Protocolul cu Crucea Alb-Galbena si normele de hrana ale asistatilor sociali, aprobate de consilierii judeteni

Tot in sedinta de astazi s-a aprobat rectificarea definitiva a bugetului Spitalului Judetean si documentatia tehnico-ecomomica a proiectului de reabilitare structurala si functionala a unitatii medicale.

 

Consiliul Judetean buzauIn aceasta dimineata a avut loc obisnuita sedinta lunara a Consiliului Judetean Buzau, care, initial a avut pe ordinea de zi nu mai putin de 40 de proiecte de hotarari, ulterior, trei dintre acestea fiind retrase. Unele dintre proiectele supuse astazi votului consilierilor judeteni au avut ca obiect domeniul sanatatii si cel al asistentei sociale, referindu-se la bugetul Spitalului Judetean si cel al DGASPC, desfasurarea unor parteneriate precum si normele de hrana ale asistatilor social sau lucrarile de reabilitare a Spitalului Judetean.

In ciuda faptului ca  ordinea de zi a fost una destul de incarcata, fiind supuse votului consilierilor mai multe proiecte decat in mod obisnuit, sedinta a durat mai putin de o ora, toate cele 37 de proiecte de hotarari fiind aprobate cu majoritate de voturi.

 

Crucea alb-galbenaUnul dintre cele mai importante proiecte de hotarare aprobate azi implica in egala masura atat domeniul asistentei sociale cat si cel al sanatatii, fiind vorba de un nou protocol incheiat intre autoritatile locale judetene si fundatia Crucea Alb-Galbena.

Astfel, conform hotararii care a primt acordul pozitiv al consilierilor, pentru anul in curs, Crucea Alb-Galbena va primi o finantare nerambursabila de 40.000 de lei din bugetul judetului, pentru furnizarea de servicii de asistenta sociala la domiciliu, servicii ce includ si tratamente medicale. Banii vor fi virati in trei transe, iar valabilitatea protocolului este pana in ultima zi a acestui an, ulterior urmand a fi incheiat un alt document similar, valabil pentru anul urmator. In acest fel, Consiliul Judetean Buzau isi respecta promisiunea facuta Guvernului si Parlamentuilui Flandrei Orientale, de a sprijini activitatea de ingrijiri medico-sociale la domiciliu desfasurata cu ajutorul specialistilor Crucii Alb-Galbena, marind sumele alocate in acest scop, progresiv, pe masura ce finantarea belgiana, care a sustinut infiintarea si desfasurarea acestor activitati in Buzau, cu milioane de euro, se diminueaza.

 

urgente spitalTot in sedinta de astazi,  consilierii judeteni au aprobat si documentatia tehnico-economica pentru proiectul de reabilitare structurala si functionala a Spitalului Judetean. Conform hotararii,  valoarea proiectului este de 28,23 de milioane de lei, fara TVA, iar perioada de derulare este de 12 luni.

Documentatia aprobata astazi se refera la consolidarea si reabilitarea termica a ambulatoriului principal al spitalului, remodelarea blocului operator-sterilizare, extinderea Unitatii de Primiri Urgente, reabilitarea retelei de utilitati si amenajarea cailor de acces al vehiculelor si pietonilor, catre UPU.

Totodata, a fost aprobat si regulamentul de functionare si organizare al Spitalului Judetean, precum si rectificarea definitiva a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul trecut a aceleiasi unitati.

 

dgaspcA primit avizul pozitiv al consilierilor si hotararea privind stabilirea normelor zilnice de hrana pentru asistatii din institutiile publice de asistenta sociala, precum si pentru copiii si tinerii cu cerinte educationale speciale.

Astfel, valoarea alocatiei de hrana zilnice pentru copiii asistati, cu varste pana in trei ani va fi de 12 lei pe zi , in timp ce asistatii cu varste cuprinse intre trei si 26 de ani vor avea alocata o norma de hrana in valoare de 16,60 de lei pe zi.

Aceeasi norma afost stabilita si pentru mamele protejate in centrul maternal, in timp ce copiii care vor beneficia de serviciul de zi al institutiilor de asistenta sociala vor avea o norma zilnica de hrana de 12 lei. In ceea  ce ii priveste pe copiii si tinerii cu nevoi educationale speciale, acestia vor beneficia de o alocatie de hrana de 16,60 de lei pe zi.

 


Adaugati un comentariu


 

*