Consiliul Judetean a finalizat achizitia aparaturii pentru Maternitate

25 februarie 2016 | 1 comentariu |

In perioada urmatoare urmeaza ca dispozitivele achizitionate sa ajunga la Buzau, dupa care vor fi instalate in noul sediu, iar personalul medical va fi instruit in privinta utilizarii acestora.

 

maternitateIn aceasta dimineata, consilierii judeteni buzoieni s-au  intrunit in sedinta ordinara a lunii februarie, pe a carei ordine de zi au fost inscrise 23 de proiecte de hotarari, carora li s-au adaugat trei rapoarte si un buletin informativ care au fost prezentate cu aceasta ocazie. Printre cele 23 de proiecte de hotarari s-a numarat si cel referitor la modificarea organigramei si statului de functii in cadrul Spitalului Judetean, proiect pus in discutie la solicitarea unitatii medicale, care doreste sa isi puna la punct schema de personal in vederea deschiderii noii maternitati.

Astfel, daca luna trecuta a fost aprobata suplimentarea numarului de asistente si ingrijitoare pentru asigurarea personalului necesar la noua locatie a Maternitatii, pe care autoritatile au promis ca o vor inaugura pana la jumatatea acestui an, de aceasta data, consilierii judeteni si-au dat avizul in privinta unor modificari operate in cadrul Compartimentului Tehnic al Spitalului Judetean.

 

Petre Emanoil NeaguLa finalul sedintei, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a anuntat ca s-a mai facut un pas important spre deschiderea noii maternitati, poate chiar pasul decisiv, precizand ca s-a finalizat procedura de achizitie a aparaturii si dispozitivelor medicale si non-medicale. Presedintele Consiliului Judetean a precizat ca achizitiile s-au facut prin licitatie, iar zilele acestea a expirat si perioada in care se puteau depune contestatii, asa ca se poate trece la utilarea noului sediu al unitatii medicale cu aparatura si dispozitivele necesare.

Petre Emanoil Neagu a tinut sa precizeze ca toata aparatura si celelalte dispozitive achizitionate sunt noi, iar in zilele urmatoare se asteapta ca distribuitorii sa ajunga cu acestea la Buzau si sa inceapa instalarea lor. „Este vorba, in unele cazuri, de aparatura foarte complexa, astfel ca instalarea noilor dispozitive este posibil sa dureze ceva timp, insa important este ca la acest moment avem tot ce era nevoie pentru a putea deschide noua maternitate. Dupa ce toate dispozitivele vor fi instalate in sectii, personalul medical va fi instruit in vederea utilizarii acestora, avand in vedere ca este vorba de aparatura noua, cu care medici si asistentele din maternitate nu au mai lucrat pana acum. Chiar avem stipulat in contractul cu furnizorii ca dupa instalarea aparaturii, specialistii lor sa faca si instruirea personalului medical”, a precizat presedintele Consiliului Judetean, la finalul sedintei de astazi.

 

consiliul judetean 2In ceea ce priveste proiectul de hotarare referitor la noua maternitate, aprobat astazi, acesta prevede infiintarea unui post de inginer electroenergetic, care sa se ocupe de functionarea in bune conditii a instalatiilor din noua maternitate, post ce urmeaza a se infiinta prin transformarea unui post vacant de muncitor calificat, in cel de inginer.

Numarul de posturi de la Serviciul administrativ-tehnic se va majora astfel cu cel nou infiintat de inginer, in timp ce numarul de posturi de muncitori calificati se va diminua de la 12 la 11, prin desfiintarea unui post vacant de lacatus mecanic. Numeric, personalul va ramane, practic, acelasi, doar ca in locul unui muncitor calificat, spitalul va avea in schema un inginer electroenergetic.

 

Fpstul spital s-a divizat

Fpstul spital s-a divizat

Tot in sedinta de astazi a fost aprobata si alocarea sumei de 616.000 de lei din fondul de rezerva al judetului catre administratia locala a comunei Vintila Voda, suma ce va fi folosita pentru finantarea Caminului pentru persoane varstnice din localitate, infiintat in 2011.

Caminul a ramas fara nicio sursa de finantare viabila in ultimii ani, pentru ca Ministerul Muncii, care initial a promis finantarea caminelor de batrani infiintate in locul spitalelor desfaiintate a uitat de cei care si-au pus sperantele in astfel de asezaminte. La ora actuala, caminul din Vintila-Voda functioneaza doar din contributia beneficiarilor de servicii, care nu acopera decat aproximativ jumatate din cjheltuieli, astfel ca ajutorul venit de la Consiliul Judetean era absolut necesar pentru ca unitatea sa isi poata continua activitatea. Totodata, pentru a se evita ca aceasta situatie sa se repete, consilierii judeteni iau in calcul varianta ca unitatea sa fie preluata de DGASPC si sa treaca astfel in administrarea Consiliului Judetean.

 Comentarii (1)

  1. Ana Maria Coman spune:

    Cat de mult se cunoaste un an electoral. Asa au mai promis si acu 4 ani daca imi aduc eu bine aminte. Au facut o inaugurare cu mare fast, ca pe urma sa aflam ca aparatura a fost inchiriata doar pentru momentul inaugurarii. Asadar domnule presedinte va aducem la cunostinta ca ne-am saturat de promisiuni si vrem fapte concrete nu un tur al televiziunilor prin care ne aratati ce bun sunteti dumneavoastra si cate fapte bune faceti. Deci vrem fapte nu vorbe. Nu mai credem nimic pana nu vedem ca in sfarsit in acea cladire mergem sa ne nastem copiii.

Adaugati un comentariu


 

*