Premiu de excelenta in civism pentru medicii implicati in cazul Colectiv

13 ianuarie 2016 | 1 comentariu |

Desi distinctia se acorda individual, de aceasta data a fost premiat, in mod exceptional, un grup de medici, pentru eforturile depuse in vederea salvarii victimelor tragediei. Intre premianti, generalul medic buzoian Florentina Ionita Radu, comandantul Spitalului Militar Central.

 

om intre oameni premii galaCadrele medicale implicate dupa data de 30 octombrie 2015 in salvarea celor peste 150 de tineri raniti in urma incendiului din clubul Colectiv au primit, ieri, o noua recunoastere pentru  daruirea si eforturile supraomenesti depuse in acele zile negre, imediat dupa tragedie, dar si in saptamanile ce au urmat. Acestia s-au numarat printre laureatii celei de-a sasea editii a Galei Premiilor de Excelenta in Civism „Om intre oameni”, care s-a desfasurat marti seara in Sala Studio a Teatrului National din Capitala, fiind nominalizati la sectiunea Medicina.

Desi distinctia Om intre Oameni se acorda individual, in cazul medicilor, premiul a fost decernat in mod exceptional intregului colectiv, care a fost denumit generic de catre organizatori „Corifeii Vietii”.  Ar fi fost, de altfel, foarte dificil si chiar nedrept sa fie desemnat doar un singur medic sau un singur spital, avand in vedere ca in acele zile mobilizarea a fost generala, iar eforturile supraomenesti au venit din partea intregului personal medical din spitalele in care au fost internati raniti.

Premiile au fost inmanate managerilor celor 11 unitati medicale, care au primit distinctia de „Om intre Oameni” in numele intregului personal medical implicat in salvarea tinerilor. Acestora li s-a adaugat medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, care, chiar daca nu a avut raniti internati in unitatea pe care o conduce, s-a implicat activ in rezolvarea situatiilor de criza ce apareau in zilele respective.

 

om intre oameni  premiiCu ocazia decernarii premiilor s-a evidentiat faptul ca, din pacate, primele recunoasteri ale eforturilor depuse de medicii romani nu au venit din partea opiniei publice din tara, ci din cea a colegilor straini care au venit la Bucuresti cu aceasta ocazie. A fost citat in acest sens medicul specialist Sarah Pape, din Marea Britanie, care spunea ca „in ceea ce  priveste pregatirea medicilor si atentia pe care acestia au acordat-o au fost, fara exceptie, exemplare si cred ca este un calificativ grozav pentru tara dumneavoastra si pentru profesionistii din domeniul medical”. Totodata, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, declara in cadrul unei conferinte de presa ca  „autoritatile romane din domeniul sanitar se afla in fata unor provocari majore, atat medicii, cat si personalul medical, lucru  apreciat in mod clar si limpede de catre specialistii germani prezenti la Bucuresti, care au considerat ca personalul medical, medicii romani au facut eforturi enorme, realizarile lor fiind excelente si fiind profund apreciate”.

 

"Corifeii Vietii"

“Corifeii Vietii”

Dupa citirea textului de laudatio pentru sectiunea Medicina s-a trecut la decernarea premiilor, pe scena urcand, pe rand, managerii celor 11 spitale in care au fost internate victimele si medicul Monica Pop, pentru a primi distinctia „Om intre Oameni”. Astfel, au primit premiile dr. Radu  Alexandru Macovei, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, Mihai Marinescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, dr. Bogdan Paltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni, dr. Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, general de brigada medic Florentina Radu – Ionita, comandantul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central  Dr. Carol Davila, dr. Doina Dimulescu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Elias, dr. Mihaela Dumitrescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa Ionescu, dr. Anca Lupu, managerul Spitalului Clinic Coltea, dr. Gheorghe Popescu, managerul general al Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Robert Agafitei, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Sfantul Ioan, dr Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu si dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice.

 *GALRIE FOTO: Imaginile ne-au fost puse la dispozitie de Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila. Multumim!

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Lazaroiu Eleonora spune:

    Si-au dat toata priceperea cu mijloacele pe care le-au avut. Cinste lor! Sunt mandra de medicii romani!

Adaugati un comentariu


 

*