Noi promisiuni de deschidere a noii maternitati din Buzau

Intamplator, cam in aceeasi perioada vor avea loc si alegerile locale, insa presedintele Consiliului Judetean neaga existenta vreunei legaturi intre cele doua evenimente.

 

maternitateLa patru ani de la inaugurarea de fatada care a avut loc in plina campanie electorala pentru alegerile locale, noua maternitate din Buzau ar putea fi dechisa, in cele din urma, pana la jumatatea acestui an. Culmea, tot in an electoral…

Anuntul a fost facut astazi, de presedintele Consiliului Judetean Buzau, la finalul primei sedinte din acest an, in care s-au impartit sumele defalcate din incasarile de TVA si impozitul pe profit.

Petre Emanoil Neagu a precizat ca prioritatile pentru acest an ale Consiliului Judetean sunt legate in mod special de infrastructura de Sanatate si cea rutiera. Referindu-se la primul asprect, cel legat de Sanatate, presedintele Consiliului Judetean a precizat ca in perioada urmatoare urmeaza a fi demarate lucrarile de reabilitare termica si energetica a Spitalului Judetean, precum si cele vizand modernizarea Blocului Operator si a sectiei UPU. Fondurile necesare acestor lucrari nu vor fi o problema sustine Neagu, reamintind ca a fost contractat deja un imprumut in acest scop de catre Consiliul Judetean, la care se poate apela in orice moment.

 

Consiliul judetean buzau.phpTot legat de infrastructura de Santate,  presedintele Consiliului Judetean a readus in discutie problema noii maternitati, care asteapta de de patru ani sa fie data in functiune, dupa ce a fost inaugurata cu mare tam-tam, in campania electorala din 2012. Cei aflati la conducerea judetului la acel moment au omis atunci sa precizeze ca aceasta era total nefunctionala, constructia nefiind terminata, iar aparatura necesara inexistenta. Pentru poza de la inaugurare au fost imprumutate mai multe aparate medicale care au fost amplasate cu rol de decor in cateva sali ale noului imobil, insa nici la momentul respectiv si nici in prezent, in noua maternitate nu pot avea loc nasteri.

Petre Emanoil Neagu a dat insa asigurari ca situatia se va schimba in acest an, presedintele Consiliului Judetean promitand ca maternitatea va fi deschisa pana la jumatatea lui 2016. Intamplator, tot la jumatatea anului vor avea loc si alegerile locale, insa Petre Emanoil Neagu a negat ca intre inaugurarea maternitatii si campania electorala ar exista vreo legatura, precizand chiar ca inaugurarea maternitatii va avea loc mai devreme decat va asteptati”.

 

Consiliul Judetean buzauIn ceea ce priveste sedinta de astazi, toate cele patru proiecte aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, astfel ca 8,96 milioane de lei defalcate din impozitul pe venit incasat si peste 7 milioane de lei proveniti din taxa pe valoarea adaugata vor fi directionati catre primariile din judet, spre a fi folosite pentru echilibrarea bugetelor locale, in scopul achitarii datoriilor mai vechi si a rambursarii ratelor la imprumuturile contractate pentru sustinerea unor programe de dezvoltare locala.

Tot astazi a fost aprobat si un proiect ce se refera la repartizarea unei parti din sumele incasate din TVA pentru finantarea cheltuielilor necesare repararii si intretinerii drumurilor judetene in cursul acestui an.

Urmatoarea sedinta de Consiliul Judetean va avea loc pe data de 25 ianuarie, cand va fi supus la vot si bugetul judetului pentru acest an.

 


Adaugati un comentariu


 

*