Rezultate finale la concursul pentru posturile de la UPU si Medicina Legala, la SJU Buzau

20 martie 2017 | 1 comentariu |

Se pare ca proba interviului nu le-a mai dat aceleasi batai de cap celor care au promovat proba scrisa, dar in urma sesiunii de angajare din aceasta luna au ramas neocupate 4 posturi de asistent medical debutant, 1 post de asistent medical principal si 3 de infirmiera. 

 

nursing exam

Dupa proba interviului, doua asistente medicale principale care au fost declarate admise si la proba scrisa (de altfel singurele care au promovat examenul in urma probei scrise, desi au concurat 19 candidati pe 3 posturi) au trecut cu bine si de proba interviului. Alina Mocanu si Elena Petrescu vor fi angajate cu punctaje finale de 81 de puncte (64 –scris si 98 – interviu), respectiv, 74,25 de puncte (51 – scris si 97,50 – interviu), astfel ca un post a ramas neocupat.

La categoria asistent medical debutant, pentru care au fost scoase la concurs 6 posturi si au candidat 38 de concurenti, in urma interviului au fost declarate admise Lia Moise, cu o medie finala de 79,63 puncte (59,75 – scris si  99,50 – interviu) si Mirabela Alexandra Serban, care a obtinut 65,125 puncte in final (50,25 – scris si 80,00 – interviu), acestea fiind si singurele care au promovat testul scris, la aceasta categorie ramanad neocupate in urma concursului, 4 posturi.

Trebuie mentionat insa ca examenle scrise de angajare la UPU au constat intr-o lucrare de sinteza si nu intr-un test grila, ca in cazul altor sectii ale spitalului, astfel ca celor care au candidat le-au fost testate cunostintele temeinic si nu s-a putut vorbi despre norocul de a „nimeri” varianta corecta.

 

UPU lobby Buzau_2311

La examenul pentru postul de brancardier scos la concurs de unitatea medicala in aceasta sesiune de examene, unde au fost 11 candidati, Marian Liviu Dragomir, care si in urma probei scrise s-a pozitionat in fruntea clasamentului, cu 60,50 puncte, a obtinut la interviu punctajul maxim de 100, astfel ca va fi angajat cu o medie finala de 80,25 puncte. Cel de-al doilea candidat promovat, Marius Gheorghe, care dupa proba scrisa obtinuse intitial doar 43 de puncte, insuficiente pentru a fi admis la urmatoarea proba, in urma contestatiei a obtinut 52 de puncte. Chiar daca la interviu a obtinut 92,25 de puncte, media finala, de 72,125 puncte, nu l-a ajutat sa ocupe postul pentru care a candidat.

In fine, tot la UPU se va angaja, incepand de luna viitoare, si o ingrijitoare, care in urma concursului a obtinut o medie finala de 77,125 puncte. Sorina Tudorancea a obtinut la proba scrisa 55 de puncte, fiind depasita de Ana Maria Agapie, care a avut 60 de puncte, dar la interviu a reusit sa obtina 99,25 de puncte, depasind-o pe contracandidata sa, care a obtinut 91 de puncte. Nu este exclus ca aceasta din urma sa formuleze contestatie si sa fie verificata din nou, de o noua comisie de examinare.

Nu va fi angajata, insa, nicio infirmiera, toate cele trei candidate inscrise initial in concurs fiind respinse la proba scrisa, la care nu au reusit sa obtina note mai mari de 1,5 si 3,4 asa ca si aceste posturi vacante vor fi scoase din nou la concurs, intr-o sesiune viitoare de examene pe care o va organiza Spitalul Judetean de Urgenta Buzau.

 

hospital nurses

In cazul Serviciului de Medicina Legala, pentru care a fost scos la concurs un singur post de asistent medical principal, pentru care au candidat sapte asistente medicale. Asa cum s-a mai scris in SanatateaBuzoiana.ro, in urma probei scrise a fost „dezastru”, notele obtinute situandu-se intre 2,9 si 6,5 desi ar fi fost de asteptat ca toate candidatele sa obtina punctaje peste minimul admis de 50, avand in vedere ca se considera ca avand gradul principal ar trebui sa aiba si o experienta pe masura salariilor, majorate pentru fiecare gradatie obtinuta. Iar asta, ca sa nu mai luam in calcul faptul ca la Medicina Legala sunt cele mai mari salarii din sistemul public de sanatate, o asistenta medicala din acest sector avand venituri mai mari decat cele ale unui medic cu experienta dintr-o sectie a spitalului.

Au reusit, totusi, sa obtina punctaj de promovare trei dintre candidate, care in urma interviului au demonstrat ca isi mentin pozitiile de „admis”, obtinand note intre 7,5 si 9,25.

Fiind insa disponibil un singur post, cea care va fi si angajata in urma concursului va fi candidatata care a obtinut cel mai mare punctaj final – 78,75p. De altfel, aceeasi candidata, Gratiela Constantin, a avut cel mai mare punctaj si la proba scrisa, la care a obtinut 65 de puncte.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. costel spune:

    Am vazut ca tot spuneti ca notele candidatilor sunt foarte mici,foarte adevarat…DAR NU AM VAZUT SA SCRIETI NIMIC DESPRE CUM ESTE ORGANIZAT CONCURSUL,DESPRE CATA LIPSA DE PROFESIONALISM SI CORECTITUDINE EXISTA IN COMISII,DESPRE FAPTUL CA INTREBARILE DIN TESTE NU AU LEGATURA CU EXAMENUL,(examenul este despre pere iar intrebarile sunt despre mere),NU AM VAZUT SA SPUNETI NIMIC DESPRE FAPTUL CA IN SPITALUL JUDETEAN SE ANGAJEAZA ASA CUM S A ANGAJAT INTOTDEAUNA!!! ADICA IN NICIUN CAZ PE COMPETENTE!!! RUSINE!!!

Adaugati un comentariu


 

*