Dr. VICTOR IONITA, un medic „fara reactii adverse”

Dr. Victor  Ionita

Dr. Victor Ionita

Despre medicul Victor IONITA, candidat pe lista de consilieri municipali PSD Buzau, seful sectiei ATI din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau se pot spune foarte  multe, dar cu cuvinte putine.

Este medicul potrivit la locul potrivit, fara reactii adverse, cu mult bun simt aplicat in relatiile medic–pacient si medic-personal ATI, un profesionist desavarsit, un medic capabil de empatie cu pacientul si familia acestuia.

Pe langa calitatile profesionale, medicul Victor IONITA are calitati de bun gospodar si are un spirit civic si comunitar demn de apreciat. Probabil ca ultimile doua calitati sunt genetice, tatal sau fiind unul dintre inginerii sefi de prestigiu ai buzaului, care a lucrat o viata in slujba comunitatii.

 

Ionita-mediciConsilier „veteran” in viata politica a municipalitatii si cu experienta incontestabila in salvarea de vieti, medicul buzoian crede ca mai are multe de spus, atat in profesie cat si in politica.

 „Implicarea mea in viata comunitatii careia ii apartin s-a facut si se face pe mai multe planuri. In primul rand pe cel profesional, unde incerc, alaturi de colegii mei, sa aparam sanatatea buzoienilor atunci cand este nevoie. Pe plan social, unde am fost parte la dezvoltarea mai multor proiecte care sa se adreseze unor categorii sociale marginalizate : copii cu dizabilitati, varstnicii, persoanele fara adapost.

Pe plan politic, nu in ultimul rand, am facut si sper sa pot face parte in continuare din echipa administrativa care a adus Buzaul pe un loc onorabil intre municipiile Romaniei. Sigur ca mai sunt destule lucruri de facut si, din acest punct de vedere, consider ca am inca multe obligatii fata de comunitate”, spune doctorul Victor Ionita

 

belgieni slideUnul dintre principiile dupa care s-a ghidat intotdeauna, atat in profesie cat si in viata politica a fost acela de a fi „Om de echipa”.  Este convins ca in calitate de consilier municipal si in echipa cu Constantin TOMA va putea sa contribuie eficient la dezvoltarea comunitatii. „Eu sunt un om de echipa, intotdeauna m-am simtit bine alaturi de colegii si prietenii din partid. De asemenea, imi cunosc limitele, dar si locul unde pot servi cel mai bine comunitatea. De aceea, am decis ca dl. Toma Constantin poate conduce cel mai bine Primaria Buzau, oferindu-i ajutorul si experienta mea in calitatea de consilier municipal. Deoarece activitatea primarului este in primul rand administrativa, adica in scopul rezolvarii problemelor comunitatii, ma astept mai degraba la cooperare si mai putin la ostilitate din partea celorlalte forte politice care isi vor trimite membrii in Consiliu”, mai spune dr. Victor Ionita.

 

ciprian-ionita-marghilomanPutini stiu, insa ca medicul Victor Ionita nu este doar medic ATI la cel mai mare spital din judet, ci si unul dintre medicii buzoieni specializati in „ingrijiri paliative”, iar de ani buni ofera servicii de specialitate, ca voluntar, batranilor de la Complexul de Servicii pentru Persoane Varstnice „Alexandru Marghiloman”.

Complexul de ingrijire a varstnicilor Margiloman este unul de succes, validat de trecerea vremii si model pentru alte centre similare care au aparut in tara. Este un proiect care a fost dezvoltat dupa un sistem belgian, cel mai performant, dupa parerea mea, la nivel european. Acest complex are nevoie in continuare de dezvoltare, pentru cresterea calitatii ingrijirilor oferite beneficiarilor: un spatiu mai generos, mai mult personal, posibilitatea de a gazdui mai multe persoane. In acest sens eu am sustinut si sustin ca este posibila preluarea vechii Maternitati de la Consiliu Judetean si transformarea ei intr-un asemenea centru”, sustine dr. Ionita.

 

Victor IonitaIn speranta ca va exista „Cooperare pe sanatate” intre noul Consiliu Minicipal si cel Judetean, dr. Ionita crede ca desi Buzaul ar avea nevoie si de un spital municipal, mai eficient ar fi ca autoritatile sa se preocupe ca activitatea sa mearga bine in Spitalul Judetean.  „In comunitatile mari, cum este si municipiul nostru, intotdeauna este necesar si un Spital Municipal, acesta putand rezolva si alte probleme decat Spitalul Judetean. Dar, problema principala nu este constructia, ci personalul care o poate deservi. Ori, noi nu avem suficienti medici si asistente nici pentru Spitalul judetean! Cred ca mai benefica ar fi o cooperare constanta intre Primarie si Consiliul Judetean, pentru finantare, deoarece pacientii care ajung in spital sunt si ai orasului, dar si ai judetului. Spitalul Judetean are nevoie de dezvoltare, iar noi, ca medici, avem multe competente pe care nu le putem realiza din cauza lipsei finantarii”, sustine dr. Victor IONITA.

Convins ca „energia si disponibilitatea completa a noului Primar, combinate cu echipa puternica de Consilieri municipali vor reusi, in urmatorii patru ani, sa dea masura valorii noastre si sa creeze un mediu economico-social mai bun si mai sigur pentru toti buzoienii”, medicul buzoian se asteapta ca si buzoienii sa acorde incredere acestei echipe.

 


Categorii: Actual, Comunitate

Comentarii (1)

  1. Ioana Codin spune:

    Da, este un medic extraordinar! In primul rand este un mare om, apoi un speciaist f.bun! Putini medici ca dumnealui in acel spital! Dumnezeu sa ii dea sanatate si multa putere de munca in continuare!

Adaugati un comentariu


 

*