Acordarea unui ajutor financiar Spitalului Nehoiu, la mana consilierilor judeteni buzoieni

Proiectul care prevede acordarea a 77.500 de lei din fondul de rezerva al judetului este primul pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Buzau, de saptamana viitoare.

 

Dr. Sergiu Remisovschi, manager Sp. Nehoiu

Dr. Sergiu Remisovschi, manager Sp. Nehoiu

Efectele primei sedinte extraordinare in teritoriu” a Consiliului Judetean Buzau nu intarzie sa apara. Consilierii s-au intrunit luna trecuta la Nehoiu, iar cu aceasta ocazie au fost informati despre problemele zonei, intre care se una arzatoare a fost criza financiara cu care se confrunta de mai multa vreme spitalul din localitate.

La sedinta de la Nehoiu a fost prezent si directorul unitatii medicale, medicul Sergiu Remisovschi, care a pus pe tapet toate problemele cu care se confrunta spitalul, cele mai multe datorate lipsei banilor. Cu aceasta ocazie, managerul spitalului din Nehoiu a solicitat sprijin financiar din partea Consiliului Judetean pentru a putea duce la bun sfarsit unele lucrari absolut necesare pentru ca unitatea sa isi poata pastra autorizatia de functionare, in conditiile in care, in luna decembrie este programat un control din partea Ministerului Sanatatii, iar evaluarea in vederea acreditarii bate la usa. Medicul a explicat consilierilor judeteni ca banii primiti pentru serviciile medicale oferite de spital, de la Casa de Asigurari de Sanatate, impreuna cu fondurile alocate de administratia locala sunt insuficiente chiar si pentru plata salariilor si a cheltuielilor curente (in timpul iernii), asa ca despre investitii in renovarea si reabilitarea unor sectii nici nu poate fi vorba.

 

Spitalul Nehoiu

Spitalul Nehoiu

Pledoaria medicului, dar si situatia constatata la fata locului se pare ca au fost suficient de convingatoare, astfel ca pe ordinea de zi a sedintei ordinare care va avea loc marti, 30 iunie, in capul listei se afla un proiect de hotarare ce prevede acordarea unui ajutor de 77.500 de lei din fondul de rezerva bugetara a judetului, spitalului din Nehoiu. Initial, banii vor fi alocati administratiei locale din Nehoiu, urmand ca apoi, Consiliul Local al orasului, cel care are in administrare spitalul, sa vireze aceasta suma unitatii medicale.

Suma este considerata de medicii din Nehoiu si de localnici mai mult decat binevenita, tinand cont de faptul ca in acest an, spitalul nu a primit niciun leu pentru lucrari de investitii, reabilitare sau modernizare, desi aceste lucrari sunt absolut necesare pentru ca unitatea sa poata functiona si dupa controlul de conformitate programat in luna decembrie, ca sa nu mai vorbim despre evaluarea in vederea acreditarii, pentru care trebuie platita o suma considerabila CoNAS care va realiza aceasta operatiune si fara de care exista riscul ca spitalul sa nu mai poata functiona in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

 

Sedinta CJ Buzau la Nehoiu

Sedinta CJ Buzau la Nehoiu

In cazul in care consilierii judeteni vor aproba aceasta hotarare, din banii respectivi ar urma sa fie reabilitate sala de operatii si sala de nasteri din cadrul unitatii medicale, sectii care necesita inlocuirea ferestrelor, montarea unui nou sistem de ventilatie, inlocuirea linoleumului si realizarea unor finisaje cu vopsea lavabila.

Aceste lucrari erau prevazute in Calendarul de conformitate, insa unitatii medicale nu ii fusesera alocate si fondurile necesare. Asa ca, fara ajutorul primit de la Consiliul Judetean, acestea nu ar putea fi realizate, ceea ce ar insemna retragerea autorizatiei de functionare in urma controlului ce va avea loc in decembrie.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti mai sunt incluse alte 12 proiecte de hotarari, precum si o informare facuta de DGASPC cu privire la parteneriatele perfectate pana la acest moment. Celelalte proiecte se refera la rectificarea I a bugetului judetului, aprobarea colaborarii Consiliului Judetean Buzau cu Inspectoratul Teritorial de Munca Buzau in aplicarea Legii securitatii si sanatatii in munca, repartizarea unor sume din buget catre unele unitati de cult religios, achizitionarea de catre CJ a unor imobile in care isi desfasoara activitatea unele institutii etc.

Proiectele de hotarari ce vor fi supuse aprobarii consilierilor judeteni, in sedinta din 30 Iunie 2015, pot fi consultate pe site-ul oficial al institutiei

 Comentarii (1)

  1. Spital Nehoiu spune:

    Tara piere si baba se piaptana. Mai bine veniti sa vedeti cum sunt platiti angajatii acestui spital. La fini si amante se maresc salariile peste noapte iar la ceilalti amarati de asistenti nu exista buget si li se mai vorbeste si execrabil. Exista un cerc vicios care trebuie dat la circ.

Adaugati un comentariu


 

*