Postul de manager al Spitalului Judetean Buzau, scos la concurs

4 martie 2015 | 3 comentarii |

Consiliul Judetean Buzau a anuntat organizarea examenului incepand cu data de 4 aprilie 2015, la sediul unitatii medicale.

 

Claudiu Damian, manager SJUBZ

Claudiu Damian, manager SJUBZ

Peste o luna, Spitalul Judetean de Urgenta Buzau va organiza concursul pentru ocuparea postului de manager, persoana fizica, in conformitate cu Hotararea din sedinta din luna ianuarie a acestui an, a Consiliului Judetan Buzau, care administreaza unitatea medicala.

Concursul va avea loc in doua etape, prima (in data de 9 aprilie) in care se verifica indeplinirea, de catre candidati, a conditiilor din publicatia de concurs, iar a doua etapa, in perioada 15-20 aprilie, cand candidatii ale caror dosare au fost admise vor sustine concursul propriu-zis, care consta intr-o proba scrisa tip grila si una de sustinere a proiectului de management pe care candidatii trebuie sa-l prezinte Comisiei de examen.

Actualul manager, Claudiu Damian, are cu siguranta sanse mari sa ramana la carma celei mai mari unitati sanitare cu paturi din Buzau, avand in vedere faptul ca a confirmat inscrierea in cursa, dar mai ales punctajul mare obtinut la evaluarea de la expirarea delegatiei primelor sase luni de mandat, dar nu este exclus sa apara si alti pretendenti foarte bine pregatiti, care sa-i faca concurenta.

Dupa desemnarea managerului, SJU Buzau va organiza concurs si pentru posturile de director medical si director de ingrijiri, ocupate la ora actuala cu delegatie, dupa care, asa cum a precizat presedintele Consiliului de Administratie, Laurentiu Gavrila, se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor de sefi de sectie ocupate la ora actuala de interimari.

 

Simona BolchiLa concurs se pot inscrie candidatii care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele criterii: sunt absolventi ai unei institutii de invatamant superior medical, economico-financiar sau juridic; sunt absolventi ai unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar agreate de Ministerul Sanatatii si stabilite prin Ordin al ministrului Sanatatii, ori sunt absolventi ai unui masterat sau doctorat in managementul sanitar, economic, juridic ori administrativ organizat intr-o institutie de invatamant superior acreditata, potrivit legii; au cel putin doi ani vechime in posturi prevazute cu studii universitare de lunga durata; nu sunt condamnati penal si nu se afla in curs de urmarire penala; sunt apti din punct de vedere medical si nu au varsta de pensionare, conform legii; au achitat taxa de inscriere.

Dosarele de inscriere se depun la Secretariatul Comisiei de concurs – Serviciul de Resurse Umane al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, pana la data de 7 aprilie, ora 13,00. Taxa de inscriere la concurs este de 500 de lei si se achita la casieria unitatii medicale.

Anuntul pentru scoaterea postului la concurs, Bibliografia de concurs si Temele-cadru pentru intocmirea proiectelor de management sunt disponibile pe site-ul unitatii medicale si la Serviciul Resurse Umane.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (3)

 1. Ionica Tarau spune:

  Cred ca …acest domn va fi cu siguranta promovat! L-am cunoscut personal si profesional … pot spune ca este dedicat si implicat ptr binele acestei institutii!
  Am cunoscut toti directorii acestei institutii si pot sa afirm ca este singurul care este preocupat de angajati si pacienti in acelasi mod… pentru interesul institutiei si binele pacientului! Nu-l cunosc personal decat… ca si colaborator! Nota mea este una maxima, 10, fara a peria. Chiar merita respectul nostru al celor neauzitori si nevorbitori!

 2. Buzoianul spune:

  Exista o singura dilema!!
  Ca asa zisul concurs este tot politic, aceasta este sigur.
  Problema este însa din partea carei grupari politice va fi acceptat candidatul, atata timp cat sefii de partid ori sunt ”ascunsi”, ori urmeaza sa se ascunda.
  Pe de alta parte, ambele grupari nu prea au candidati la sefie. Posibilii candidati la sefia de partid, ori au probleme de sanatate ”morala”, ori lipsesc cu desavarsire.
  In ceea ce priveste punctajul actualului manager interimar sunt sceptic. Spitalul s-a comportat ca un submarin, a ramas sub linia de plutire, dar nu s-a scufundat (medici cat au plecat, cam atat nu au prea venit, medicamente tot din buzunarul pacientului, aparatura si instrumentarul la pamant).
  Oricum s-ar finaliza alegerile la spital, in toamna viitoare, dupa alegerile politice, vor fi înlocuiti. Ca așa-i in “tenis”, vorba lui Toma Caragiu…..

 3. Simion Miron spune:

  Ar fi de dorit sa ramana directorul actual! De mult nu a mai avut Spitalul Judetean Buzau un manager atat de implicat, iar asta se vede in atitudinea medicilor si asistentelor in ultimul timp.

Adaugati un comentariu


 

*