Doctorul Paul Ranja ar dori ca spitalele sa apartina bolnavilor si doctorilor

1 iunie 2016 | 0 comentarii |
Dr. Paul Ranja

Dr. Paul Ranja

Este ramnicean la a patra generatie, are 40 de ani de activitate (ca medic internist din care 12 ca director de spital), de practica medicala si de organizare, toti anii numai si numai in cadrul Spitalului Ramnicu Sarat. Nu a fost in niciun alt loc. Acum pregateste a cincea generatie de medici.

 

Ce doriti sa obtineti pentru buzoieni in calitate de consilier judetean?

Ambitia mea este foarte mare vizavi de ceea ce inseamna reforma din sistemul medical. Eu am fost primul manager, dupa descentralizare, la Spitalul Ramnicu Sarat, care arata foarte bine, este un spital acreditat, este un spital unde modernizarea a insemnat modernizarea unor sectii si  reamenajarea unor spatii conform standardelor, a insemnat diversificarea serviciilor medicale. Asta incerc eu sa fac si pentru judet.

 

Ce se intampla de fapt cu sistemul medical?

As mai dori ca spitalele sa apartina bolnavilor si doctorilor, nu ca in momentul de fata cand  spitalele sunt ale unor afaceristi  si nu-mi permit sa spun ale unor mafioti. Spitalele sunt in momentul de fata supraaglomerate de pacienti. Atat la Buzau, cat si la Ramnicu Sarat, nu mai exista asistenta medicala. Cat s-a investit pentru a pune pe picioare cabinetele medicilor de familie ultradotate, cu medici de familie foarte bine platiti si rezultatul este ca numarul de pacienti ale spitalelor de la camerele de garda s-a triplat, sunt date oficiale prin rapoartele care s-au facut la Ministerul Sanatatii.

 

Cum poate fi schimbata situatia?

Spitalele sunt sufocate de pacienti, de ce  se intampla lucrul acesta, trebuie vazut, nu cumva trebuie sa reactivam  acele centre de permanenta  care au existat acum 7-8 ani si care sa fie in fata spitalelor, sa poata rezolva cazurile usoare in asa fel ca spitalele sa se concentreze pe cazurile care realmente  tin de spitalizare, adica cele mai grave. O problema grava pentru judet este lipsa medicilor de specialitate. De ce fug medicii ? Este o problema nationala si trebuie vazut daca exista vreo posibilitate sa-i retinem macar pe cei care sunt din zona.

 

Ce apreciati la echipa PSD pentru Consiliul Judetean?

Un lucru foarte bun reusit de presedintele al Consiliului Judetean Buzau a fost ca s-a deschis, in sfarsit, Maternitatea pe care judetul o merita. Au fost atatea piedici, atatea lucruri care nu fac cinste vechii conduceri a judetului. Sper ca impreuna cu echipa de consilieri judeteni sa punem in aplicare programul de „guvernare” locala propus de domnul presdinte Petre Emanuel Neagu, program care are puncte forte in ceea ce priveste sanatatea buzoienilor.

 


Categorii: Actual, Comunitate

Adaugati un comentariu


 

*