Reinnoirea protocolului cu Crucea Alb-Galbena, supusa la vot in Consiliul Judetean

16 martie 2015 | 0 comentarii |

In sedinta de joi, consilierii isi vor da votul si in privinta rectificarii finale a bugetului Spitalului Judetean si a Regulamentului de Organizare si Functionare a unitatii medicale.

 

Consiliul Judetean buzauJoi, 19 noiembrie, este planificata o noua sedinta ordinara a Consiliului Judetean Buzau, de aceasta data, pe ordinea de zi aflndu-se nu mai putin de 40 de proiecte de hotarare – un record, cel putin in ultimul an. Printre cele 40 de proiecte de hotarare supuse votului se numara si cateva referitoare la sectorul de sanatate si la cel de asistenta sociala, consilierii urmand sa se pronunte in privinta rectificarii finale a bugetelor Spitalului Judetean, DGASPC, si a centrelor de invatamant special din subordinea Consiliului Judetean Buzau.

Totodata va fi supus aprobarii si Regulamentul de Organizare si Functionare a Spitalului Judetean, precum si cateva proiecte referitoare la participarea DGASPC in calitate de partener la cateva programe sociale, impreuna cu Planul anual de actiune privind serviciile sociale, al aceleiasi institutii. Nu in ultimul rand, consilierii isi vor da votul si in ceea ce priveste reinnoirea protocolului de colaborare intre Consiliul Judetean si Fundatia Crucea Alb-Galbena,  privind furnizarea de servicii de asistenta sociala la domiciliu.

 

CAG-3379-300x224Acest protocol este semnat anual intre autoritatile locale si Crucea Alb-Galbena, pentru incheiarea sa fiind nevoie de o hotarare aporbata de consilierii judeteni. Proiectul acestei hotarari va fi supus joi la vot, iar in cazul in care va fi aprobat, protocolul va fi valabil pana la sfarsitul anului. In baza acestei hotarari, Crucea Alb-Galbena ar urma sa primeasca o finantare nerambursabila de 40.000 de lei de la bugetul judetului, in vederea furnizarii de servicii de asistenta sociala la domiciliu, banii urmand sa fie virati in trei transe, conform protocolului incheiat.

In ceea ce priveste bugetul Spitalului Judetean,  dupa rectificarea finala, acesta va fi de 94,95 de milioane de lei, cea mai mare parte din bani, respectiv 93,51 de milioane de lei fiind destinata cheltuielilor de functionare a institutiei medicale, cu toate costurile ce le presupune acest lucru.  In acelasi timp, 1,43 de milioane de lei din bugetul final al spitalului vor fi alocati sectiunii de dezvoltare.

 


Adaugati un comentariu


 

*