Bugetul SJU Buzău, majorat cu banii încasați de Consiliul Județean din vânzarea terenului Centrului de Dializă

27 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Suma va fi folosită pentru achiziția de aparatură medicală, iar primul beneficiar va fi secția de Oftalmologie, care are nevoie urgentă de investiții.

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău, care a avut loc în această dimineață, a fost introdus suplimentar un proiect referitor la a cincea rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău, aflat în administrarea administrației județene. Și de această dată este vorba de o rectificare pozitivă, unitatea medicală primind o importantă sumă de bani pentru dotarea cu aparatură a diferitelor secții.

Suma provine din vânzarea terenului pe care funcționează din 2013 Centrul de Nefrologie și Dializă. Terenul a fost vândut recent societății Sigma Premium S.A, care administrează centrul privat din august 2015 și care deținea drept de concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Dorința de achiziționare a terenului aflat în curtea spitalului județean a fost exprimată încă din anul 2014, însă Consiliul Județean a respins oferta, la vremea respectivă.

Administratorul centrului privat a revenit anul acesta cu o nouă solicitare de a cumpăra terenul pe care se află construită unitatea medicală, iar de această dată, administrația locală a fost de acord să vândă.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean declara la momentul luării deciziei, că „oricum, terenul este concesionat pentru o perioadă îndelungată de timp și nu i se mai poate da o altă utilitate, din moment ce pe aceste este amplasată deja o construcție, iar banii obținuți din vânzarea lui vor putea contribui la dotarea Spitalului Județean, care are încă nevoie de investiții majore, pentru a putea oferi servicii medicale la standardele de calitate de care au nevoie pacienții”.

 

Vânzarea a fost aprobată, iar banii primiți de Consiliul Județean de la Sigma Premium S.A urmează să fie folosiți pentru dotarea cu aparatură medicală a SJU. Formalitățile pentru realizarea tranzacției s-au încheiat recent, Consiliul Județean primind 232.736 de euro pe terenul în suprafață de 2.078 de metri pătrați pe care este construit centrul de dializă. Pentru ca SJU Buzău să poată beneficia de această sumă, era nevoie de o rectificare bugetară, care a fost aprobată în ședința de astăzi, bugetul unității medicale fiind suplimentat cu peste 1,1 milioane de lei, reprezentând banii încasați din vânzarea terenului.

Petre Emanoil Neagu a declarat la finalul ședinței că, „într-o primă fază, o parte din bani vor fi utilizați pentru dotarea secției de Oftalmologie, în care nu s-a mai investit de mult timp și care are nevoie de aparatură performantă pentru ca medicii să-și poată valorifica profesionalismul de care au dat dovadă nu de puține ori, în condiții bune. Urmează ca în scurt timp să fie demarate procedurile de achiziție a aparaturii necesare”.

 

Tot prin aceeași hotărâre, bugetul spitalului a mai fost suplimentat cu 3.000 de lei, sumă care reprezintă o sponsorizare primită de la S.C. B. Braun Medical SRL, pentru pregătirea profesională a personalului medical.

De asemenea, bugetul unității medicale a mai fost majorat cu 15.000 de lei, la solicitarea conducerii spitalului, suma fiind necesară pentru realizarea serviciilor de informare și publicitate necesare derulării proiectelor cu finanțare europeană.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată majorarea, cu 15.500 de lei, a bugetului Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive, conducerea unității având nevoie de această sumă pentru achiziționarea unor softuri educaționale.

Și bugetul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere a fost rectificat, însă de această dată a fost vorba doar de transferul unor sume de la anumite capitole, la altele.

 


Adaugati un comentariu


 

*