Spitalul Nehoiu, salvat de Consiliul Judetean Buzau

Proiectul de hotarare prin care unitatea medicala va primi bani din fondul de rezerva al judetului a fost aprobat in unanimitate, in sedinta ordinara de astazi, la care a participat si prefectul George Sava.

 

Dr. Sergiu Remisovschi, manager Sp. Nehoiu

Dr. Sergiu Remisovschi, manager Sp. Nehoiu

Spitalul din Nehoiu a primit astazi, de la Consiliul Judetean Buzau, gura de oxigen de care avea nevoie pentru a supravietui financiar, prin alocarea unui ajutor in valoare de 77.500 de lei. Banii provin din fondul de rezerva bugetara a judetului Buzau. Consilierii judeteni, intruniti astazi in sedinta ordinara, au fost de acord in unanimitate cu proiectul de hotarare care prevedea acordarea acestui ajutor. Cu totii au fost convinsi de necesitatea acordarii acestui sprijin financiar unitatii medicale, dupa ce managerul Sergiu Remisovschi a prezentat situatia delicata in care se afla spitalul, in cadrul unei alte sedinte a consiliului, care a avut loc la Nehoiu. Demersul dr. Remisovschi a avut efectul scontat, astfel ca a devenit posibila alocarea ajutorului financiar special, ce va fi folosit mai ales pentru finisarea unor lucrari care trebuie sa fie gata pana la finalul anului, atunci cand spitalul va fi inspectat de specialisti trimisi de la Ministerul Sanatatii, in vederea reinnoirii autorizatiei de functionare.

 

Spitalul Nehoiu

Spitalul Nehoiu

Concret, din acesti bani ar urma sa fie reabilitate sala de operatii si sala de nasteri din cadrul unitatii medicale, sectii care necesita inlocuirea ferestrelor, montarea unui nou sistem de ventilatie, inlocuirea linoleumului si realizarea unor finisaje cu vopsea lavabila. Aceste lucrari erau prevazute in Calendarul de conformitate, insa unitatea medicala nu dispunea de fondurile necesare. Fara ajutorul primit de la Consiliul Judetean, aceste lucrari s-ar fi putut realiza, ceea ce ar fi insemnat retragerea autorizatiei de functionare in urma controlului ce va avea loc in decembrie.

Conform hotararii adoptate astazi, banii vor fi alocati initial administratiei locale din Nehoiu, urmand ca ulterior, Consiliul Local al orasului, care administreaza spitalul, sa vireze aceasta suma unitatii medicale.

 

sedinta consiliul judeteanTot in sedinta de astazi a Consiliului Judetean a fost supus la vot proiectul de hotarare care prevede eliberarea din functie a vicepresedintelui Cristinel Romanescu. Acesta si-a prezentat anterior demisia din functia respectiva, pentru a  demonta acuzele venite din partea unor colegi din PNL (aripa PDL) – partidul din care face parte – conform carora ar fi incheiat o intelegerii cu consilierii din PSD. Sedinta de astazi ar fi trebuit sa fie ultima la care Romanescu  participa in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean, motiv pentru care la masa prezidiului s-a aflat si prefectul George Sava, impreuna cu presedintele interimar al CJ, Petre Emanoil Neagu.

Nu s-a intamplat asa, pentru ca la momentul votului, consilierii PSD, cei ai UNPR si PP-DD s-au abtinut, astfel ca nu a fost intrunit numarul necesar de voturi (cel putin 21) pentru ca Romanescu sa fie eliberat din functie, doar 10 dintre consilieri fiind de acord cu proiectul de hotarare.

 Comentarii (1)

  1. Ionescu Mirela spune:

    Daca ati putea schimba si escrocii din spital ce bine ar fi. Asistentii au primit majorare de salarii cu 5 procente, mai putin 2, care au primit peste 15 procente. Cand o sa schimbati si conducerea PSD-ista si comunista atunci vom fi din nou oameni si vom fi pe drumul cel bun. Multumim din suflet pentru eforturile depuse!!!

Adaugati un comentariu


 

*