Chirurgia cardiovasculară, ultimele inovații

31 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Peste 400 de participanți sunt așteptați la Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară care va avea loc în perioada 01-04 noiembrie, la Poiana Brașov.

 

O treime dintre români suferă de o boală cardiovasculară, congenitală sau dobândită, și au nevoie de diagnosticare, tratament sau intervenție chirurgicală, pentru că boala cardiovasculară (BCV) este principala cauză de mortalitate. Pentru a discuta despre cele mai noi și mai eficiente metode de tratament chirurgical al acestor afecțiuni, peste 100 de prezentări vor fi susținute în paralel, în 3 săli, de 57 de specialiști români și din străinătate, în cadrul celui de-al 14-lea Congres al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară,.

Evenimentul are loc la Hotelul Sport din Poiana Brașov, în perioada 1-4 noiembrie, iar în cadrul programului științific se promovează abordarea multidisciplinară a afecțiunilor cardiovasculare, astfel că vor fi prezente „toate specialitățile implicate în tratamentul bolnavului, de la chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară, cardiologie, flebologie, cardiologie intervențională, anestezie și terapie intensivă, până la boli infecțioase se vor întâlni în cadrul dezbaterilor academice interactive la SRCCV 2018”, anunță organizatorii.

Evenimentul este considerat atât de organizatori cât și de specialiștii care și-au anunțat participarea, „o oportunitate excelentă” de educație medicală, prin sesiunile plenare și workshop-urile care se axează pe ultimele noutăți ale chirurgiei minim invazive ca implantul valvelor trans-cateter (TAVI) sau repararea endoscopică a anevrismului de aortă (TEVAR).

 

SRCCV 2018 găzduiește și cea de-a 10-a ediție a Simpozionului Asistenților de Chirurgie Cardiovasculară, ATI și Circulație Extracorporeală, susținând coloborarea profesională cu toate cadrele medicale și recunoaște că succesul unei intervenții chirurgicale se datorează implicării și profesionalismului tuturor membrilor din echipa medicală.

Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară încurajează noile generații de medici aflați la începutul carierei și premiază, la fel ca în anii precedenți, cele mai bune lucrări de tip e-Poster, care au ca  primi autori medici cu vârsta de până în 35 de ani.

Congresul este însoțit de o expoziție medicală specializată la care participă 18 companii medicale care expun cele mai noi echipamente și tehnologii din domeniul chirurgiei cardiovasculare.

Evenimentul este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 22 de credite EMC (Educație Medicală Continuă) pentru medici și de către OAMGMAMR cu 15 credite EMC, pentru asistenți medicali.

Mai multe informații pe website-ul oficial al evenimentului,  www.srccvcongres.ro.

 


Adaugati un comentariu


 

*