Petre Emanoil Neagu: Dezvoltarea Judetului Buzau depinde de reabilitarea infrastructurii de transport

p-publicitate-Consiliul Judetean Buzau are planificate, pentru urmatorii ani, investitii de 550 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor judetene pe care le administreaza.

 

asfaltare drumuriSursele de finantare vor fi din fonduri proprii, fonduri guvernamentale si fonduri europene, pe unele dintre tronsoane urmand sa se intervina pentru prima data dupa Revolutie.

Dezvoltarea economica a judetului Buzau si, implicit, cresterea nivelului de trai pentru fiecare buzoian este strans legata de imbunatatirea infrastructurii de transport. Este normal ca modernizarea drumurilor sa fie prioritara pentru noi. Reabilitarea drumurilor se traduce in dezvoltarea afacerilor, crearea de locuri de munca, cresterea gradului de confort al tuturor buzoienilor. Investitiile sunt planificate, in avas, pe termen mediu, pentru ca avem nevoie de predictibilitate. Pe unele drumuri nu s-a intervenit niciodata” a declarat Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

 

drum-asfaltareConsiliul Judetean Buzau are in administrare doar drumurile judetene, 38 la numar, cu o lungime totala de 950 de kilometri si 187 de poduri. Prevederile legale obliga administratorul sa le mentina intr-o stare tehnica corespunzatoare, care sa permita exploatarea si utilizarea lor in conditii de siguranta.

In anul 2015, s-au executat lucrari de intretinere curenta si periodica, constand in reparatii imbracaminti asfaltice prin plombare, intretinere drumuri pietruite, covoare asfaltice, tratamente bituminoase.

Anul trecut au fost executate covoare si tratamente bituminoase, marcaje longitudinale si lucrari de consolidare, de plombare si balastare pe 34 sectoare de drum, avand o pondere insemnata in lungimea totala a drumurilor aflate in administrare.

 

neagu2In prezent se desfasoara lucrari de balastare, plombare si de marcaj. Tot in aceasta vara vor fi turnate covoare astfaltice si consolidate zonele afectate de alunecari de teren.

Aceste investitii se traduc, simplu, in locuri de munca pentru buzoieni, imbunatatirea conditiilor de trai pentru buzoieni si dezvoltarea mediului de afaceri buzoian (dezvoltarea afacerilor, dezvoltarea turismului, cresterea veniturilor populatiei, cresterea incasarilor restaurantelor si pensiunilor). Este important de retinut ca aceste lucrari se vor face etapizat si, realist vorbind, nu se poate face totul in sase luni sau intr-un an. Dar intr-un mandat de patru ani, da”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

 


Categorii: Actual, Comunitate

Comentarii (1)

  1. Doar un alegator spune:

    Fara a incerca sa periez pe cineva si fara a fi angajat politic trebuie sa remarc ca de la venirea Domnului Neagu la conducerea Consiliului Judetean Buzau s-au facut cativa pasi importanti pentru bunastarea buzoienilor. Dintre toti sefii de Consiliu Judetean de pana acum, dansul cred ca este un om care chiar doreste ceva bun pentru judetul nostru.
    Asa sa fie si pe mai departe, daca si alegătorii il sustin.
    Pro-TV are un serial documentar cu primarii din Germania, serial pe care ar trebui sa-l vada toti cei carora le incredintam conducerea judetului si a localitatilor si care ar trebui sa le fie “carte de capatâi“.

Adaugati un comentariu


 

*