Vor avea doctorii loc de parcare la noua Maternitate din Buzau?

3 aprilie 2015 | 1 comentariu |

Proprietarul curtii din imediata vecinatate a scos la vanzare 500 mp de teren, dar cumpararea acestuia este la mana consilierilor judeteni.

 

noua maternitateConducerea Consiliului Judetean Buzau incearca sa-si tina promisiunea de a da in functiune noua Maternitate, care sta de trei ani cu portile inchise din cauza din cauza lipsei dotarilor, pentru care in aceasta perioada a fost demarata procedura de achizitii. Presedintele interimar al CJ, Petre Emanoil Neagu, da asigurari ca pana in vara va avea loc o inaugurare reala a unitatii medicale si aceasta va fi si functionala, nu ca in urma cu trei ani cand a fost inaugurata doar in scop de propaganda electorala.

O noua poroblema si, in consecinta, o noua cheltuiala, s-a ivit insa pe neasteptate, iar consilierii judeteni trebuie sa decida chiar astazi, daca sunt dispusi sa o aprobe. Este vorba despre achizitia unui teren din imediata vecinatate a imobilului din Strada Victoriei, care ar rezolva problema parcarii pentru medicii si ceilalti salariati ai institutiei medicale buzoiene.

Proprietarul, Viorel Sacuiu, a scos la vanzare 500 mp din terenul pe care-l detine, iar Consiliul Judetean Buzau ar avea drept de preemtiune, asa ca i se ofera sansa sa-l achizitioneze, prin negociere directa. Pentru asta, insa, nu este suficient acordul conducerii institutiei in subvordinea careia se afla Spitalul Judetean de Urgenta si, deci, si sectia exterioara Maternitate, ci este necesar si acordul consilierilor, pentru ca achjizitia terenului sa se poata realiza.

 

medici maternitateIn sedinta extraordinara de astazi, consilierii judeteni buzoieni vor fi consultati cu privire la oportunitatea achizitiei terenului pe care buzoianul Sacuiu vrea sa il vanda. In cazul in care acestia isi vor da acordul de principiu, se va forma o comisie de negociere a pretului de cumparare, care va fi stabilit de un evaluator independent, dupa care va urma promovarea unei Hotarari privind achizitia propriu-zisa, in Consiliul Judetean.

Spuneam inca de saptamana trecuta si am repetat-o de nenumarate ori in ultimii patru ani, de cand s-a decis construirea noii Maternitati din Buzau, ca accesul din strada Victoriei este greoi, fiind o strada ingusta, iar terenul, insuficient pentru parcarea autoturismelor personalului medical si chiar pentru intrarea ambulantelor si, in cazuri de forta majora, a pompierilor sau a altor aurtoutilitare.

I s-a atras atentia asupra acestui aspect si fostului presedinte al CJ, actualul senator Victor Mocanu, chiar de la initierea proiectului. Raspunsul lui a fost insa, chiar de la inceput, ca exista posibilitatea extinderii terenului prin achizitia casei si curtii din vecinatate, in care oricum nu locuieste nimeni si se va vinde, cu siguranta.

Iata ca proprietarul s-a decis sa vanda, acum, cand deschiderea noii Maternitati se apropie, iar Consiliul Judetean este nevoit sa accepte, in caz contrar riscand sa nu mai existe aceasta sansa.

 Comentarii (1)

  1. Flory Radu spune:

    Tipic romaneste!

Adaugati un comentariu


 

*