Trei economiste isi disputa sefia CJAS Buzau

25 februarie 2016 | 0 comentarii |

dosarul electronic de sanatate-CNASCasa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a afisat lista cu candidatii admisi pentru a participa, saptamana viitoare, la concursul pentru ocuparea posturilor de presedinte-director general al celor 40 de case de asigurari judetene, plus Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti si Casa OPSNAJ, scoase la concurs.

Potrivit documentului afisat de CNAS, doar 32 de case teritoriale au in cursa candidati pentru concursul care va avea loc incepand cu 2 martie 2016, la CJAS Alba fiind respins singurul candidat care a avut intentia sa candideze, pentru alte 9 case judetene nefiind niciun doritor sa dea concurs pentru ocuparea celei mai importante functii din sistem, iar la Caras-Severin nefiind postul scos la concurs.

Initial, 54 de candidati si-au depus dosarele in vederea sustinerii concursului, dar 7 dosare au fost respinse pe motiv ca nu indeplineau conditia de a fi detinut anterior o functie de conducere cel putin 5 ani, asa ca au ramas in cursa doar 47 de candidati, care vizeaza 32 de posturi vacante. In cele mai multe scazuri a ramas in cursa doar cate un singur candidat/post, alte 7 case judetene au cate doi candidati, iar Buzaul si Casa Municipiului Bucuresti au cate trei doritori sa ocupe fotoliul de presedinte-director general.

Pentru CASMB candideaza, astfel, actualul presedinte, Lucian Vasile Bara, care va trebui sa faca fata celor doi contracandidati cu experienta in managementul spitalelor, Petru Armean si Sorin Cristian Banu.

 

Paula Grigore

Paula Grigore

In cazul CJAS Buzau, cea mai importanta functie din institutie este vizata de trei economiste, toate trei cu experienta in conducerea institutiei. Toate trei au facut parte, la un moment dat, din aceeasi echipa si, se pare, au colaborat foarte bine, sau cel putin asa sustine fiecare dintre ele.

Una dintre concurente este, asa cum era de asteptat, actualul presedinte director general cu delegatie, Paula Grigore, care lucreaza in CJAS Buzau inca de la infiintare, la inceput fiind consilier, iar din 1999, Sef Serviciu Contractari si Relatii cu Furnizorii, pe care a detinut-o pana la inceputul lunii octombrie 2015, de cand ocupa, cu delegatie, functia de presedinte-director general. De altfel, in unlele perioade in care fostii presedinti ai CJAS s-au aflat in concediu, aceasta le-a tinut locul. Acum, ca se pregateste pentru concurs, se afla in concediu, iar prerogativele functiei au fost ptreluate de medicul-sef, dr. Florentina Murariu.

 

Corina Oana Matei

Corina Oana Matei

Cea de-a doua candidata este Oana Corina Matei, care in 2002 a venit la CJAS Buzau prin concurs, ca director economic, functie pe care a detinut-o pana in 2009. Dupa aceea a trecut pe o functie de executie, la Corpul de Control al institutiei, a fost o perioada si consilier la Serviciul de Contractare si Relatii cu Furnizorii, iar pentru scurt timp a suplinit si functia de presedinte-director general. Nici in cazul sau nu a fost o candidatura surpriza, avand in vedere ca este unul dintre oamenii de baza ai institutiei si ca a mai candidat o data pentru acelasi post, chiar daca nu a fost desemnata castigatoare.

Cele doua candidate considera ca au atat abilitatile necesare cat si cunostintele care le va permite sa se achite corespunzator de atributiile pe care le vor vaea in calitate de presedinte-director general, dar ramane ca in urma concursului sa se dovedeasca daca si care anume va putea prelua fiunctia la care aspira.

 

Laura CirceiSurpriza  a venit, insa, la afisarea dosarelor admise, cand pe lista a aparut inca un nume cu experienta manageriala, respectiv, cel al fostei presedinta director general Laura Elena Circei. Aceasta are o experienta bancara de 24 de ani, aproape un an a fost managerul Spitalului Judetean de Urgenta (2008-2009), iar in perioada 2010-2012 a ocupat, prin concurs, functia de presedinte-director general al CJAS Buzau, dupa care a plecat la Bucuresti, ca specialist in CSA (actualul ASF).

Acum s-a gandit sa revina acasa, asa ca a profitat de oportunitatea existentei functiei de presedinte al CJAS Buzau vacanta si de a fi fost scoasa la concurs, despre care stie deja ce presupune. S-a inscris astfel la concursul care se va desfasura in prima saptamana a lunii martie, dar spune ca in cazul in care nu va reusi sa obtina cel mai bun punctaj este convinsa ca ambele sale contracandidate sunt capabile sa gestioneze eficient problemele CJAS, cunoscandu-le din perioada in care a condus institutia, cand a format echipa cu ele.

 

 


Categorii: Actual, C.A.S., Stiri

Adaugati un comentariu


 

*