Noi cabinete de recuperare medicală la Spitalul Județean de Urgență Buzău

19 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Acestea vor funcționa pe locul uni atelier și a unei magazii care urmează a fi demolate, întrucât au ajuns într-o avansată stae de degradare și nu mai au nicio utilitate.

 

Ședința ordinară din această dimineață a Consiliului Județean Buzău s-a desfășurat într-o atmosferă festivă și mult mai destinsă decât celelalte ședințe din timpul anului. Fiind ultima întrunire a consilierilor județeni din acest an, a fost precedată de un concert de colinde susținut de un grup de copii, după care s-a trecut la votarea celor 18 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi.

La punctul 11 a figurat un proiect referitor la trecerea din domeniul public în domeniul privat a unor construcții anexe ale clădiri Spitalului Județean de Urgență, în vederea demolării acestora. Este vorba de un atelier de 207 metri pătrați și o magazie cu suprafața de 221 de metri pătrați, ambele construite în anul 1974. De-a lungul celor 45 de ani de existență, cele două anexe nu au fost supuse unor reparații curente sau capitale, astfel că au ajuns într-o avansată stare de degradare. Întrucât reprezintă deja un pericol pentru siguranța personalului, iar utilitatea lor nu este atât de însemnată încât să justifice o investiție importantă pentru reabilitare, conducerea spitalului, împreună cu reprezentanți administrației județene, a decis demolarea acestora. Pentru aceasta, este necesară trecerea celor două anexe din proprietatea publică în cea privată, decizia în acest sens fiind aprobată cu unanimitate de voturi în ședința de azi.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, a precizat că demolarea celor două anexe face parte dintr-un proiect mai amplu, ce presupune amenajarea unor noi cabinete medicale pentru recuperare medicală și kinetoterapie. Cabinetele urmează a fi amenajate în niște module ce vor fi amplasate în curtea spitalului, pe locul celor două anexe care vor fi demolate, președintele Consiliului Județean precizând că va fi achiziționată și aparatură de nouă generație pentru dotarea acestora. Totodată, vor fi angajați și doi medici specialiști, Petre Emanoil Neagu declarând că se poartă deja discuții cu doi medici recunoscuți ca buni profesioniști.

„Nu putem vorbi de o secție nouă, pentru că secția deja există, însă va fi completată cu cabinetele medicale pe care le vom amenaja începând cu anul viitor. Vom achiziționa niște compartimente modulare, care sunt o soluție mai ieftină decât construirea de la zero a unui nou spațiu, iar în interiorul acestora vor fi amenajate cabinetele, care vor fi dotate cu toată aparatura necesară la nivel de an 2020. Urmează totodată să fie demarate și procedurile pentru angajarea a doi medici care să lucreze aici, și deja se poartă discuții cu doi specialiști recunoscuți care s-ai arătat interesați”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

 

Tradiția ultimei ședințe din an a fost respectată și de această dată, la final, consilierii fiind întâmpinați pe platoul din fața instituției de grupuri de colindători veniți din mai multe zone ale județului.

Aceștia au susținut un spectacol de colinde și obiceiuri de Crăciun, la care au asistat, alături de consilieri, și mai mulți trecători care s-au oprit pentru câteva minute din drumul lor, atrași de grupurile de colindători.

Nici anul acesta, medicul Adrian Zoican, consilier din partea PNL și șef a secției UPU-SMURD, nu a putut rezista tentației de a se alătura grupurilor de urători. Astfel, din spectator al recitalului de colinde, acesta s-a transformat pentru câteva minute în protagonist, împrumutând un bici de la unul dintre urători și acompaniind grupul de colindători. La final, toți urătorii au primit cadouri din partea Consiliului Județean.

 


Adaugati un comentariu


 

*