă şansă şi încrederea de a se trata la Buzău”.

La rândul său, managerul unități medicale, Claudiu Damian, a precizat că „vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Buzău pentru sprijinul pe care îl primim pentru modernizarea şi dotarea spitalului. Este o aparatură medicală modernă, care va îmbunătăţi cu siguranţă calitatea actului medical din unitatea noastră. Toate eforturile noastre sunt în interesul pacienţilor, pentru ca aceştia să beneficieze de servicii medicale de cea mai bună calitate”.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*