Contractul de finanțare pentru extinderea și dotarea UPU Buzău va fi semnat luna viitoare

28 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Promovarea proiectului finanțat din bani europenei a fost aprobată astăzi în ședința Consiliului Județean, iar în mai puțin de trei săptămâni se va semna contractul pentru accesarea fondurilor prin Programul Operațional Regional.

 

Astăzi a fost făcut ultimul pas necesar înaintea semnării contractului de finanțare din bani europeni a proiectului care prevede extinderea și dotarea Secției UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Buzău, documentele urmând a fi parafate de Consiliul Județean Buzău și Agenția pentru Dezvoltare Regională, în prima jumătate a lunii februarie. Proiectul întocmit de autoritățile administrației locale în acest sens a fost finalizat, iar în ședința ordinară a Consiliului Județean, care a avut loc în această dimineață, a fost aprobată promovarea acestuia, în vederea accesării finanțării europene.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a precizat că următorul pas va fi semnarea contractului de finanțare, care va avea loc săptămâna viitoare, sau, cel mai târziu, peste două săptămâni, administrația locală urmând astfel a beneficia de o finanțare de 1,5 milioane de euro din bani europeni, prin intermediul Programului Operațional Regional, sumă la care se va adăuga și o contribuție de la bugetul local al județului, pentru efectuarea tuturor lucrărilor incluse în proiect și achiziționarea dotărilor necesare. Contribuția din fonduri proprii se va ridica la 136.740 de lei reprezentând 2% din valoarea de peste 14,1 milioane de lei a întregului proiect.

 

Secția UPU-SMURD a SJU Buzău a fost înființată în anul 2007, având în prezent o suprafață de 640 de metri pătrați, care a devenit insuficientă pentru a permite desfășurarea în bune condiții a activității în cadrul unității de urgențe. Proiectul propus de Consiliul Județean prevede construirea unui nou corp de clădire cu parter și etaj, care va fi amplasat paralel cu corpul în care funcționează în prezent secția UPU, în zona în care acum există o parcare. Cele două corpuri de clădire vor fi conectate printr-un coridor de trecere, în timp ce parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia, laolaltă cu vestiarele pentru personalul medical și mai multe spații de depozitare.

În realizarea proiectului s-a ținut cont de asigurarea fluxului medical respectând toate exigențele din domeniu.

 

Totodată, proiectul prevede și dotarea secției UPU cu aparatură, dispozitive medicale și instalații termice, de ventilare și climatizare, instalații sanitare, instalații de gaze medicale etc.

Tot în ședința de azi a fost aprobată și forma actualizară a strategiei județene de dezvoltare a serviciilor sociale precum și structura rețelei școlare a învățământului special la nivelul județului, pentru anul școlar 2019-2020.

Un alt punct pe ordinea de zi care a primit aviz favorabil se referă la un protocol de colaborare între administrația locală și Ministerul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în vederea organizării unei reuniuni informale a grupului Working Party Trade Questiona, care va avea loc la finele lunii mai, înscriindu-se în calendarul președinției române aa Consiliului Europei. Petre Emanoil Neagu a mai anunțat că, tot în cadrul președinției rotative a CE deținute de România, Buzăul va găzdui și un important eveniment diplomatic, ce va reuni ambasadorii României și cei ai țărilor membre UE, probabilitatea ca această reuniune să aibă loc la Buzău fiind de 99%, după cum a declarat președintele Consiliului Județean , precizând că mai multe detalii le va oferi la momentul la care toate detaliile vor fi puse la punct.


Adaugati un comentariu


 

*