Infirmiera de nota 10 pentru Spitalul Judetean Buzau

9 iulie 2015 | 0 comentarii |

Cu chiu, cu vai, dupa contestatii, atat la proba scrisa cat si la interviu, s-au ocupat si 4 dintre cele 6 posturi de asistent medical scoase la concurs.

 

asistente spitalS-au afisat rezultatele finale la concursurile de asistent medical, asistent medical debutant si infirmier debutant organizat, zilele acestea, de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, pentru ocuparea a 11 posturi vacante la Unitatea de Primire Urgente a unitatii medicale.

In ciuda numarului mare de candidati, doua posturi de asistent medical au ramas neocupate in urma concursului, asa incat Consiliul Judetean Buzau, in subordinea caruia functioneaza unitatea medicala, va trebui sa aprobe organizarea unei noi selectii pin urma careia sa se poata completa schema de personal cu pregatire medie la UPU-SMURD.

Cea mai frumoasa impresie a facut-o, la proba interviului, la fel ca si la cea scrisa, o candidata la unul dintre posturile de infirmiera, care a dovedit ca daca te pregatesti temeinic, esti responsabil si iti doresti cu adevarat sa muncesti, nu doar sa obtii un salariu, poti sa fii de nota 10 in profesia pe care vrei s-o urmezi, oricare ar fi aceasta.

 

Dr. Stanciu Paraschiv

Dr. Stanciu Paraschiv

Rezultatele obtinute de Georgiana Iuliana Ilie la proba interviului au confirmat pregatirea ei, dovedind ca stie exact ce are de facut la viitorul loc de munca. „Trebuie sa recunosc, am avut unele suspiciuni dupa rezultatele la proba scrisa, motiv pentru care am participat, personal, la interviu. I-am pus chiar eu cateva intrebari, in legatura cu care nu m-am consultat cu ceilalti membri din comisie. Am avut de-a dreptul o revelatie! Ilie Georgiana Iuliana a avut raspunsuri impecabile, la fiecare intrebare. Nu stiu daca a facut practica pe undeva, nici daca a instruit-o cineva, dar a dat dovada ca este capabila sa raspunda oricaror exigente in legatura cu ceea ce va avea de facut la locul de munca, iar asta nu doar la nivelul unui spital din Romania, ci de oriunde in lume. A obtinut, in consecinta, tot punctaj maxim, asa ca dupa mult timp de cand sunt in Spitalul Judetean, am multumirea ca a fost angajata o persoana care merita cu adevarat sa ocupe postul pentru care a concurat. Mi-as fi dorit sa fie macar un candidat la fel de bine pregatit si la asistenti medicali”, a precizat dr. Stanciu Paraschiv, directorul medical al SJU Buzau, in exclusivitate pentru SanatateaBuzoiana.ro.  

 

Imagini examenul din octombrie

Imagini arhiva

Georgiana Iuliana Ilie, despre care se poate spune ca a fost „vedeta” acestui concurs, este una dintre cele 21 de candidate ale caror dosare au fost admise la concursul de ocupare a celor trei posturi scoase la concurs de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, pentru data de 30 iunie.

Asa cum am aratat intr-un articol anterior, in SanatateaBuzoiana.ro, Georgiana a fost singura care a obtinut 100 de puncte, din 100 posibile, uimindu-i pe examinatori, care au spus ca a avut „o lucrare impecabila”, in timp ce rezultatele celorlalti candidati la posturile de infirmiera au fost mai modeste, iar cele ale candidatilor la posturile de asistent medical au fost de-a dreptul dezastruoase.

Sapte dintre cele zece candidate admise la proba interviului au obtinut punctaje de trecere (peste 50 de puncte), dar numai primele trei clasate au putut ocupa unul dintre locurile scoase la concurs. A existat si o contestatie, a unei candidate care la proba scrisa a avut un punctaj bun dar, din pacate, nici la reevaluare aceasta nu a reusit sa obtina mai mult decat la interviul initial.

 

UPU Buzau_0846La concursul de ocupare a posturilor de asistent medical, rezultatele au fost, ca si la proba scrisa, mult sub asteptari si aproape de neimaginat pentru un asistent medical care a mai lucrat in sistem si care vrea sa lucreze intr-o unitate de primire urgente, unde de fiecare secunda si de fiecare manevra poate depinde viata pacientului.

Asa se face ca la categoria asistent medical, trei dintre cele patru candidate care au promovat proba scrisa cu peste 50 de puncte (una admisa dupa contestatie) au obtinut la interviu mai mult de 50 de puncte (minimul necesar). Punctaj mai mic a obtinut candidata care la scris se situase pe a treia pozitie, cu 51,37 de puncte, dar a formulat contestatie si dupa reexaminare a fost admisa, si ea, cu un punctaj la limita, de 50,20.

Astfel, s-au ocupat patru dintre cele sase posturi scoase la concurs, asa incat Consiliul Judetean Buzau va trebui sa aprobe organizarea unui nou concurs la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru completarea schemei de personal de la UPU-SMURD.

 

UPU 837In cazul celor trei candidati care au fost admisi dupa proba scrisa pentru a participa la proba interviului, in vederea ocuparii unuia dintre cele doua posturi de asistent medical debutant, cel mai mare punctaj a fost obtinut de singurul concurent baiat (89 de puncte), care astfel s-a situat pe prima pozitie cu un rezultat final de 69,83 de puncte (echivalent notei 6,98), urmat de ultima clasata la scris, care a obtinut 70 de puncte (media finala 6,02), prima clasata la proba scrisa nereusind sa obtina la interviu decat 34 de puncte, conditia de promovare fiind sa aiba cel putin 50, rezultat pe care, se pare, l-a admis, pentru ca nu a formulat contestatie.

In concluzie, asa cum a declarat si directorul medical al SJU Buzau, dr. Stanciu Paraschiv, avem „din ce in ce mai slab pregatiti absolventi de scoli postliceale sanitare. Daca nu se reconsidera modul in care se invata si se pune accent doar pe taxe, nu stiu unde ajungem.  In plus, practica in perioada anilor de studii si voluntariatul sunt esentiale. Altfel, riscam fie sa ramanem fara asistenti medicali in spitale, fie sa-i acceptam unii slab pregatiti, iar asta este inadmisibil, mai ales in urgente medicale”.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*