Sefi noi la Casele de Asigurari de Sanatate

5 februarie 2016 | 0 comentarii |

Inainte ca el insusi sa fie tras pe faras, Vasile Ciurchea organizeaza, pe 2 martie, concurs pentru ocuparea a 42 de posturi de sefi pentru casele judetene de sanatate, precum si a municipiului Bucuresti si OPSNAJ.

 

Vasile Ciurchea, presedinte CNAS

Vasile Ciurchea, presedinte CNAS

Fierbere mare in casele de asigurari de sanatate, conduse de interimari dupa 1 noiembrie 2015, cand au fost demisi toti presedintii directori generali, fie ca erau interimari sau ocupasera posturile prin concurs.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta ca in data de 2 martie 2016, la sediul institutiei se va organiza „concurs pentru ocuparea posturilor vacante de presedinte-director general al CAS Alba, CAS Arad, CAS Arges, CAS Bacau, CAS Bihor, CAS Bistrita, CAS Botosani, CAS Braila, CAS Brasov, CAS Buzau, CAS Calarasi, CAS Cluj, CAS Constanta, CAS Covasna, CAS Dambovita, CAS Dolj, CAS Galati, CAS Giurgiu, CAJ Gorj, CAS Harghita, CAS Hunedoara, CAS Ialomita, CAS Iasi, CAS Ilfov, CAS Maramures, CAS Mures, CAS Mehedinti, CAS Neamnt, CAS Olt, CAS Prahova, CAS Satu-Mare, CAS Salaj, CAS Sibiu, CAS Suceava, CAS Teleorman, CAS Timis, CAS Tulcea, CAS Vasslui, Cas Valcea, CAS Vrancea, Casei de Asigurari de Sanatate a municipiului Bucuresti, Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sugurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti”.

 

cjas-buzauDosarele de inscriere la concurs se depun la cabinetul presedintelui CNAS pana la data de 19 februarie (inclusiv), iar pe 24 februarie se vor afisa rezultatele selectiei acestor dosare, pe baza indeplinirii conditiilor de participare la concurs. Eventualele contestatii privind selectia dosarelor se depun tot la Cabinetul presedintelui CNAS, pana la 25 februarie, iar acestea vor fi solutionate pana in ziua urmatoare.

Concursul consta intr-o proba scrisa care se va desfasura pe 2 martie, si o proba interviu care se va desfasura in maxim patru zile lucratoare de la sustinerea probei scrise. Interviul consta in testarea cunostintelor teoretice si practice privind abilitatile si competentele manageriale, prin sustinerea unui plan de management pentru atingerea obiectivelor prin raportare la indicatorii de performanta aprobati prin Ordin al presedintelui CNAS. Planul de management in forma scrisa va fi depus odata cu dosarul de inscriere la concurs.

 

dosarul electronic de sanatate-CNASCandidatii care vor fi admisi la concurs trebuie sa indeplineasca anumite conditii, intre care: sa fie cetateni romani, cu domiciliul stabil in Romania, sa aiba capacitate deplina de exercitiu, sa fie apti din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei, sa nu fi suferit condamnari penale definitive pentru fapte care i-ar face incompatibili cu functia, sa nu fi avut sanctiuni in domeniul fiscal, sa aiba calitatea de asigurat in sistemul de asigurari de sanatate, sa fie absolventi de studii universitare de lunga durata cu licenta, sa fi absolvit studii manageriale sau de perfectionare in domeniul sanatatii, sa aiba o vechime de minim 7 ani in specialitate si activitate desfasurata in functii de conducere de minim 5 ani.

Reamintim cititorilor ca la 1 noiembrie 2015, printr-un Ordin al presedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, toti presedintii directori generali ai caselor teritoriale de sanatate au fost demisi si inclocuiti cu interimari, pe motiv ca s-au modificat criteriile de performanta si niciunul nu indeplineste noile conditii, desi unii ocupasera aceste fuunctii prin concursuri sustinute recent, cum a fost cazul presedintelui-director general de la CJAS Buzau, Corneliu Vasilescu, care a fost inlocuit cu economista Paula Grigore. Unii au contestat decizia lui Ciurchea in instanta, altii s-au resemnnat, dar acum au posibilitatea sa candideze din  nou, daca indeplinesc conditiile de participare la concurs.

Este insa cel putin discutabila scoaterea la concurs a acestor posturi chiar inainte de alegerile parlamentare, dar nu mai mira pe nimeni faptul ca acesta vrea sa-si mai incordeze o data „muschii”, inainte ca el insusi sa fie tras pe faras…

 


Categorii: Actual, Autoritati, Jobs, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*