Noi pasi catre deschiderea Maternitatii Buzau

13 ianuarie 2016 | 1 comentariu |

Conducerea Consiliului Judetean s-a intalnit cu sefii de sectii ai Maternitatii, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta si echipa tehnica, iar in urma analizei stadiului dotarii s-a concluzionat ca in cateva luni, pruncii din Buzau se vor putea naste in noua unitate medicala.

 

noua maternitateDeschiderea noii Maternitati din Buzau incepe sa nu mai insemne doar vorbe in vant si promisiuni, conducerea Consiliului Judetean dand asigurari ca peste cateva luni mamicile isi vor aduce pe lume copiii aici. Zilele acestea dupa o intanire cu medicii Dorin Neacsu si Claudiu Serbanoiu, sefii sectiilor Obstetrica-ginecologie I si II, cu conducerea Spitalului Judetean si cu aparatul tehnic implicat in evaluarea licitatiei pentru dotarea noii unitati medicale, s-a ajuns la concluzia ca nu mai este mult pana la deschiderea obiectivului medical de pe strada Victoriei.

Zilele trecute m-am intalnit cu cei responsabili si am realizat un plan etapizat de punere in functiune a noii Maternitati, astfel incat in momentul in care se finalizeaza licitatia sa putem muta imediat toata activitatea in noua cladire”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, in cadrul unei conferinte de presa, mentionand ca licitatia pentru aparatura nemedicala a fost deja finalizata si urmeaza ca in 60 de zile sa se aduca si sa fie montate mobilierul si apartura electrocasnica.

Mobilierul, in valoare de 94.955,66 de lei, va fi livrat de societatea bucuresteana Mobteco Product SRL, jaluzelele de Merval Group Prahova pentru suma de 64.247 de lei, iar electrocasnicele, de societatea buzoiana Comercial Saramis SRL, pentru suma de 114.904 de lei.

 

medici maternitateLicitatia pentru aparatura medicala este inca in curs, procedura fiind in acest caz mult mai laborioasa, trebuind verificata fiecare specificatie tehnica a fiecarui aparat licitat.

Este vorba despre 25.000 de unitati, pentru fiecare fiind cerute specificatii tehnice individuale. Pentru fiecare dintre acestea firmele care au depus oferte, documentatii, in unele cazuri specificatiile nu sunt ad-literam cu cele cerute, asa ca persoana desemnata trebuie sa faca aceste verificari, sa ceara lamuriri furnizorului, iar toate acestea intarzie procesul de achizitie”, a explicat presedintele Consiliului Judetean, ferindu-se sa dea un termen precis pentru darea in functiune a noii Maternitati care, desi inaugurata in urma cu 4 ani, este inca nefolosita.

Stiu ca avem nevoie de o noua Maternitate, care sa corespunda standardelor europene si asteptarilor pacientilor, dar cred ca a trecut momentul inaugurarilor de dragul inaugurarilor si a lucrurilor facute doar pentru imagine. Nu mai doresc sa inaintez niciun termen de deschidere a Maternitatii, tocmai pentru ca aceasta procedura este una greoaie”, a concluzionat Neagu, mentionand chiar ca nu mai este nevoie de taieri de panglica, ci doar de asigurarea parametrilor optimi de functionare.

O parte din aparatura cu care va fi dotata noua Maternitate, care a fost achizitionata in ultimul timp si corespunde actualelor norme de performanta, va fi transferata din actuala unitate medicala, dupa ce va fi dezinfectata, astfel incat sa nu existe riscul transferului unor microbi care ar putea genera infectii intraspitalicesti chiar de la deschiderea noii unitati medicale.

 

Consiliu Judetean BuzauIn cadrul aceleiasi conferinte, conducerea Consiliului Judetean si-a prezentat si obiectivele avute in vedere pentru acest an. Desi bugetul pentru 2016 este cu treime mai mic decat cel de 2015, respectiv 271,27 milioane de lei, iar cheltuielile prognozate sunt de 315, 37 milioane de lei, presedintele Consiliului Judetean spune ca diferenta va fi acoperita din excedentul de anul trecut si din anii anteriori.

In acest context, autoritatile judetene si-au propus ca prioritare sa fie investitiile in infrastructura de sanatate, respectiv reabilitarea Blocului Operator al Spitalului Judetean de Urgenta, reabilitarea termica a unitatii sanitare si deschiderea noii Maternitati, precum si cele in infrastructura rutiera.

Conform presedintelui Petre Emanoil Neagu, administratia judeateana va aloca pentru drumuri suma de 19,07 milioane de lei, din care se va finaliza drumul ce leaga DN10 de Muzeul Chihlimbarului de la Colti si vor fi reabilitate alte cateva drumuri judetene. Totodata se are in vedere accesarea mai multor proiecte europene. „Suntem pregatiti ca in acest an sa accesam fonduri europene atat pentru infrastructura rutiera si va spun aici ca prioritati drumurile de la Robeasca – Vadu Pasii, Vintila Voda – Plaiul Nucului si Pietroasele – Breaza – NaConsiliul Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, eni, dar si pentru reabilitarea Bibliotecii Judetene si a cladirii fostului Spital Bratianu, in parteneriat cu Primaria Buzau”, a explicat Neagu.

 Comentarii (1)

  1. Carmen Sarbu spune:

    Pai nu trebuie sa stim cine si cat a furat???? La noi asa este… in loc sa-i fi dat drumul, sa se nasca in conditii umane, trebuie sa cautam intai hotii si mai vedem… Nu???

Adaugati un comentariu


 

*