Bugetul SJU Buzău, rectificat cu bani primiți de la Ministerul Sănătății

31 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Printr-o hotărâre adoptata azi de Consiliul Județean, unității medicale i s-au alocat peste 3 milioane de lei pentru aparatură și echipamente medicale.

 

Astăzi a avut loc ședința ordinară pe luna octombrie a Consiliului Județean Buzău, pe ordinea de zi aflându-se înscrise 24 de proiecte de hotărâri, jumătate dintre ele referindu-se la rectificări bugetare și la alocarea unor sume pentru unele unități de cult și pentru finanțarea activității unor cluburi sportive, precum și pentru organizarea activităților specifice Zilei Naționale și Sărbătorilor de Iarnă.

Printre unitățile care beneficiază de rectificări bugetare în urma proiectelor votate în ședința de azi se află și Spitalul Județean de Urgenți Buzău, care înregistrează astfel a cincea rectificare a bugetului pe acest an.

Astfel, bugetul unității medicale a fost suplimentat cu suma de 3.024.000 de lei, bani care au fost alocați de către Ministerul Sănătății pentru a fi folosiți la secțiunea de dezvoltare. Suma a fost virată către Consiliul Județean, în calitate de administrator al spitalului, iar pentru ca unitatea sanitară să poată beneficia de această sumă era nevoie de operarea acestei rectificări bugetare și de votul favorabil al consilierilor. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, veniturile alocate secțiunii de dezvoltare fiind astfel majorate de la 1.472.000 de lei, la 4.496.000 de lei.

 

Din suma suplimentară primită de la Ministerul Sănătății, 849.000 de lei vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente și mijloace de transport, iar diferența de 2.175.000 de lei va fi investită în achiziția de mobilier, aparatură, birotică și alte active corporale, după cum reiese din expunerea de motive ce a însoțit proiectul adoptat astăzi.

Un alt proiect aprobat de consilieri se referă la a noua rectificare a bugetului propriu al județului, prin care bugetul alocat finanțării serviciilor medico-sociale este majorat cu 10.000 de lei, iar bugetul alocat finanțării Sănătății, a fost majorat cu suma de 200.000 de lei.

Tot în ședința de azi, a fost aprobat un proiect privind încheierea unui parteneriat între DGASPC Buzău și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului, în vederea implementării unui proiect ce vizează progresul în calitatea îngrijirii alternative a copiilor.

 

Consilierii au fost de acord și cu solicitarea înaintată de conducerea SJU Buzău privind operarea unor modificări în statul de funcții al unității medicale, în vederea recrutării de personal și pentru promovarea în grad a unor angajați care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

Pentru manifestările organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie și pentru activitățile specifice Sărbătorilor de Iarnă, Consiliul Județean a aprobat alocarea sumei de 500.000 de lei, cu 50.000 de lei mai mult decât bugetul aprobat anul trecut, cu aceeași destinație.

Ultimul punct pe ordinea de zi, dar cel mai important, l-a constituit acordarea titlului de cetățean de onoare al județului unei „legende vii” a boxului buzoian și național. La vârsta de 90 de ani, Marin Dumitru a primit această distincție din partea autorităților județene, ca semn de recunoaștere a meritelor sale în promovarea sportului de performanță și în formarea a numeroase generații de sportivi care au obținut performanțe notabile de-a lungul carierei.


Adaugati un comentariu


 

*