EXCLUSIV: Economista Paula Grigore a revenit la șefia CJAS Buzău

19 mai 2020 | 0 comentarii |

Aceasta a mai ocupat funcția de președinte-director general al instituției, cu delegație, în perioada 2015-2017 și este unul dintre profesioniștii cu experiență ai instituției. 

 

Printr-un Ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, astăzi a fost numită, cu delegație, pe o perioadă de șase luni, în funcția de președinte director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău, economista Paula Grigore. Aceasta o înlocuiește pe Dana Viorica Apostu, care prin același ordin a fost revocată din funcție, la doar o lună după numire.

Ec. Paula Grigore este unul dintre cei mai experimentați oameni din CJAS Buzău, iar până astăzi a fost șef Serviciu Decontări Servicii Medicale, în cadrul Direcției Relații Contractuale a instituției. Aceasta a mai ocupat cea mai importantă funcție din cadrul CJAS Buzău, tot cu delegație, începând cu 1 noiembrie 2015, când printr-un Ordin al presedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, 42 de președinți-directori generali ai caselor teritoriale de sănătate au fost demiși și înclocuiți cu interimari, pe motiv că s-au modificat peste 50% din indicatorii de performanță generali și specifici, precum și cerințele specifice postului, și niciunul nu îndeplinea noile condiții.

În 2016, când CNAS a organizat concurs pentru ocuparea acestor funcții, Paula Grigore, alături de alte două economiste, a candidat pentru acest post, dar niciuna nu a promovat examenul, care după părerea majorității candidaților a fost făcut astfel încât să nu fie promovat decât de „cine trebuie”.

 

În octomnbrie 2017, după ce timp de doi ani a ocupat cu delegație funcția de președinte – director general, Paula Grigore a fost înlocuită cu avocata Raluca Ecaterina Alexandru, care la rândul său a fost schimbată din funcție în luna mai 2019, când la conducerea CJAS Buzău a fost promovată jurista Simona Anghel, director Direcția Relații Clienți în cadrul instituției, care mai ocupase această funcție, tot cu delegație, de două ori, anterior.

După aproape un an, în luna aprilie a acestui an, a fost înlocuită și ea, cu Dana Viorica Apostu, despre care se crede că a fost promovată pentru că ar fi fost susținută de deputatul PMP Adrian Mocanu.

Conducerea CNAS a constatat însă, se pare, că era „o pălărie prea mare” pentru aceasta, că nu îndeplinea condițiile pe care le presupune ocuparea unei astfel de funcții, așa că astăzi, prin Ordin al președintelui CNAS a fost revocată din funcție și înlocuită cu ec. Paula Grigore, despre care se spune că este unul dintre cei mai buni economiști ai CJAS și unul dintre oamenii care știu cum trebuie să funcționeze instituția, având o experință de peste 14 ani în funcții de conducere.

Angajații CJAS și furnizorii de servicii medicale consideră că „Paula Grigore este un mare câștig pentru sistemul sanitar buzoian, pentru că aceasta este unul dintre cei mai buni și mai corecți profesioniști pe care-i are instituția”.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Jobs, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*